שורשים במרוקו

M הדרך

New member
נפל לי האסימון-שורשים במרוקו

בוקר טוב ושבוע טוב לכל בני הבית. השבוע יותר ויותר חשבתי על העובדה שעד היום אחרי שנות עבודה רבות במרוקו טרם התחקתי אחר עקבותיו של אבי. האם כי מצאתי בתשובותיו לשאלותיו בחייו כצוואה לאחר מותו?? אולי...שאלות רבות מעסיקות אותי כרגע ועל מנת למנוע בלבול אתן פרטים ידועים לי..ומקווה שמישהו יעשה עבורי את החיבור. אבי נולד בחודש יולי 1939 בעיר קזבלנקה לריקה ומרדכי אלמלח סבתי הייתה מנהלת חשבונות ראשית בגאלרי לאפייט שהיה בקאזה. אבי עלה פעמיים לארץ ישראל. בהיותו בן 9-10 עלה על אונייה שעשתה דרכה לנורבגיה ואחר כך לישראל. כאן שהה כשנה והוחזר למרוקו בהבטחה שאת הבר מצווה יחגוג בארץ. הוא נשלח לכולל במקנס.. בר מצווה הוא חגג לדעתי במרוקו.. בפעם השניה עלה עם עליית הנוער בגיל 14 אולי. כשעלו סבי וסבתי זכרונם לברכה הם השתקעו בעיר קריית גת. לימים, סבא מרדכי אלמלח היה הרב הראשי של העיר קריית גת. הם גידלו 9 ילדים בהמון צניעות ואהבה. 6 בנים 3 בנות ילדיהם אלברט,יצחק,שמואל,יוסף,משה,יפה ,מזל,אסתר. אני רוצה ומנסה לדלות פרטים מאימי שתהיה בריאה ותחיה עד 120 אך היא עצמה מכירה אותו רק מכאן, מימי קיבוץ משמר הנגב מי מכיר את המשפחה עוד מימי מרוקו אולי מקריית גת ויוכל למסור לי פרטים. המון תודה ושבוע טוב

שרונהה

New member
יש לי דוד שגר בקרית גת

אנסה ליצור איתו קשר ולשאול... אם תהיינה לי תשובות, אכתוב לך אותן

M הדרך

New member
איפה הכדור?

כי צריך להקפיץ למעלה ואין דרך אחרת מינימום משפט כמו זה שעכשיו אני כותבת.. מקווה שהזמן עוד בטווח ההקפצה

שרונהה

New member
שורשים במרוקו

שירשור שורשים וגם תרגיל הקפצה לשירשור של M הדרך

למעלה