שחיקה רגשית?

touti

New member
שחיקה רגשית?

מכירים את המושג הזה? כשהלב נעול והשכל תופס מקום של רגש? למי שלא הגיע למצב הזה, מה יעשה כדי לא להנעל רגשית? ומי שמרגישה שהלב שלה נעול והשכל שולט, מה לעשות כדי לשחרר? לפתוח? מכירים את המצב הזה?

אאוצ' זה כאב

נגעת בנקודה רגישה. כ"כ הרבה נפגעתי כ"כ הרבה התאכזבתי כ"כ הרבה פעמים הלב שלי נשבר וכאב שכבר לא נשאר מקום ללא סימני איחוי... לא יכולה יותר ולכן הלב שלי נעול. קשה לי להיפתח קשה לי להשתחרר ואולי לא קשה אולי אני פשוט מפחדת... אז אולי פשוט כמו שאת חותמת: רק לעצום את העיניים ולתת לתחושות להוביל...

touti

New member
ואני מרגישה שזרקתי את המפתח לים

ולא יודעת לשחות כדי לקחת אותו חזרה:) מה שקורה לי ,זה שאני יושבת בדייט, אני בוחנת את הדייט בעיניים שכליות. לא נסחפת, לא נותנת לרגש לשלוט אםילו תוהה אם הרגש קיים בכלל... ומפחיד אותי להתחתן שכלית...או ש.. אתם מאמינים שאחרי המעשים נפתחים הלבבות?

כן

אחרי המעשים בהחלט נמשכים הלבבות, אני מאמינה בזה. אם אותו הדייט היה עושה משהו סוחף, כזה שמרטיט את הנימים הרגישים ביותר. גם אז היית בוחנת אותו בעיניים שכליות?

touti

New member
העיניים השכליות בוחנות

אם כדאי להכנס לקשר הזה או לא. אם יש לו נתונים של פרק ב. אם יכול לצמוח מזה עתיד. אני מרגישה שהגעתי למצב שאנפגע לי "האמון" במשהו סוחף שמרטיט את הנימים הרגישים ביותר"

אני תמיד אמרתי

שאהבה אמיתית צריכה לכלול את הגוף והראש והלב. ראש זאת התחלה טובה (-:. הרבה יותר קל להימשך למישהו שאת יכולה לסמוך עליו. זה הבסיס. יש לך ילדים ואת צריכה לדאוג להם, אני מנחשת שלא תוכלי לתת ללב שלך לפנות למי שמלכתחילה לא מתאים. אבל כשהראש יתפנה מהחששות הקיומיות, תוכלי לבדוק אם כיף לך לקום בבוקר.

תחפשי בחול ליד שפת הים בין חיבוק

לחיבוק באור של ניצנוץ כוכבים תחפשי אותו שם כשתהיי לבד. אל תדאגי להשחק רגשית touti מה את צריכה לגברים ? יש לך את הים ה.. ה.. והוא ינצח.

תותי, חברתי היקרה...

האידיאל הוא שהשכל והרגש (הלב) ילכו יחד יד ביד. אנו כבר יודעים שלא תמיד זה כך. יהיו כאלה, שהרגש יוביל אותם ויהיו כאלה שהשכל יוביל, לכל אחד מהם יש את החסרונות והיתרונות. כאשר יש אנשים רבים התלויים בנו אנו מצווים ללכת על פי השכל בעיקר. איננו יכולים לעשות הכל על פי נטיית הלב ולגרום לאחרים נזקים בגלל נטיית הלב. כדי להיפתח רגשית יש לעשות זאת באיטיות תוך בקרת השכל בכל שלב. להתחיל מערכת יחסים שהסיכוי בו להמשכיות הוא גדול ובכך לתת לרגש להיפתח בקצב שלו. אסור להאיץ תהליכים ולקבוע מתי אני נועל את הרגשות ומתי אני פותח את הרגשות.הדבר תלוי בגורמים רבים סביבנו. שיגיע האדם הנכון הרגש ימצא את מקומו המכובד לצד השכל. כנראה עדיין לא מצאת את האדם שבידו המפתח ללב שלך וזה עוד יבוא, רק סבלנות. אצלי קרה מקרה הפוך, שהרגש יצא אל הבחורה אך היא החליטה להחזיק במפתחות ולא לפתוח את המנעול המוביל אל הלב אם היא הייתה זורקת את המפתח לים היה עדיף, כי לשחות אני יודע. הבעיה אצלי, שאינני יודע לאן היא זרקה את המפתחות כך שלחפש את המפתחות יהיה בבחינת חיפוש מחט בערמת שחת.

רואי ידידי ... כאדם ריאלי ...

אתה יודע לבטח שמאזן הכוחות בין לב ושכל אינם בשליטה ... וביותר `בשעת מבחן`... לכן אני , כדרכי , מתקשה להבין הסברים לוגיים אודות ריגשותינו ,המתעתעים בנו לעיתים מזומנות , ללא זכות `הגנה עצמית` ... ועל זאת התנצלותי ...

אני מכירה את המושג לאחרונה די טוב

אחרי שיצאתי ממערכת יחסים (לפני כחצי שנה) הגעתי למסקנה שהתאכזבתי. ציפיתי, רציתי וקיוויתי למשהו אחר ולבסוף הכל התנפץ. אין לי כל ספק שזה איפשהו גרם לי לחשוב פחות שהכל ורוד ויפה באהבה ודי להיות סקפטית ורצינית בכל המושג הנ"ל שנקרא אהבה. היום אני פחות סומכת או בוטחת ב"גברים" מאשר פעם. אני מבינה שבעלי לא ישוב וכנראה שגם אהבה כמו שהייתה לנו לא תשוב אבל הלב נפתח באיזשהו שלב ואת לומדת להכיר את הסובב אותך. והיום אני לא פוסלת על הדייטים הראשונים אלא זורמת ורואה האם מתפתח משהו בתוכי באם כן סבבה זורמים ואם לא אז מדברים בכנות וחותכים. בכל אופן כאשר המיועד יגיע (לא אם אלא כאשר) נדע זאת ללא ספק. בהבטחה...............

לבטר

החלקים שבירים כי מלכתחילה הם לא היו מחוזקים זה בערך כמו האמונה בה' - אם כל משב רוח קטן מוריד את האדם מאמונתו בה' משמע שאמונתו אינה חזקה . וזה לא אומר שהוא לא בא לידי ניסיון . ועל פי דרגת האדם כך גם הניסיון. מבין ? שבת שלום ומבורך

למעלה