שורשים משפחתיים

doron1855

New member
שורשים משפחתיים

שלום . מנסה למצוא קצת מידע על משפחת אימי ז"ל . הפרטים הבאים ידועים לי במעורפל ( תמיד ברחתי מהתמודדות זו )
שם נעורים = וכסלר ברטה , ילידת 1921 בברהומט . היו לה 3 אחיות . שם האב איזידור והאם אלקה משפחה דתיה מאוד .למדה בבית ספר פרטי הייתה לה דודה הצד האם בצרנוביץ , בגיל 17 התחתנה ועברה לגור עם משפחת אבי ז"ל בדורוחוי .
מניסיונכם עם המידע הזה ניתן למצוא קצה חוט ?
תודה מראש

חנה201

New member
לדעתי אפשר.

ראשית, האם בדקת את דפי העד ביד ושם ? ברטה נתנה עדות לגבי ההורים, דף אחד לאיזידור ודף אחד לברטה. לאיזידור יש אגב
כמדומני שלושה דפי עדות. כדאי לאסוף את כל המידע העולה מדפים אלה.

שנית, קיים אתר של קהילת בוקובינה -ברהומט . לא יודעת מי בדיוק עומד מאחורי הדף, אולי הם יכולים להוות מפתח ?

שלישית, עיון ראשוני ביותר בגוגל לגבי ברהומט מגלה עדות של אדם בשם אברהם איווניר, יליד 1937. העדות נראית חדשה.
אולי היה כדאי לצור קשר איתו ולגלות מה הוא יודע.
כמו כן נכתב חומר עכשווי על ידי נורית אשכנזי, שלפי מיטב הבנתי גם היתה במקום והדריכה. מה היא אספה במסגרת
ההדרכות שלה? מה היא יודעת?

שווה לבדק.

בברהומט עדיין יש אנשים עם שם משפחה וכסלר

VEKSLER ALEKSANDR JuHIMOVICh
נולד ב 1956-10-05
כתובת :
CENTRALNA 187
BEREGOMET

doron1855

New member
תודה

ראשית תודה על המענה והעזרה . אכן יש בדפי העד עדות של אימי ( ברטה ) לדבריה כל משפחתה נרצחה מול עיניה כשהיא התחבאה בצמרת עץ . לי קוראים על שם סבי איזידור ולמעט תמונות בודדות שלו איני יודע מאןם על צד זה של משפחתי . כרגע הפעלתי מכירים שלי ברומניה לנסות ולהגיע לכתובות שמסרתם באדיבודכם של משפחת וכסלר בברהומט . בהמשך העדכן את הפעילות שלי בנושה
שוב תודה רבה

הים זה אוקראינה , לא רומניה

זה משפחה היחידה בעיר בשם משפחה כסלר. עיר קטנה... סביר להניח שזה קרובים שלך.

doron1855

New member
שורשים

שוב תודה
לפי הבנתי העיירה ברהומט עברה הרבה ידים כיום נמצאת במולדובה עם גבול רומניה . הייתי כבר במעבר הגבול אבל לצערי לא הספיק לי הזמן
המשפחה שאני מחפש היא וכסלר .
תודה

למעלה