שו"תים ומיתוסים..

שו"תים ומיתוסים..

שלום לכולם! בזמן האחרון יצא לי לקרוא הרבה שו"תים באינטרנט בעניין הנטיה. 1. ראיתי שרוב התשובות שקיבלו ילדים בגילאי 16-18 שדיברו על מצוקתם האמיתית היו דומות, משהו בסגנון הזה- "בגילאים אלו אדם עוד לא סגור על המיניות שלו" ו- "אתה פשוט מבולבל, זה יסתדר בהמשך.." ובתשובה אחת ראיתי אפילו שכתוב שרוב הנערים חווים בלבול ואי-וודאות בגיל ההתבגרות ובסוף הכל בסדר.. אני אישית, מעולם לא שמעתי על סטרייט שחשב בגיל ההתבגרות שהוא הומו או משו כזה.. ולי מעולם לא היה "בלבול".. לכן עצוב לי שהרבנים, שלרוב אין להם הבנה אמיתית בנושא, גורמים לאותם נערים להתכחש לעצמם, מה שנראה לי גורם נזק בקבלה העצמית בשלב מאוחר יותר.. ושאלתי - האם אתם יודעים (ממקור ראשון) על אדם כזה שהיה מבולבל בגיל ההתבגרות לגבי המיניות שלו והוא סטרייט? לי נראה שלא היה דבר כזה מעולם.. אולי במקרים נדירים.. 2. במספר תשובות חילקו את ההומואים ל2 קבוצות- א. נולדו עם הנטייה. ב. "רכשו" את הנטייה עקב "חוסר בדמות אב", "יחס עדין" וכו'.. לא ארחיב כי כבר היה לי פוסט בנושא, אבל אחזור ואומר שקבוצה ב' לדעתי היא קבוצה שלא קיימת, וצריך לנפץ את המיתוס הזה. אשמח לשמוע דעתכם בעניין. יומטוב, בנימין.

יש לך הגיון בריא וגישה בריאה לנושא

אכן, המחנכים למיניהם ניסו בעבר לתרץ עבור הילד את העובדה שהוא נמשך לבנים ולא לבנות בעזרת "הבילבול" כביכול. כיום נותרו רק אנשי הדת המשתמשים בתרוץ זה. המיתוס נותץ - בעולם החילוני ונסדק בעולם הדתי (לא רק היהודי). בנוגע לגורם להומוסקסואליות, הרוב נוטים להסכים שהוא גורם מולד. אבל... למה לבחוש בנושא טפל כל כך? הגורם אינו מעניין אלא מדענים ואנשי מקצוע. מישהו תוהה למה אתה איטר ? למה אתה בלונדיני? למה עיניך חומות ולא כחולות? כך גם רוב החברה הנאורה - אינה עסוקה בתהיות סרק כאלה.

הבעיה היא שאת התשובות נותנים אנשים

שנקודת המוצא שלהם היא דתית ובמקרים רבים הם בורים גמורים בנושא. זה בערך כמו לפנות לירקן ולקבל חוו"ד על ניתוח לב פתוח. רבנים רבים לא רוצים שאנשים ילכו לחפש תשובות (ולאו דווקא בתחום של הומוסקסואליות) במקומות אחרים ולדעתי חוטאים בכך שעונים על שאלות שאינן רלבנטיות לתחום ההלכה והדת. מטרתם היא לא הפרט אלא הדת ולכן עונים באופן שגורם נזק לפונה. עד לפני מספר שנים לא יכולת בכלל למצוא רב שיודה שיש הומואים אצלו בישיבות או בקהילה. זאת מחלה של חילונים הם אמרו. אז אמרו.

למעלה