שזיף קטן של פעם

שזיף קטן של פעם

מישהו זוכר מה שם הזן של שזיף קטן שנכנס בביס אחד עם חרצן קטן, עסיסי מאוד, אדום ומתוק להחריד? היה נפוץ לפני שלושים שנים.

Dor It

New member
מטלי

יש כמה אפשרויות

מהספרים עצי פרי ועץ פרי למינהו של שאול חומסקי ומהספר גינת עצי פרי מאת ד.צירקין וי.אלטברג. . שזיף מתחלק ל2 סוגים :יפני או אירופי. אירופי צריך יותר קור ולכן מתאים יותר לאיזור ההר. זני האירופי: שגיב, צרפתי משוכלל(מתאים לתאור שאמרת:זן ותיק בארץ ובעולם, פרי קטן למדי ,אדמדם, מתוק מאוד ומתאים לייבוש הבשלה בספטמבר.). זני אירופי נוספים:רין קלוד דה בבה , ויקטוריה, בלק פרינס,שוגר. זני היפני:מאטלי,ביוטי,קומביניישן,אוגדאן, סאנטה רוזה, ויקסון, מאריפוזה, קאלסי,בורבאנק, סאטומה, סוויט אלינור(קרוי גם PREMIER),לרודה, זנים נוספים שפריים קטן:נוביאנה גולדן קינג. זנים שמוזכרים שהיו יותר נפוצים בארץ בעבר: אוגדן, ויקסון, מריפוזה(יכול להיות גם מתאים לתאור שלך . בתמונה נראה אדום כהה וקטן) , קלסי. זנים חדשים יחסית בארץ מדרום אפריקה: סונגולד,הרי פיקסטון. זנים נוספים: ביוטי, אוגדן

צמחבר

New member
יש בספר גם תמונות של הפירות?

לאימי בחצר גדל שזיף והיא טוענת כי זה שזיף בר. מוציא שלוחות ומופיע כל שנה במקום אחר. פירות אליפטיים, קטנים מאד ושחורים. סבי שתל אותו לטענתה וכינה את השזיף "מרבלה". מה זה יכול להיות?

Rebeccan

New member
כשהפרי צעיר - נקטף ירוק

כמעט בוסרי - ומשמש לכבישה כשהוא מבשיל - הפרי מתעסס מאוד. אפשר למצוא בשווקים פה בעירא-

לדעתי הכוונה לסאנטה רוזה, זכרון מילדותי

לפני 30 שנה עונה בדיוק להגדרה של הזמן הנכון מכניסים שלם אדום עסיסי לפה, בהתחלה חמוץ(בגלל הקליפה) ומייד אחר כך ובעיקר ליד החרצן מתוק

Rebeccan

New member
שזיף סנטה רוזה

הידעת ? החוקר התחיל עם 16,000 (ששה עשר אלף
) זרעים. בסוף סיים עם 2 עצים - אחד מהם היה סנטה רוזה. הפרי לא מתאים להגדרות השואל

כל הכבוד לחוקר על ההתעקשות

אני מתה על השזיפים האלו למה לא מתאים להגדרה? אולי שכח את השלב החמוץ? מעבר לזה הכל בדיוק לפי התיאור לפני שנה פעם אחת בלבד במהלך העונה מצאתי כאלו בחנות הירקות שלי קניתי והבנות יצאו מגדרן מהתלהבות ומאז לא מצאתי יותר. היו כמה שנראו כמו (אולי מיובאים? לא מוכרים לי) אבל לא הגיעו לקרסוליים

Rebeccan

New member
כי הפרי של הסנטה רוזה

א. גדול ב. לא עסיסי כמו זה שבתיאור - שהמיץ מתפצפץ בפה. ג. הוא מדבר על משהו אחר, כפי שכתבתי לגבי השווקים והכבישה של הפרי הבוסרי.

צודקת, אז עכשיו גם אני מצטרפת לתהיה שלו

הייתי בטוחה שזה השם (כנראה ככה קראו לזה בבית, כנראה בטעות) לדעתי אנחנו מדברים על אותו הפרי -קטן מלא בטעם אדום מאוד, אבל זה לא סנטה רוזה (שהוא גדול לפי הסבריך ולכן בהחלט לא זה עליו אני מפנטזת) גיגלתי עכשיו את הסנטה ואת בהחלט צודקת, לא אליו התכוונתי אז מהו השזיף
הייתי צריכה לשאול בחנות בפעם היחידה שנתקלתי בו

צפנתי

New member
גם לשכנים שלי היה עץ כזה...פרי מדהים

לדעתי השם הוא מטלי. ככה לפחות אימי קראה לו. והוא כבר ז"ל הרבה שנים...

למעלה