שחיה לתינוקות

טוב

New member
שחיה לתינוקות

קודם כל- שלום לכולם. אני חדשה בפורום, ויש לי שאלה (חיפשתי בפורום אך אני חושבת שעוד לא שאלו אותה): האם ידועים לכם מרכזים ללימוד שחיה לתינוקות באיזור המרכז? והאם מישהו\מישהי השתתף בפעילות כזו עם ילדו, ומה התרשמותו? הבת שלי בת שלושה וחצי חודשים, והבנתי שזה הגיל המתאים. אודה לכם אם תעזרו לי. טוב.

נעה גל

New member
שחיה לתינוקות

הדיעות לגבי שחיה עם תינוקות מגיעות משני כיוונים. ישנם הטוענים שזה לא בריא לתינוק (מהבחינה שהוא עלול "לחטוף מחלות" ממי הבריכה). וישנם הטוענים שמים זו הסביבה הטבעית של התינוקות ולכן, כן מומלץ לשחות איתם בגיל מוקדם. כולם מסכימים על כך שאין לשחיה עם תינוקות בגיל צעיר שום קשר עם יכולת שחיה ואי פחד ממים בגיל מבוגר יותר. מה שבטוח זו פעילות נעימה וכייפית של הורה עם תינוק ואם את אוהבת בריכה -אז כדאי לעשות זאת רק מהטעם הזה. לגבי המלצות על מקומות ספציפיים - את תצטרכי לשאול את אותה שאלה בפורום "להיות הורים" כאן בתפוז או בקהילת ההורים ב-ynet, כי כאן בפורום אנחנו נמנעים מהזכרת שמות ספציפיים של מקומות (לטוב ולרע, ובעיקר, בשביל להמנע מפרסומת... זה "טיק" שלי
). חוץ מזה, אם אני לא טועה כרמית שחתה עם ילדיה אז בטח היא תדע לספר עוד.

כרמית מ.

New member
נכון

ההתנגדות לשחייה, היא לא בריאותית, אלא בטיחותית - המומחים טוענים, שאם ילד והוריו בטוחים במים, הם עלולים לא להזהר מספיק, ואז קורים אסונות. לדעתי, מספיק לזכור שילד מתחת לגיל 4, לא יכול להיות עצמאי במים אפילו אם הוא יודע לשחות, כי אין לו מספיק שיקול דעת והערכה נכונה של הקשיים לעומת היכולת שלו. צריך להזהר, חבל לוותר. התינוקת שלך אולי קצת קטנה, אבל עוד חודשיים-שלושה יהיה זמן נהדר להתחיל. אנחנו התחלנו בחוג כזה כשהילדים היו בני 8-9 ח´ - ויש לי רק דברים טובים להגיד. חשוב שהפעילות תהיה בבריכה שמתאימה לתינוקות (במיוחד אם את מתחילה עכשיו) - מבחינת חום המים והרמה הבקטריאלית. חשוב גם לוודא שיש חימום בחוץ (קר כשיוצאים מהמים!) ואמצעים לאזעקת עזרה ראשונה (שלא יהיו בשימוש... אבל שיהיו). המים הם קודם כל כייף מאד גדול - כמעט לכל ילד (לפעמים לוקח קצת זמן להסתגל). זהו גם זמן שבו את מבלה צמוד-צמוד לילד, עור אל עור. בנוסף לכך, לתחושות במים יש השפעה חיובית על ההתארגנות של התינוק עם עצמו, ולתינוקות שקשה להם להסתגל לעולם (ובמיוחד לפגים) המים יכולים מאד לעזור. בדרך אגב, גם מחזקים את השרירים, ויש שמועות גם על השפעה חיובית על ההתפתחות הקוגניטיבית. הילדים שלי היום בני שנתיים ורבע. היינו בחוג מים כשנה. הם קופצים למים, צוללים, קצת "שוחים" (שחייה לא מסוגננת) ומאד אוהבים מים. לאחד מהם, אני מאמינה שהמים תרמו הרבה להתארגנות. לשניה זה היה בעיקר כייף גדול מאד. אני חושבת שהחוג הזה, למרות שהוא לא זול (ואצלנו הכל כפול 2) שווה כל אגורה.

שרה נ

New member
אנחנו לקחנו את ביתנו לשחיה בעיקר

כתמיכה לפיזיוטרפיה שהיא מקבלת היא מאד מאד אוהבת מים וכל כך מאושרת שם אבל היא עדיין לא ב"חוג" אלא בטיפול פרטני שם. לדעתי שחיה בגיל הצעיר כאשר מקפידים על כללי הזהירות וההגייניה רק מוסיפה לבטחון של הילד..

לגבי הגיל שאפשר להתחיל...

עינב נמצאת עכשיו בחוג שחייה והמורה שלה גם מעבירה חוגים לתינוקות. כשהיא ראתה אותי עם מעין (כשהייתה בת חודש) היא שאלה אותי מתי אני מביאה גם אותה לחוג שחיה, אמרתי לה שהיא רק בת חודש אז היא ענתה לי "אההה, טוב אז תבואו בעוד שבועיים" והיא הייתה רצינית לגמרי. חוץ מזה, היא סיפרה לי שהנכד שלה היה בבריכה מגיל 3 שבועות!!! כך שלא בטוח שגיל 3 חודשים הוא מוקדם מדי.

עוד קצת לגבי הגיל שאפשר להתחיל

יואב התחיל לשחות בגיל שלושה וחצי חודשים, ולטעמי זה היה קצת מוקדם מדי. הרעש של הבריכה, התחושות החדשות, השירים - קצת הכבידו עליו. אחרי חודש וחצי-חודשיים הוא פרח שם, ועד היום הוא מאושר להגיע לבריכה. בגילו המופלג (שנה וחצי..) הוא כבר שוחה לבד, אם כי לא בחינניות של אלוף אולימפי... מעבר לכל מה שנאמר - אנחנו מצאנו בזה בילוי משפחתי מאוד מהנה (אנחנו משתדלים ללכת בהרכב מלא), למרות שאין בזה "ערך לימודי" לשנים הבאות.

limori

New member
הי מיכל

גם רואי נמצא כרגע בחוג שחיה. והוא בגילה של עינב אם אינני טועה. (4) רציתי לשאול אותך כמה ילדים נמצאים בקבוצה ואיך מתבצע השיעור. רואי נמצא בשיעור הרביעי ויש 6 ילדים בקבוצה. בעיני יש קצת בלאגן וגם אני לא יודעת אם זה בטיחותי ב - 100 אחוז. אבל אני יושבת על שפת הבריכה ומשגיחה על רואי. בכל אופן די התאכזבתי אבל כבר בשיעור השלישי רואי הצליח לשחות לבד במן שחיה של כלב. ואתמול בשיעור הרביעי היתה התקדמות מדהימה. הוא אף צלל וקפץ לבדו - מה שבדרך כלל הוא לא הסכים לעשות. איך מתבצע השיעור אצל עינב? האם יש חימום לפני כן? כמה ילדים יש בקבוצה? האם עובדים עם כולם יחד או שבכל פעם עם ילד אחר? השיטה כאן ניראת לי קצת מוזרה לכן אני שואלת. תודה ודרך אגב אצלינו מתחילים שיעורי שחיה מגיל 3 חודשים. רק בגלל שפוחדים מזיהומים חיידקים וכו... כאן גם רוחצים את הילדים עם מים מינרלים עד גיל 3 חודשים. לימור

שחיה לתינוקות

אם את גרה באזור גדרה תשלחי לי מייל ואשמח לתת לך שם של בריכה

טוב

New member
חגית,שרה,אמא של יואב,מיכל,לימור,ו

האי. בגלל שנאמר לי שלא מפרסמים בפורום שמות של חוגים, אני אשמח אם תשלחו לי במייל על מקומות שאתם מכירים. אני גרה באזור המרכז.תודה. הדואר שלי הוא: [email protected]

למעלה