שחייה

• פותח הנושא R-o-i
  • פורסם בתאריך

R-o-i

New member
שחייה

האם אימוני שחייה תורמים גם להפחתת שומן (אירובי?) וגם לפיתוח גוף ? תודה רועי

דורון ק

New member
שחייה

לגבי שרירים אזי שזה תלוי בעצימות,בסגנון ובמשך השחייה. שחייה יכולה לגרום להיפרטרופיה-בפחות יעילות מאימוני משקולות וכו-שחייה היא יותר פעילות אירובית.

R-o-i

New member
מה זה היפרטרופיה ???? ושחייה לא

תעזור לי לפתח גוף ? למשל קילומטר חתירה חצי קילומטר חזה וחצי קילומטר גב ??? תודה רועי

דורון ק

New member
יכול לעזור לך

בנוסף לאימון התנגדות רגיל,שחיה יכולה לתת לך עוד פוש אבל לא להחליף לחלוטין! בנוסף לזה שחיה היא פעילות אירובית טובה. היפרטרופיה זה עיבוי סיבי השריר.

mama232

New member
ואם כבר מדברים על שחייה אז

איך שורפים יותר קלוריות, בריצה או בשחייה (חתירה)

yossi_maoz

New member
אותה שאלה שאלתי

לפני כחודש, התשובות שקיבלתי התחלקו למשהו כמו "זה תלוי בקצב הדופק" וכן "ריצה" בטיעון שבגלל תנוחת הגוף בזמן השחיה (שכיבה אצל רוב האנשים) החזרה של דם ורידי ללב קלה יותר, מה שקצת יותר מקל על הלב. אני שוחה כבר זמן רב, ולא מזמן גם חזרתי לרוץ לאחר הפסקה בגלל פציעה. לדעתי שילוב של השניים הוא בהחלט מנצח מבחינת שריפת קלוריות וגם מבחינת כושר אירובי.

תוסיף לזה גם את עניין "סחיבת משקל

רב יותר". בשחיה משקל הגוף הופך ללא משמעותי אבל בריצה הסיפור אחר לגמרי. מאותה סיבה ריצה אפקטיבית יותר מאשר רכיבה על אופנים למרות שבשניהם אתה יכול להגיע לאימון מושלם עם אותו טווח דופק.

yossi_maoz

New member
מבחינת שריפת קלוריות

זה אכן נכון, בריצה כנראה שורפים יותר קלוריות מאשר בשחיה או רכיבה על אופניים (ברמת דופק נתון שווה). עם זאת, לשחיה יש יתרונות שאין לריצה, כמו מיעוט פציעות יחסי, קשה להיפצע משחייה (אם אתה לא שחיין תחרותי) עבודה חזקה יותר של שרירי הנשימה (הבין צלעיים) ועבודת סיבולת של שרירי הכתפיים והשריר הרחב גבי (בעיקר בשחיית חתירה). אני מגיע באימון שחיה ממוצע של חצי שעה רצופה לדופק אימון של מעל 85%, כאשר אני שוחה בערך בקצב של 1:40 דקה ל100 מ´ כך שמבחינה אירובית זה בהחלט אימון לא קל...

למעלה