שותפים לדירה בת"א

• פותח הנושא NivMi
  • פורסם בתאריך

NivMi

New member
שותפים לדירה בת"א

שלום לכולם, אני התחלתי השבוע שרות לאומי בת"א,בשל העובדה שאני מתנדב במקום שלא מספק מגורים אני צריך לשכור דירה. האמת שזה די סיוט למצוא בעיר הזאת דירה עם שותפים, לכן חשבתי על למצוא שותפים ולהשכיר דירה איתם. אם מישהו פה מעונין בדירה בת"א במרכז העיר(או בחלקים הנורמלים של הדרום) או לחלופין מכיר מישהו שמחפש,אני אשמח לדעת. אין לי בעיה אם מישהו רוצה דירה עם מעשנים/בלי מעשנים עם כלב/בלי כלב,בקיצור אני טיפוס גמיש :) להשאיר הודעה בפרטי או באימיל [email protected]

pure_as_fire

New member
סתם מסקרנות

העמותה שלך מממנת לך הכול כמו בדירת שירות? התנאים זהים?

NivMi

New member
תגובה

ממנים את הדירה כמו שממנים רכב ואשל... תנאים כמו של כל מתנדב אחר שלא מקבל מגורים וכלכלה.

סלוניק

New member
למה שתשכיר דירה?

די חבל על הכסף, אל תשכח שאתה לא מרוויח יותר מכמה מאות שקלים בחודש. ניסיתי משך תקופה של כמה חודשים לשכור דירה (ועוד לא בת"א, אלא במקום זול בהרבה) ובסופו של דבר זה לא שווה את ההוצאה הזו.

NivMi

New member
למה?

כי אין לי אופציה אחרת,המקום שרות לא מספק דיור ואני במקור גר במרחק של יותר משעתיים נסיעה לכל כיוון. מאידך,אני נמצא במקום שרציתי כך שזה שווה את המאמץ הכלכלי. אגב,עודני מחפש.

סלוניק

New member
גם אני גר במרחק של שעתיים נסיעה

(בשעות הבוקר לפחות), המחליפה שלי בשנה הקרובה גרה במרחק גדול עוד יותר, ואם תשרת במקום שאתה מרוצה ממנו באמת שזה פחות נורא מאיך שזה נדמה לך. מרחק של שעתיים בפירוש לא שווה את המאמץ לשכירת דירה במרכז ת"א. על כל פנים אם אתה מעוניין שכונות כמו נווה שאנן או פלורנטין מציעות שכירות נוחה יחסית במרחק סביר מהמרכז, ויש גם אפשרות דיור בשכונות כמו יפו או שפירא שהן מרוחקות מעט אך בעלות שווה לכל נפש.

Digi Lista

New member
לדעתי זאת חוצפה של העמותות לא לסדר דירה.

אני רוצה לראות רכזות שיטורטרו כול יום כשעתיים נסיעה רק עבור מקום אחד,אם מראש לא מוכנים לסדר דירות או אפשרויות לינה אחרות ובני השירות אמורים על דעת עצמם למצוא סידורים חלופיים כבר עדיף שימנעו מלשלוח מראש חבר'ה למקומות רחוקים ללא דיור,ברור שלפעמים התפקידים באמת שווים וחבל להפסיד אותם בגלל נסיעות מרוחקות אבל נסיעות זה דבר מעייף ולא נחמד בהמון מקרים(מכירה בת שירות מ"שלומית" ששנה שעברה נסעה כשעתיים וחצי למקום השירות וכשלא היו לה כוחות/תחבורה כי עבדה המון וסיימה מאוחר היא נאלצה לחפש לה אפשרויות אחרות כמו שינה בדירה אצל בנות שירות מעמותה אחרת שבמקרה עבדו גם הן במקום,דבר שהיה לא חוקי ולא ניתן להתבסס עליו)ונכון שבצבא גם שולחים למקומות רחוקים אבל בדרך כלל לא חוזרים כול יום כשנמצאים בהם,אני לא יודעת מה איתכם ואני מאוד מעריכה את החריצות וההשקעה אבל לסוע כול הזמן(ולא חשוב שזה לא עולה לכם בתחבורה ציבורית בזכות כרטיס השירות) כול כך הרבה זה לגמרי לא בסדר מצד העמותה,החוכמה לא סתם למלא תקנים אלא לדאוג למתנדבי השירות גם בקטעים כאלה.

סלוניק

New member
אם מישהי או מישהו רוצים לשרת במקום מרוחק

זו החלטה שלהם. בד"כ מי שבוחר לשרת במרחק כזה עושה את זה על מנת להגיע לעמותה מסוימת. אני מניח שאשקלוני שמשרת בת"א יכל לבחור בעמותה באיזור שלו אם היה מעוניין, אבל זה מה יש.

Digi Lista

New member
כמו שאמרתי יש מקומות ששווה להילחם עליהם אבל..

לדעתי אם העמותות לא מסוגלות לספק דירות שירות בעיר מסויימת עבור בני השירות המתנדבים במקום אולי למרות כול הקשיים והרצון הטוב כדאי להגביל מתנדבים לנסיעה של לא יותר משעה נניח לכול כיוון(שזה בערך מה שאני נוסעת כבר שנתיים וזה מרחק סביר,לפעמים אני נוסעת שעה וחצי-שעתיים אבל זה בגלל שהשנה אני מלוות הסעה ויש עיכובים באיסוף והורדת הילדים וזה חלק מהעבודה...),אתם לפחות רושמים את בדו"ח את הנסיעות כחלק משעות השירות?לדעתי אפילו שרוב הזמן הדוחות הם לא ממש קנה מידה בכול זאת נסיעה של שעתיים לכול כיוון מבזבזת זמן מחיי היומיום וצריכה להיות כלולה בדו"ח...

למעלה