שורש חולניג'אן - משהו מכיר?

lyluu

New member
שורש חולניג'אן - משהו מכיר?

קיבלתי מתנה נחנות ידועה בצפון חליטה של שורש חולינג'אן. אני בהריון, והבנתי שזה טוב כהכנה ללידה ולאחריה. משהו יודע מה זה? למה זה טוב? איך להשתמש בזה?

yoelnd

New member
גלנגה

הצמח קרוי כך בערבית, הוא ממשפח' הזנגוויל, צמח רב שנתי בעל קנה שורש ארוך, צר בהיקפו, עם ריח ארומטי חריף, בימי הביניים שימוש לרפואה: בעיות קיבה, חיזוק הנשימה, וצחצוח שיניים, מגביר תיאבון, סופח גזים, מרפה טחורים, חיזוק הלב ומעכב זיקנה, מחזק חושים וכוח הגברא! בחליטה: מנקה מע' המין הנשית לאחר לידה, מחזק דם זיכוך הקול וניקוי מע' העיכול! בבריאות טובה! רוצים תמונה?

ברור שרוצים...

יואל אתה נהדר:)

yoelnd

New member
תמונה - הפניה

לצערי לא הצלחתי להעלות בפורום הזה את התמונה ולכן היא נמצאת בקישור הבא: http://forums02.nana.co.il/Forum/?ForumID=48 בבריאות טובה!

shloמי

New member
../images/Emo39.gifניסיון להעלות תמונה

לא הצליח לי לפתוח את הקובץ בפורום, מנסה פה. אגב, הצמח נראה מאוד מעניין.
תודה יואל בברכת אור ואהבה שלומי

saritsh

New member
עדיין יש לי עוד שאלות לגבי הצמח הזה

1. התאור בתשובה שלך - שורש צר וארוך - לא מזכיר בכלל שורש של ג'ינג'ר או משהו שדומה לשורש בתמונות. איזה תאור בכל זאת נכון? 2. מהו השם בערבית? גלנגה? או "חולינגיאן"? 3. איפה מצאת חומר על הצמח כצמח מרפא? (בכל מקום הוא מוזכר רק כצמח תבלין) 4. מה שם הצמח בלטינית? ואיך כותבים את זה בלועזית. תודה ובריאות

shloמי

New member
../images/Emo39.gifמיידע נוסף על ה - galanga

מצרף קישור על הצמח galanga בעברית שמו גלנגל. הוא מופיע בשפות שונות ובערבית, רק שאני לא יודע לקרא ערבית לכן לא אכתוב. מצורפות תמונות ויש גם הסבר מעניין. בהקשר לצורה שלו, הוא כן מזכיר שורש\פקעת ג'נג'ר מאחר שהג'ינג'ר מופיע בצורות שונות ומגוונות בברכת אור ואהבה שלומי

למעלה