שחור ולבן

nini132

New member
שחור ולבן

אני חי על אמונה וזה לא כזה סוד. שאני צריך כסף אני מקבל כסף. שאני צריך משו אני מקבל אותו וסיפורי "מופתים" יש לי עד הודעה חדשה על איך קיבלתי כסף ברגע האחרון ממקומות לא צפויים למעשה יש לי לפחות 3 סיפורים כאלה רק מהחודש. אז אני מאמין אז מה? אז סיפורי מופתים יש לי מפה ועד לשם ובחזרה. על השגחות פרטיות ניסים ופלאי פילים. שקורים לי מדי יום. למה תמיד זה חייב להיות או חרדי או כופר פוקר ? אני לא בטוח שאני מאמין באלוהים. אני בוודאי לא מאמין בדת או בהשגחה פרטית של אלוהים שמטיח ברקים בבועלי נידות (אוי זה כיף להגיד בועלי נידות. נשמע טוב) ובכלל חושש שאני לא אוהב את אלוהים, אם ישנו אחד כזה (וגם אם יש יותר מאחד) זה אומר שאסור לי להתפלל אם זה עושה לי טוב לפרוק על החבר הדמיוני שלי? אני יוצא בשאלה אז אני חייב לכפור בכל? ומהצד השני. מאמין באלוהים=תורה=מצוות=פירושים ורבנים=חרדי, למה? אנשים מסרבים לצאת בשאלה כי הם מאמינים בהשגחה פרטית ואוהבים את אלוהים-ולא מבינים שזה לא סותר נסיעה לים בשבת. לא הרבה אנשים יוצאים בשאלה ועדיין שומרים שבת. כי שבת הם מאמינים שאלוהים אוהב.(זו רק דוגמא, כן?) אבל לא אכפת לו מהשניצל... הכל חייב להיות או שחור לבן או ורוד פאקצי וזה מבלבל תרגישו חופשי להתעלם ממני. סתם פורק מטען. גנדלף היה אפור

אי'פשר להתעלם ממך

חייבים לפחות לנצל"שך. ואם כבר צבעים , תחשב על ג'ינג'י.... ושמעתי הבוקר ששפם זה אופנתי. אז תקנה אחד (החנויות מפוצצות בתחפושות) ותרגיש טוב אחשלו. ותאמין בישו. ובאמאשלו. ובטח שמותר לך להתפלל, וגם לדבר לעצמך. אני עושה את זה כל הזמן. וכשהילד שלי יגדל הוא יחשוש שאמאשלו ברחה מאנשהו אבל עד אז אלוהים הורוד פאקצי שלך גדול:0 (ובפעם הבאה תשים שלט פקח אני פורק ואפחד לא יקנוס אותך מפטיחה) ההודעה בחסות לאב יו.

nini132

New member
אני

גם אוהב כבר מוכרים תחפושות? מקסימום אני אקנה טלאי צהוב במאה שערים ואתחפש לרזה

סליחה?חייבים לכפור!מי שלא כופר יסקל!

אין פשרות בחוסר הדת.זו כל מהותה של היציאה שחייבים לקבל עול אי מלכות שמים.

3 יחידות בכימיה - דרוש חומר

מישהו כאן למד לאחרונה לבגרות בכימיה והוא ממש רוצה לזכות בהם את הרבים? אשמח לקבלם ללמדם ולהחזירם לאחר מכן אם יתעקש. את ספרי הלימוד כמובן. צריכה להשלים ידע של 3 יחידות בכימיה. אשמחה. בתודה מראש ובכבוד רב.

כן. שחור ולבן.

ויפה שעה אחת קודם. אבל את זה תלמד עם הזמן. ואם הזמן לא יעשה את זה אז אם יגיעו הילדים תהיה חייב לבחור את המסלול שלך. אני לא מאמינה בללכת בין הטיפות, לפסוח על שני הסעיפים ועוד ביטויים דומים לרוב. אבל אתה חמוד.

nini132

New member
אני מסכים

שאני חמוד
לא חושב שחייבים להתקבע. אני אוהב לדלג על סעיפים ולקפץ ב 2 חתונות אני פשוט לא מוצא צד נכון. לא חושב שאין אלוהים ולא חושב שיש, מבינה? אז אני חייב למצוא דרך אמצע, כי הצדדים מוזרים ולא נעימים לי תודה על התגובה

חייבת לומר לך nini-

שהדוסים אשמים (בהכל,בהכל) במוחלטות המוזרה הזאת,הם המציאו את ה: "או שאתה דוס או שאתה כופר". והם מפסידים,כי יש קשת כ"כ כ"כ רחבה הנמתחת בין הרב אוירבך למוקי,בין קודש לחול,ואני פשוט נמצאת שם היכן שהוא על הרצף. ואני מניחה שכולם כאן. ואלוהים? כמובן,זה הרצף שלו... באם הוא קיים,אין לי ספק שהוא אוהב את ישו והרב עובדיה יוסף באותה מידה בדיוק,כשם שהוא אוהב ריאנה,את הזונה ההולנדית,את פרויד,ואותי. בטח שזה לא תלוי בימים שבהם אני מדממת, בחיות שאותם אני אוכלת,בסוגי הבדים השונים בהם אני מכסה את מערומי. אל תכנע לאנשים שמכניסים אותך למגירות- ברור שאתה מעל.

לא רק אפור הוא "לא שחור ולא לבן" יש ספקטרום שלם של צבעים בדגל היפה שלנו! לא שהיה נשמע מההודעה שלך שאתה לא מעוניין בצבעים אחרים שהם לא שחור, לבן או אפור, אבל חשבתי שיהיה מעניין להזכיר. אתה מעוניין בתשובה פילוסופית/פסיכולוגית?

nini132

New member
יהיה מעניין

אני פתוח לכל ואני מסרב לקבע את עצמי לכיוון מסויים תמיד מעניין לשמוע תשובות נוספןת

תעשה מה שטוב לך

ותצבע את העיר באדום מצידי. החיים הקיצוניים נוטים לדיכוטומיה של שחור-לבן, ואנשים שפויים ושלמים עם עצמם (שוב, הכל באופן יחסי ונתון לנסיבות) אמורים ליהנות מפלטה שלמה של צבעי פסטל. הזכרת את השבת, אותה אני חוגגת בעונג רב, בלי להתענות עם פלטות/נייר טואלט חתוך/תפילת מוסף/חמין מכביד/זימון/שיר למעלות, אולי זה שיר למעלות ואז זימון? למי אכפת. אולי אתה ואני כופרים בעיקר, ואולי אנחנו מאמינים בתפל, זה לא אמור לשנות מאומה עבור עצמנו. ככל שתתרחק מהעולם החרדי תראה עד כמה קל להגדיר את עצמך, ובד בבד יעלם גם הצורך בהגדרת זהות מיידית. יכול להיות שהדיונים הרותחים כאן בנושאי אמונה/כפירה/אתאיזם/ארנבים נובעים מכך שהרבה מהכותבים כאן עדיין מחוברים בטבורם לעולם המונוכרומטי הלז. שינוחו. ואגב אתמול ארע לי מופת גדול רב-זיקוקין, אבל עדיין לא השתכנעתי שזה משמיים.

nini132

New member
את את את

את ! זיקוקים זה תמיד משמיים! ואני לא חושב שאי פעם אצליח להגדיר אותי כמשהו. אני לא בטוח שזה משנה לי גם. מה שמשנה זה הצורך להסביר לחצי עולם ואחותו היפה שאני שומר שבת, בדרכי שלי. שלא כוללת איסורים חרמות ומיתות בית דין על כל צעד ושעל... או שאולי באמת אסור לי לקרוא לעצמי שומר שבת? אני לא שומר כיפור אם אני לא צם אבל כן חושב שזה יום מיוחד ולו רק בגלל המסורת של ניקיון וכאלה? סתם תהיות של גיל ה21

למעלה