שחיה-רוצה להתייעץ

שחיה-רוצה להתייעץ

הקדמה קצרה-אני סובל ממחלה כרונית לא פשוטה. שיניתי את אורח חיי מבחינה בריאותית והרגלים לא בריאים. דגש על תזונה "נקיה" יותר מבעבר אבל אני רוצה לשפר גם תחומים אחרים. מעבר לטבעונות וממשיך לשפר תחומים אחרים בחיים (אגב, גם רגשיים וזה נורא קשה, טיפוס לחוץ ומלחיץ תמיד גם אם אהיה בחופשה על אי בודד).
אין לי ספק שההרגלים הרעים בעברי (בעיקר תזונה אבל לא רק, היו מצע טוב להתפתחות מה שיש לי על אף שהרפואה הרגילה לא חושבת כך. גנטיקה ושלל סיבות אחרות נשמעות כסיבות לפי רופאי ולא חלילה רעלים כתוצאה מתזונה, חשיפה לכימיקלים וכו'..
ועכשיו לשאלתי :
אני מחפש ספורט עדין יחסית ושמפעיל את הגוף באופן בריא, שהתנועה והקאורדינציה מאתגרים. שחיה נראית לי מתאימה על אף שיש כמה התלבטויות :
1. העיקרית - חשיפה לכלור שהוא רעיל. אם אני אשחה פעמיים בשבוע כשעה ואולי יותר זה יכול להיות אפקט רעיל מצטבר אצלי ? וכחולה כרוני שאולי הראיה של רפואה משלימה "מורעל" כבר ברמה כזאת או אחרת.
2. חשיפה למרק של חיידקים - הבריכה היא ממש מקום לא סטרילי. מצע של חיידקים ושאר דברים שלחולה עם מערכת חיסונית חלשה יכול אולי לגרום לדלקות וכו'.
3. ה"שוק" התרמי שהגוף חוטף בכל פעם כשנכנסים לבריכה - מעבר מטמפרטורה חמה לקרה בעיקר. זה תמיד לא עושה לי נעים. לא יודע אם נבדק האפקט הזה על האיברים.
בקיצור התלבטות. אני מחפש ספורט (אירובי /ואנאירובי) תנועתי ולא חשבתי עד כה על רעיון אחר.
אשמח לעיצות ולדעתכן/ם על הנקודות שהעליתי.. תודה.

למנמ המקורי

אפשרות שנראית לי מצויינת עבורך היא תרגול תנועה מודעת כגון צ'י קונג או טאי צ'י -
המשלבים התייחסות לרובד הפיזי ולרובד האנרגטי של הגוף.
קיים גם צ'י קונג רפואי - תרגול המותאם ספציפית למטופל ולמצבו (לגורמים ולסימפטומים שלו).

מבחינת שחייה:
לא לגמרי ברור לי שאכן שחייה תיתן את המענה הטוב ביותר לצורך שלך על סמך מה שאתה מתאר - שזה לא בהכרח אומר הרבה.
אם זה מה שאתה בוחר אז אתה יכול לבחור לשחות בבריכה ספציפית (לאחר בירור) שבה אתה יודע שהמצב בה יחסית טוב,
או לשחות בים למשל (כמובן שזה לא פותר את בעיית הקור).

אני באופן אישי מעדיפה לשחות בגופי מים טבעיים (ים, כנרת, נחלים, ובריכות מים טבעיות אחרות),
מים מוכלרים לא מושכים אותי, וכנראה שיש לזה בסיס.

תנועה מודעת

אני עושה פילאטיס ואני מרגיש שזה עובד אנרגטית על הגוף. אך מחפש בנוסף משהו יותר אירובי מהסוג שאפשר לעלות איתו לדופק גבוה אך יחד עם זה עם תנועה לא מונוטונית אלא משהו יותר מאתגר וכמובן משהו שמתאים למי שהמערכת החיסונית שלו לא מהחזקות, משהו יותר סלחני שלא גורם לפציעות ואפשר להתמיד איתו גם בגילאים גבוהים כאשר הגוף נותן אותותיו למרות שזה עתיד רחוק רחוק)

0 אור 0

New member
אולי ריקוד?

יש המון שיטות של ריקוד ברמות שונות של לו והי אימפקט בסגנונות שונים - החל מהיצוגיים יותר שדורשים התאמה לתבנית מסויימת כמו ריקודים סלוניים/עם וכלה בריקוד שהוא בעצם עבודה אישית והקשבה לגוף כמו למשל ריו אביירטו או תנועה בצבע
אם תמצא את השיטה שאתה מתחבר אליה זה יכול להיות כיפי ומדהים ולכל גיל

שחיה-המלצה

שלום רב!
להערכתי השחייה יכולה להיות מענה מתאים לצרכיך
ובעיקר בזכות העבודה על הנשימה,וסביבת המיים המרגיעה,משחררת
ומנטרלת משקל גוף.
על אף ההתלבטויות שווה לך לנסות,להתחיל בהדרגה ולבדוק עצמך
לא תנסה - לא תדע
לדעתי שחייה קצרה לעיתים יותר תכופות תתאים לך יותר.
השחייה הוא ספורט מונוטוני,אך מכיוון שאתה מעיד על עצמך כמחפש אתגרים
ביכולתך לגוון סגנונות,מהירות,מרחק, ואמצעי עזר ולאתגר עצמך במשימות אליהן אתה שואף
וזאת כדאי לעשות בעזרת תוכנית/עצות של מדריך מקצועי הנמצא בבריכה,ומודע לרקע שלך.

בהצלחה!

למעלה