נכון
ההתנגדות לשחייה, היא לא בריאותית, אלא בטיחותית - המומחים טוענים, שאם ילד והוריו בטוחים במים, הם עלולים לא להזהר מספיק, ואז קורים אסונות. לדעתי, מספיק לזכור שילד מתחת לגיל 4, לא יכול להיות עצמאי במים אפילו אם הוא יודע לשחות, כי אין לו מספיק שיקול דעת והערכה נכונה של הקשיים לעומת היכולת שלו. צריך להזהר, חבל לוותר. התינוקת שלך אולי קצת קטנה, אבל עוד חודשיים-שלושה יהיה זמן נהדר להתחיל. אנחנו התחלנו בחוג כזה כשהילדים היו בני 8-9 ח´ - ויש לי רק דברים טובים להגיד. חשוב שהפעילות תהיה בבריכה שמתאימה לתינוקות (במיוחד אם את מתחילה עכשיו) - מבחינת חום המים והרמה הבקטריאלית. חשוב גם לוודא שיש חימום בחוץ (קר כשיוצאים מהמים!) ואמצעים לאזעקת עזרה ראשונה (שלא יהיו בשימוש... אבל שיהיו). המים הם קודם כל כייף מאד גדול - כמעט לכל ילד (לפעמים לוקח קצת זמן להסתגל). זהו גם זמן שבו את מבלה צמוד-צמוד לילד, עור אל עור. בנוסף לכך, לתחושות במים יש השפעה חיובית על ההתארגנות של התינוק עם עצמו, ולתינוקות שקשה להם להסתגל לעולם (ובמיוחד לפגים) המים יכולים מאד לעזור. בדרך אגב, גם מחזקים את השרירים, ויש שמועות גם על השפעה חיובית על ההתפתחות הקוגניטיבית. הילדים שלי היום בני שנתיים ורבע. היינו בחוג מים כשנה. הם קופצים למים, צוללים, קצת "שוחים" (שחייה לא מסוגננת) ומאד אוהבים מים. לאחד מהם, אני מאמינה שהמים תרמו הרבה להתארגנות. לשניה זה היה בעיקר כייף גדול מאד. אני חושבת שהחוג הזה, למרות שהוא לא זול (ואצלנו הכל כפול 2) שווה כל אגורה.