יש כל כך הרבה
שירי רוק נוצרו אני חושב בשביל השורות האלה, שמסכמות פתאום בכמה מילים, מחשבה שאתה מנסה לנסח המון זמן, תפיסת עולם, או הוויה שתמיד היית בטוח שאי אפשר לתאר במילים. יש לי כאמור המון שורות כאלה, אני אתחיל בעיברית משום שזה הכי קל (לאיית): ואם שורות בעיברית אז אין כמו יוצר השורות הגדול מכולם, מאיר אריאל, בחרתי רק שני ציטוטים שלו, למרות שלפעמים נדמה לי שבכל שיר שלו אני יכול למצוא 10 כאלה, מצחיקות, חכמות ומרגשות: הראשונה היא מפלוגה בקו (או לגמרי במקרה): "אני רוצה לפגוש אותה לגמרי במקרה/ אחרי שכבר אשכח אותה כליל", הרצון הזה להתאחד עם אהובתו שוב כמו בפעם הראשונה, להרגיש שוב את אותה תחושה ראשונית כמו שהרגשת אז, ולשחזר את הכל מהתחלה (אולי בדיוק באותה צורה, אולי יותר טוב הפעם). והשורה השניה, קצת מצחיקה יותר מהסוף של אגדת עם מקסיקנית:"לפיכך מוסר השכל/ מי שנדפק פעם אחת, כבר לא יכול להיגמל מזה" סתם שורה דבילית, אבל נכונה לגבי כל כך הרבה דברים. ונעבור מייד למשורר יהודי מופלא אחר, טרבדור האהבה לאונרד כוהן, מתוך Chelsea Hotel #2: I remember you well in the Chelsea Hotel you were famous, your heart was a legend. You told me again you preferred handsome men but for me you would make an exception. אולי התאור הכי יפה של הלוזר המצליח שיש בכלל, כמה יפה (כמה טוב להרשים עם הציטוט הזה בחורות). עוד שורות קסומות של כוהן, מתוך השיר המופלא סוזן: And just when you mean to tell her That you have no love to give her Then she gets you on her wavelength And she lets the river answer That you´ve always been her lover יש עוד המון של כוהן, אבל אני אפסיק פה. שורות מופלאות שליוו אותי כל חיי יש גם לקט סטיבנס: And if I find my hard headed woman, I know my life will be as it should. שמתאר בעצם את מה שכולנו רוצים בעצם: אישה עקשנית שתואהב אותנו למרות מה שאנחנו, ותעשה את חינו מאושרים... ויש עוד הרבה, אבל, כמו שאמר יהונתן גפן:"זה הכל בנתיים, בנתיים זה הכל"