שחזור

Talia E

New member
שחזור

האם יש כאן אנשים שמשחזרים? אם כן, תואילו אולי לפרט מה בדיוק אתם עושים? (יצא לי להתקל באנשים שונים שהיו להם גרסאות שונות למונח "שחזור" והתהליכים שהם עשו היו שונים מאד זה מזה).

kung fu

New member
שחזור.

כן. שיחזרתי. שיחזרתי לפי רשימה של דברים שרציתי לשחזר מהעבר שלי. אבל יש לי עוד המון דברים אחרים לשחזר
רק גירדתי את הקצה של ההתחלה של ההתחלה...... אני נזכרת במה שהיה, עושה החזרת כוחות במקרה הצורך, שולחת אהבה במקרה הצורך, מוותרת על דברים ישנים במקרה הצורך.... זה בכלליות.

aasherr

New member
../images/Emo63.gifבואי אני אספר לך ...

קיים ספר של ל. רון.האברד -מייסד דת הסיינטולוגיה למי שמכיר שם הספר הוא אנליזה עצמית והוא ספר מעולה לשחזור והוא מביא את כל הנקודות האפשריות מי...מתי הרגשת ... ומתי עשית למתי גרמת ל...ואלף ואחד נקודות כאלה ספר באמת מומלץ באהבה אשר

charlila

New member
ההבדל הקטן

באמת ספר מופלא; אבל - בשיטה שלו העבודה נעשית תחת היפנוזה (או סוגסטייה, שזה היפנוזה לייט.) כלומר: לא מתוך רצון חפשי. מה שנקרא "טובל ושרץ בידו". (כלומר: אתה טובל במקווה כדי להיטהר, אבל בידך שרץ - מקור טומאה - המטמא אותך בשנייה שתצא מהמים.)

aasherr

New member
שלילי מוחלט

איזה היפנוזה ? הספר אם עבדת איתו מעלה נקודות מהחיים ואת כל העבודה שלך הוא להיזכר במאורע גם יתר העבודה שלו לא קשור בהיפנוזה וגם לא בסוגסטיה יש איזה משהו ספציפי שאת מדברת עליו?

charlila

New member
בספר, שקראתי לפני מלאן שנים, מתואר

תהליך בהדרכת מנחה, המתרחש תחת סוגסטיה. הספר קרוי "דיאנטיקה" אם אני לא טועה (או שזה "סיינטולוגיה"?) המנחה אומר למשחזר דברים כמו - לך עכשיו ל... ועכשיו ל... ואז מורה לו למחוק. הנחיות מעולות לכשעצמן - אבל כשזה נעשה לא מרצון חפשי זה כמו נסיונו של הברון מינכאוזן למשות את עצמו מתוך ביצה בציצית ראשו.

aasherr

New member
כן אבל זה לא זה

זה בדיוק מקביל לבן טל שחר וההדרכה שלו בפורום, באותו מידה הוא אומר איך לעשות את הדברים . זה לגמרי בהחלטה שלנו אבל זוהי ההדרכה שלו. כמו רון שמדריך איך לעשות את הדברים ובאיזה סדר אגב דיאנטיקה של האברד אבל זהו סוג אחר של טיפול שהוא לכשעצמו מעולה כאן אני דיברתי על החזרת כוחות ושחזור

charlila

New member
אם יש בספרי הובארד הדרכה להחזרת

כוחות, אינני מכירה אותה; אבל בזה שקראתי ההליך מבוסס על סוגסטיה - בניגוד לבן, שההליך שלו מתחיל מחוזה שבו כל אחד מחליט בעצמו ובמונחים של עצמו מה בדיוק הוא לוקח על עצמו. ההבדל מכריעץ

כן, מה ? לא כולם כאן משחזרים?

לשאול אדם שצועד ב"דרך הלוחמים"/"דרך הידע"/"דרך הטולטקים" אם הוא משחזר, זה בערך כמו לשאול אדם "מהרחוב" אם הוא נושם. אם מותר לי להיות קצת ציני: "החזרת כוחות" לפי מה שהבנתי זה "מיני-שיחזור" וכל מי שנתקע שם (במבוא) לא מגיע לדבר האמיתי, כי שם זה קל/נח/מעים ושיחזור אמור/עלול/עשוי להיות טראומטי. בתור אחד שלמד סנטולוגיה אני יכול להעיד שאלו טכניקות שונות לגמרי. ואם האוורד היה חי היה מורט שערות על מה שאנשים עשו מהתאוריה שלו.... שיחזור זה לעבור את האתגרים שלא עברנו, בעבר עברנו חוויות "טובות" ו"רעות" אך לא ראינו בהם אתגר אלא "כיף" או "בסה"... שיחזור זה לעבור שוב אירוע מבלי לקחת באופן אישי. שיחזור זה הרבה דברים נוספים, אך זה לא לתת "אור ואהבה" "לסלוח" וכדומה. שיחזור זה כלי לצבירת "עוצמה אישית". שיחזור זה תירגום גרוע ומטעה של המונח recapitulation ... טרם מצאתי מילה טובה יותר, בינתיים אני מנסה כל מיני מילים כמו "סיכום-מודע" ... מתי שהו אמתע את המילה הנכונה. שיחזור לא קשור לזיכרון, מזכרון מסויים אנו נכנסים למצב של שיחזור, וכתוצאה מהשיחזור עולים זכרונות "נשכחים" מהקשב הראשון והשני... אך פעולת ההיזכרות זה לא שיחזור. שיחזור זה לא לבנות מחדש משהו שנהרס, אלא לחוות משהו מהעבר (לפני שניה, לפני 30 שנה) באופן שונה ובהתכוונות מסויימת.

kung fu

New member
איך אתה משחזר?

זאת אומרת, מה אתה בפועל בשביל להגיע לתוצאות האלו: שיחזור זה לעבור את האתגרים שלא עברנו, בעבר עברנו חוויות "טובות" ו"רעות" אך לא ראינו בהם אתגר אלא "כיף" או "בסה"... שיחזור זה לעבור שוב אירוע מבלי לקחת באופן אישי"

התכוונות ונשימות.

אך זו סתם תשובה מתחמקת... שיתכן תספק אותך, שיחזור זה יותר מפרוט הפעולות הטכניות שמבצעים בזמן השיחזור.

kung fu

New member
התכוונות ונשימה

אשמח מאד לקרוא יותר על "התכוונות ונשימה" בהקשר של שחזור, אם אתה מסכים לפרט מנסיונך. (אם זה בכלל מידע שאפשר להעביר בכתב כמובן...) פשוט רוצה לדעת איך באמת משחזרים. ----------------------------------------------------------------- שאלות שמבוססות על דברים ששמעתי על שחזור: 1. נניח שעכשיו אני רוצה לשחזר מקרה מסויים שפעלתי מתוך אי נעימות. אז אני אמורה להסיט את נקודת תפישה שלי לאותו המקום שבה הייתי באותו הרגע??? 2. עד עכשיו מה ששמעתי על השחזור זה שעושים את זה בעזרת נשימת מניפה, שאיני זוכרת מה זה אומר. לפי זכרוני אז נשימת מניפה: לוקחים אוויר מסובבים את הראש לצד ימין או שמאל, נושפים אוויר מסובבים לצד ימין או שמאל (לא זוכרת את הצדדים). סביר שלא רק לוקחים אוויר ונושפים. בטח במהלך הנשיפה והשאיפה עושים משהו (שאיני יודעת מהו)

אני לא עונה בישביל לשמח אותך,

אלא על מנת לתת לך מידע שאת יכולה להפוך לידע. האם את מוכנה לפרט (כאן בפורום) על החוויות המיניות הכי טובות והכי גרועות שהיו לך מגיל יום ועד היום הזה? לא, נראה לי שלא... וגם אם כן, לא בטוח שאני רוצה לקרוא על כך, לא בפורום..... אני לא מוכן לשתף את הדברים האינטימים שלי בפורום... זה נראה לי שגוי לעשות את זה. האם באמת אני צריך להסביר מה זה כוונה? האם באמת אני צריך להסביר כאן מה זה נשימה? האם את באמת לא יכולה לדמיין ,לבצע ולראות איזה שילוב "קטלני" זה הפעלת התכוונות ונשימה מודעת? "נניח שעכשיו אני רוצה לשחזר מקרה מסויים שפעלתי מתוך אי נעימות. אז אני אמורה להסיט את נקודת תפישה שלי לאותו המקום שבה הייתי באותו הרגע???" כן, דא, כאילו? !?! נניח שלא רלוונטי מה את רוצה לשחזר, נניח שאת אמורה לשחזר את כל החיים שלך. את כל החיים שלך, החיים שאת חיה כלואה בתפיסה הסלקטיבית שלך (במקרה הטוב) או בתפיסה המקובעת שלך (במקרה היותר נפוץ). מה השוני (במחינת שיחזור) בין לשחזר אירוע שפעלת מתוך אי נעימות ואירוע שאת גאה בדרך שפעלת? זו שאלה רטורית, אל תעני.... התשובה היא כלום, nothing, nada, שום כלום. אין הבדל בכלל! זה בדיוק, אבל בדיוק אותו דבר. בגדול בזמן שיחזור את עושה כמה דברים, כתתי כבר מה הם (נשימה, התכוונות, הזזת נקודת הכינוס, שמירה על 4 ההסכמות, לקבל את המתנה שמאחורי האתגר שלא ראית בעבר, ...., ...., .... ועוד כמה דברים). יש דרך שאולי תעזור לך (ולאחרים) להבין את ההבדל בין "שיחזור" "לזכור" ו"החזרת כוחות" .... אבל אני לא פנוי בשבועיים הקרובים, ואני לא מעיז לכתוב כאן על דרך הביצוע, כי אז אני אחראי על התוצאות של מה תעשו עם זה, עם מה שהבנתם שאני כותב... לא לוקח סיכוניםי מיותרים כאלו. אגב, מה שעושים מנשימה ובשאיפה יש לו שם נחמד:"התכוונות".

למעלה