שחזור רצועה בברך

מיקמיק23

New member
שחזור רצועה בברך

שלום רב , אני עוד מעט נמצא שנה אחרי ניתוח שחזור רצועה בברך. ACL ועדיין בירידה ממדרגות יש זעזועים , לא הייתי אומר בריחה אבל זעזועים... כאילו הברך ממשיכה בתנועה שלה קדימה. רציתי לשאול האם זה אופייני שנה אחרי? או שמשהו בשיקום שלי לא היה טוב וזה המצב...? האם ניתן לשפר זאת? יש לומר שאני רץ ושוחה בשבוע אך עדיין אני לא ממש רואה תוצאות... מה עושים במצב כזה? תודה רבה מקווה לתשובות.

הרגשת חוסר יציבות

רבים מהמנותחים אחרי שיחזור ACL ממשיכים לסבול מהרגשת חוסר יציבות בברך, כך שהמצב לא חריג. חיזוק שרירים חוצי ברך, בעיקר הארבע ראשי בפיזיותרפיה ובאופניים יכול לשפר יציבות הברך ולתת גם הרגשת יציבות.

מיקמיק23

New member
רציתי לומר

ד''ר שאני רץ ושוחה , האם זה מספיק טוב? הפסקתי את הפזוטרפיה השוטפת כי הרגשתי שאני לא מגיע לתוצאות לכן עזבתי את זה , ואני מתרכז יותר בשחייה וריצה. האם זה טוב ומספיק? ומתי טווח הזמן פחות או יותר אחרי הניתוח המטופלים מרגישים שיש שיפור בחוסר היציבות בברך?

מיקמיק23

New member
אז מה ניתן לעשות

במצב שכזה אם עדיין לא מרגישים יציבות בברך? אחרי כמעט שנה שלמה לאחר הניתוח.

No name for now

New member
אפשר לנסות את אפוס

באמת לא פרסומת, אני נעזרת בהם כבר שנה. מדובר בנעליים שלסוליות מחוברים 2 חצאי כדורים והרעיון הוא שהליכה איתם עוזרת לתרגל יציבה (יש לי בעיה של נקעים בקרסול), הרעיון הוא שאתה מאמן את המוח שלך כל הזמן להיות קשוב ליציבה ואתה בעצם לומד איך לא להיפצע שוב. עזר לי להתקדם ממצב של פחד לרקוד בלי aircast למצב שאני מצליחה לבלום את עיקום הקרסול אם אני דורכת לא טוב חס וחלילה. זה לא מרפא שום דבר אבל אני בהחלט מרגישה שהשליטה במצבי עברה אליי. הנעליים יקרות!

מיקמיק23

New member
אני מכיר אותם

אני יודע במה מדובר, אבל קנית אותם והלכת איתם ברחוב??? או שרק בבית ?. האורטופד שלך המליץ לך לקנות וללכת איתם ברחוב ואין שום בעיה עם זה? כמה זמן את הלכת איתם? חודש חודשיים? וכמה הן עולות? פשוט המידע על שיפור היציבות חשוב לי מאוד כי אני עוד מעט שנה אחרי הניתוח ועדיין זה עוד לא יציב והייתי בשיקום ובפזוטרפיה ועשיתי המון תרגילי פיתות וכלום ! אני לא מרגיש שיפור. אז הזנחתי את זה ואני כיום מתמקד יותר בשחייה וריצה הבנתי שהפעילויות האלה מפעילות יותר לחץ על הברך וככה זה משפר את היציבות.... אשמח מאוד לשמוע פרטים .... תודה.

No name for now

New member
אני הולכת איתן ברחוב

אין לי בעיה עם זה, הלכתי ככה גם באוסקה ביפן (הייתי בנסיעה) שם לפחות לא הסתכלו עליי במבטים מוזרים חלק ממסלול הצעידה שלי הוא במסלול צעידה שיש בעיר וזה נוח כי המדרכה יותר מותאמת אבל זו לא בעיה גדולה אצלינו. התחלתי עם עשר דקות הליכה, היום אחרי שנה אני צועדת 45 דקות ובמשך רבע שעה עושה תרגילים שחלקם הם בעצם תרגילי ריקוד (כי אני נפצעת בזמן ריקוד). את התרגילים הם נתנו לי, כשבכל ביקורת נתנו לי חדשים לפי ההתקדמות שלי. הנעליים עלו לי 2000 ש"ח לפני שנה, כיום גם על הביקורת משלמים (נדמה לי 120 ש"ח), אבל ברגע שהם הרגישו שאני הבנתי את הרעיון הם נתנו לי ציוד להחלפה (בחינם) ושחררו אותי מחובת הביקורת (אם אני צריכה עזרה או חסר לי ציוד אני צריכה להתקשר), כך שאני בהחלט נותנת להם מחמאה על כך שהם לא מנסים לחלוב את הלקוחות. בכל מקרה ההתקדמות מאוד תלויה בפציעה ובמטופל, הפציעה שלי קלה לעומתך. הם ייעצו לי גם לגבי פעילות גופנית, יש לי גם בעית שחיקת סחוס בברך ברגל השניה, בעצם כל נעל אצלי מותאמת אחרת בגלל אופי הפציעה וגם שם אני מרגישה שיפור משמעותי אבל פה קשה לי למדוד כמה בא מהנעליים וכמה מהשחיה. באמת צריך הרבה סבלנות

מיקמיק23

New member
אוקיי....

תיהיה לי ביקורת עוד מעט אצל פרופ' לגבי המצב שלי..... אני יכול להיות איתך בקשר אם הוא יגיד לי לקנות את הנעליים האלה.?

ברך

שלום רב, לגבי הליכה, ריצה ועמידה- צורת הדריכה של כף הרגל- משפיעה מאוד על הברכיים ויציבותן. צורת הדריכה של כפות הרגלים נקבעת ע"י הנעלים+מדרסים. ניתן לשפר מאוד את התפקוד בעזרת מדרסים טובים. מדרסים יש רבים ושונים והם נבדלים זה מזה בחומרים בשיטות העבודה וברמתו המקצועית של האמן אשר מכין אותם. אני מפנה אותך למאמר שיעשיר את ידיעותיך בנושא. בברכה, יעקב חיים וינברג- מומחה לפתרון בעיות רגלים.

למעלה