שחייה

טולי613

New member
שחייה

אהלן!
יש לי כמה שאלות לגבי השחיה, השחיה עוזרת לכל הסימנים של הפיברו או רק לכאבים?
לא קיבלתי אישור מהקופת חולים להידותרפיה- יש תרגילים במים שכדאי לעשות? (אשמח לקישור לסרטונים ביוטיוב/אפליקציה )
האם יש עוד סוגי כושר שאפשר וכדאי לעשות? לא בטוחה שתהיה לי זמינות לבריכה 3 פעמים בשבוע..
והאם כדאי לנסות רפואה אלטרנטיבית בנוסף? זה עוזר? זה יותר יעיל משחייה?
תודה רבה!!!

הידרותרפיה

כמה תגובות מתחת כוכבית 29 שאלה על הידרותריפה וקיבלה תשובות שיכולות לעזור גם לך (אפשרות להשתתפות דרך ביטוח משלים, הצטרפות לקב' התעמלות במים מיוחדת לחולות פיברו ועוד). לגבי ההקלה, לא ברור במה הכוונה ל"כל הסימנים", אני יכולה להגיד שבמקרה שלי עזר לכאבי שרירים ופרקים, שיפר את יכולת התנועה ועזר להפחית מתח וחרדה. חשוב לציין שמשפיע קצת אחרת על כל אחד ויכול להיות תלוי גם בטיפולים נוספים שאת עוברת במקביל. לגבי פעילות גופנית הליכות במידה הן אחד הדברים היחידים שיש עליהם קונצנזוס מוחלט בנוגע לפיברו, מתחילים בחמש עד עשר דקות לפחות שלוש פעמים בשבוע וכל שבוע מוסיפים עוד חמש דקות בהדרגה עד שמגיעים להליכה של כחצי שעה עד ארבעים ד'. לגבי טיפול אלטרנטיבי - שוב זה מאוד מאוד אישי ומשפיע אחרת על כל אחת, באופן כללי ביותר אני יכולה להגיד שרכישת מיומנויות של מדיטציה, הרפייה ודימיון מודרך, ליוו ומלוות אותי לאורך הדרך ולא פעם עזרו לי מאוד נפשית ופיזית. בשלוש הדוג' מדובר פחות בטיפול ויותר במיומנות שנרכשה במסגרות שונות ואני משתמשת בה כתרגול קבוע וגם בעתות משבר. לגבי טיפול אני יכולה להגיד שדיקור גרם לי בסופו של דבר החמרה ושיאצו הציל אותי לא פעם במצבים קשים, בקיצור, צריך להתנסות לפי חיבור, המלצות ונטיית הלב.

למעלה