שחיקה לא שווה

Yonic106

New member
שחיקה לא שווה

השחיקה ברפידות הקדמיות שלי לא שווה, צד שמאל נשחק מהר יותר מימין. זה נורמאלי?, יכול להיות שזה נגרם כתוצאה מן המשקל של הנהג?.

© DrorZi

New member
קשה להבין מה זה לא שווה

אחרי 10K ימין גמור ושמאל עוד לא בחצי
אחרי 30K יש הבדל של 2 מ"מ
רוב הפניות שלך הן ימינה
כמו שראיתי אתה לא ממש שיא המשקל, כך שאני בספק שאתה משפיע עד כדי כך
דרור זי.

Yonic106

New member
מממ

אגב, כתבתי ששמאל נחשק יותר מהר מימין, ולא ההפך. כשהרפידות השמאליות גמורות, לימניות יש עוד 2, 3 מלימטר. נראה לי שאתה צודק לגבי הפניות.. זה באמת מסביר, אם כך, לכולם יש הבדל בשחיקה??

magician

New member
../images/Emo18.gif בדיקה שווה זהב!

ובכן אחד הגורמים למצב שאתה מתאר הוא איזון לקוי בלחץ שהשמן ההידראולי יוצר בקליפר על הבוכנה ! כאשר מסיבות שונות בעת בלימה זמן ומרחק תנועת הבוכנות לא שווה בשני הגלגלים אז נוצר מצב של שחיקה לא שווה-ללא ספק מצב מאד מסוכן ביחוד בבלימת חירום קיצונית! הסיבות יכולות להיות שונות אזכיר לפחות אחת: אטמי הבוכנה בקליפר ניקרעים ומאפשרים כניסה של אבק או מים הגורמים לפעולה לא תקינה של הבוכנה בקליפר! כמובן שיש עוד מספר אפשרויות אבל אני ממליץ (וזה נדיר מצידי) לפנות למוסך רציני לבדיקת הבלמים "על השולחן"!

Yonic106

New member
ואוו, מפחיד..

אבל אתה לא חושב שהייתי מרגיש משהו כזה? במיוחד עקב העובדה שבלימות קיצוניות זה דבר די יומיומי אצלי.. הייתי בטח צריך להרגיש משיכה לאחד הצדדים בעת בלימה קיצונית, אבל האוטו נשאר ישר ויציב לגמרי.. בנוסף, את השחיקה הלא אחידה אני זוכר מתמיד, זה לא משהו שהופיע פתאום. וגם אין לי איבוד של נוזל בלמים. אגב, לא צחקתי לגבי זה שיש יותר פניות חדות ימינה מאשר שמאלה, זה דווקא נשמע לי כמו הפתרון.. הרי בעת בלימה תוך כדי פניה, יש לגלגל החיצוני לסיבוב יותר אחיזה, ואולי הגלגל הפנימי ננעל בהרבה מצבים (קיצוניים אומנם), בעוד החיצוני ממשיך לבלום??

magician

New member
שוב - בדיקה ../images/Emo101.gif

התופעה של בלימה לא אחידה באחד הגלגלים לא חייבת להיות קבועה ודווקא וחס וחלילה מספיק שתהיה במצב כזה פעם אחת...בעת בלימת חרום! אני לא מאחל לך מצב כזה! המצב שאתה מתאר מצביע על כך שקיימת בעיה מעבר להשערה של פניות כאלו או אחרות!

magician

New member
הסבר של המונח"על השולחן"../images/Emo92.gif

המונח מיתיחס לפירוק הקליפר ובדיתו על שולחן העבודה במוסך-רק בדרך זו ניתן ליבדוק בצורה יסודית את הבלאי,נזק ואו מצב הקליפר וכולל ניקוי יסודי!

למעלה