שורש שיפוד

הפרטים החסרים

שם העץ אינו ידוע לי אבל הוא פורח עכשיו בסגול לבן נפוץ מאוד בכל עיר הסיבה שאני רוצה לגזום את שורש השיפוד בגלל שהיום עקרתי אותו ואורך השורש כ-60 ס"מ

צילום טוב מאלף מילים

עלה והעץ לאחר גיזום(אורכו היה כמטר וחצי ובעובי של חצי עיפרון

סן תאי

New member
אולי סיגלון?

לא מכיר את מידת הסלחנות של העץ אבל לא ממליץ לך לקצץ את השורש הראשי, נסה לקפל אותו מעט ולשתול בכלי עמוק. אגב, עקרת אותו היום ועדיין לא שתלת? נשמע לי מאוד בעייתי.

סן תאי

New member
ההודעה לשי עלתה במקביל לצילום

זה נראה לי כליל החורש. אם כבר שתלת אז כבר מאוחר לטפל בשורש. לא מבין מה רואים בצילום, גזמת והשארת חתיכת גזע מעל פני האדמה?

סן תאי

New member
מוזר

טוב, זהו לדעתי לכל היותר תרגיל מעניין בשתלנות. סיכויי ההישרדות נמוכים וחומר גלם מעניין לבונסאי - זה לא. בהצלחה בכל זאת.

סן תאי

New member
שותלים בגינה

לצרכי בונסאי מחפשים במשתלות חומר גלם מעניין בעל גזע משמעותי ותנועה מעניינת, עלווה קטנה ולא פחות חשוב - שהעץ יהיה בריא ומושרש היטב.

bekN

New member
אני די בטוח שמדובר בביגוניה

צמח שדרות נפוץ,ופורח עכשיו. נעם

אולמוס

New member
שורש שיפודי

שלום רב, הטיפול בהעתקת עצים עם שורש שיפודי, בעיקר אורנים, מיני אלונים, תות, פיטנגו וכד' אמור להיעשות בזהירות המירבית. פגיעה קשה עד בינונית בשורש שיפודי בעת העתקה או יאמאדורי עלולה להיות קטלנית בדרך כלל, למספר מיני עצים. במקרה של פגיעה כלשהי בשורש ולפי נסיוני הצנוע- מומלץ להרטיב ולמרוח בהורמון השרשה ולשתול מהר ככל הניתן. בעונה החמה לעצים נשירים או אורנים וכן למספר מינים של ירוקי עד - משבר כזה הוא פטאלי ובד"כ אינם שורדים. בעונה הקרה ובאביב המוקדם הסיכוי טוב יותר להישרדות אם כי לא תמיד מצליחים בכך.

למעלה