שזיפים ושוקולד

Jflyaway

New member
שזיפים ושוקולד

מכיוון שהסצינה הבריטית של סוף שנות הששים/תחילת שבעים נטחנת פה בקביעות, אני מעדיף להמליץ על נישות קצת אחרות. והפעם: הגל הראשון של הפסיכדליה בארה"ב, או מה שנקרא PSYCHEDELIC GARAGE, כאשר הנציגים הבולטים של התנועה/ההתופעה (שהייתה בזמנו מהפכנית) היו: THE ELECTRIC PRUNES ו THE CHOCOLATE WATCHBAND. הגל הזה היה שונה במהותו מן הגל הראשון הבריטי, אבל הוא למעשה הגל הראשון באמת...של הפסיכדליה. הבסיס היה ה GARAGE ה"קלאסי" שנשען על R&B (ומושפע באותה מידה מהBEAT הבריטי) - כאשר אליו מתווספים האלמנטים הראשונים של ה PSYCH. המלצות רלוונטיות:: 1. THE ELECTRIC PRUNES I HAD TOO MUCH TO DREAM - האלבום הראשון שלהם עם להיט הנושא UNDERGROUND - השני שלהם היו להם עוד אלבומים - אבל הם פחות רלוונטיים כדוגמאות טובות לז'אנר 2. CHOCOLATE WATCHBAND NO WAY OUT - יופי של בכורה THE INNER MYSTIQUE - המשך ראוי להצדעה כל אלו יצאו ב REMASTER ואין בעייה להשיג.

Chocoholic

New member
אין כמו ה Garage

לניקוי הקרבוראטור... בעבר ציינתי כאן כמה להקות של מוסכניקים אך ז'אנר זה לא זכה לאהדה. צירפתי לינק של אתר חביב שמכיל כמה להקות כאלה.

Jflyaway

New member
הגארג'

מתאפיין בצניעות מוסיקלית. אם אפשר לומר שה PSYCH הבריטי מתאפיין ב"רוח" ובתחכום, אז הגארג' הוה ה"מעיים" והפשטות. אבל בארצינו יש תופעה... בעיקר צעירים, קושרים את 'כרטיס הביקור' האישי שלהם למוסיקה שהם שומעים. משהו כמו: "אמור לי מה אתה שומע ואגיד לך מי אתה"...(אצל חובבי PROG זה ברמות של אפידמיה!) והGARAGE אינו כרטיס ביקור מרשים כי הוא נעדר תחכום ועידון....

Chocoholic

New member
Garage צנוע ופשוט

גם בגלל שהוא קדם לפסיכדליה, ובטח שלפרוג... הוא נולד בערך עם הפלישה הבריטית ולמעשה היה הנסיון לחקות אותה, בשיטה האמריקאית. להקת גאראז'/סייק טובה נוספת היא Count Five שהביאה את ה "המנון" של הז'אנר "Psychotic reaction".

Jflyaway

New member
הערה:

לאלו שלא כל כך אוהבים GARAGE פרימיטיבי... שימו לב ששני הלהקות שהמלצתי לא שייכות לזרם הבסיסי - אלה לזרם הפסיכדלי של הגארג'. לכן הן מומלצות גם לאהבי PIPER ו/או הגל הראשון הבריטי. למעריצי VAN DER GRAFF ו GENTLE GIANT - יתכן שזה יהיה בשבילכם קצת פשטני מדי...
)

סדרת Nuggets היא המומלצת

למי שלא מכירים את הגראז' האמריקאי ורוצים להכיר אותו במיטבו. ועדיף הדיסק/אלבום הראשון. אין לי זמן לכתוב על Nuggets בפירוט - אני משאירה את זה לכם.

למעלה