שוק ליוניטי?

IndigonFlash

New member
שוק ליוניטי?

האם יש "שוק" ליונטי כמו שיש למשחקי פלאש? כל העסק של גלגול כספים עם משחקי פלאש ככל שידוע לי הוא די נרחב (החל מהפרסומות, FGL, כל פורטלי הפלאש וכו'), בעוד, חוץ מ-Blurst אני לא מכיר יותר מידי מפתחים שמפתחים ביוניטי, או פורטלים מיוחדים שמיועדים לכך.

De-Panther

New member
לא. לפלאש יש תמיכה רחבה הרבה הרבה יותר. אם...

אתה רוצה לפתח משהו פשוט ולהפיץ אותו לקהל כמה שיותר רחב - לך על פלאש. יש כלמיני פורטלי משחקים שמקבלים גם משחקים של יוניטי. ויש גם כמה פורטלים שמיועדים רק למשחקים ביוניטי, כמו http://www.wooglie.com תעשה חיפוש בגוגל ותמצא עוד מידע. ביוניטי הייתי ממליץ אם אתה רוצה לפתח לאייפון(למרות שעכשיו אפשר לפתח לאייפון גם בפלאש) או אם אתה רוצה לפתח משהו תלת מימדי(יש גם ספריות לתלת מימד בפלאש, אבל זה פשוט לא באותה רמה) או אם אתה רוצה לפתח משהו שהוא יותר מקז'ואל. אגב, היום ניסיתי להריץ משחק שפיתחתי עם יוניטי במחשב בן יותר מ5 שנים, זה פשוט לא זז. פלאש הוא מצליח להריץ בצורה סבירה.

IndigonFlash

New member
:|

או שאני אצטרך לדבוק ב-Papervision (שאני לא סובל) או שאני אצטרך לתכנן את הכל בפלאש. בע.

De-Panther

New member
מה אתה רוצה לעשות? אם אתה רוצה משהו תלת מימדי

עדיף ללכת על יוניטי. מבחינת תכונות גרפיות - יוניטי יותר עשיר כשזה קשור בתלת מימד. מבחינת ביצועים - יוניטי רץ יותר מהר כשזה קשור בתלת מימד. החסרון הוא, יוניטי לא נפוץ כמו פלאש ואנשים לא אוהבים להתקין תוספים

IndigonFlash

New member
בדיוק

אני חושב שאני אדבוק בגרפיקה דו-מימדית עם איזה פטנט שיראה כמו שאני רוצה. הרבה עבודה אבל לפעמים (לדעתי רוב הזמן אפילו) דו-מימד נראה יותר טוב.

adiel666

New member
דווקא PaperVision3D חמוד לאללה :\

התעסקתי עם זה לפני כמה זמן עם FLEX, עד שלא אישרו לי את ה"רשיון מובטלים" והלכו ה60 יום נסיון :( לעבוד עם PV3D בFlash באמת נשמע מייאש, זה "לא קשור" שכזה לכל הIDE שבכלל נועד למעצבים יותר מאשר למתכנתים.

TheGreatNut

New member
אם אני לא טועה, פלאש היא האפליקציה שממנה...

עושים הכי הרבה כסף במשחקי דפדפן כיום.

TheGreatNut

New member
וכל הזמן אני רואה שאנשים שואלים מה השוק...

הכי רווחי. כאילו שיותר מעשרה אנשים בארץ יודעים את התשובה. אבל ישראלים תמיד חושבים שהם יודעים הכל אז עשרות אלפים ינסו לענות. תקשיבו, פשוט תעשו משחק. ותשגרו אותו לאוויר. ותדאגו שהוא יהיה משהו קטן, פרוייקט של לא יותר מחצי שנה. משם כבר תהיו יותר חכמים, אפילו מבלי לעשות כסף, תוכלו לראות מי משחק ולמה, וכמה ומי ומה ומו. והפרוייקט הבא יהיה יותר קשור למציאות. וקצת יותר גדול. כולם מחפשים להתחיל בגדול. אפילו ביל גייטס אם אני לא טועה התחיל ממשהו די קטן. חברה, סלבנות. יש שלבי עבודה שהם יחסית אידיאליים וכדאיים ולפעמים זה נראה שכמעט כולם מדלגים עליהם כי הם רוצים להגיע לאוצר. אז די, קחו את זה באיזי...

TheGreatNut

New member
ואוי ואבוי על תלת מימד...

(אני בסך הכל כותב את הדעה שלי, בבקשה לזכור את זה) אבל מי שתחיל בתעשיית משחקי המחשב, למה ללכת על תלת מימד? הרי זה בשביל הגראפיקה נכון? לא בשביל הגיימפלי. ובתור מתחיל, הגאפיקה שתגיע אליה לא יכולה להיות טובה, והזמן שתשקיע בגרפיקה יהיה כל כך גדול. פשוט בזבוז. גם אם תשיג מנוע מתקדם, לך תאכלס עכשיו את כל התוכן של כל השלבים. זו עבודה לעשרה אנשים לפחות מתוקצבים היטב ועם רקע בתחום. תרדו תרדו תרדו מהתלת מימד. כמעט כל משחקי הדפדפן הכי רווחיים שראיתי הם דו מימדיים - ובצדק! CASUALGAMERS לא מעניין אותם תלת מימד. לא מעניין אותם בכלל! תשאירו תלת מימד ל-BLIZZARD. לכו על פרוייקטים קטנים, עם גראפיקה יחסית מצומצמת וכמובן בדו מימד.

IndigonFlash

New member
היי היי אף אחד לא נאיבי

זה לא משחק ראשון שלי, וכבר עשיתי כסף לא רק מפלאש. אין פה אחד בן 16 שרק מתלהב מלהכין משחק. אל תתייחס אליי ככה. אני מעדיף גרפיקה דו-מימדית על פני תלת-מימדית ב-99% מהמקרים, אבל למקרה שלי, גרפיקה תלת-מימדית תוריד לי את זמן הפיתוח בהרבה זמן - וזה חשוב לסטודנט שבחודשים האחרונים זמן הפיתוח העצמאי שלו עומד על רבע שעה ביום... :\

De-Panther

New member
איך זה הולך להוריד את הזמן? אנימציות? לי יותר

נוח לעבוד עם תלת מימד כי כבר 10 שנים או יותר שאני מתעסק עם זה. אבל אם היה כלי חינמי לפיתוח משחקים בפלאש, הייתי מנסה את זה בתור תחביב ואולי גם מפתח כמה משחקים לבד ולא רק בצוות.

TheGreatNut

New member
פלאש בעיני היא תוכנה ממש זולה...

800$, או לפחות זו הייתה העלות כשרכשתי CS3, וזה כל כך משתלם אם באמת לומדים לעבוד איתה. ברור לי שיש אנשים שממש לא קל להם להוציא כזה סכום מהארנק.

De-Panther

New member
אם הייתי ממש אוהב לתכנת, הייתי קונה רשיון ואז

מפתח איתה משחקים באופן עצמאי. אבל אני לא אוהב לתכנת, כך שאני מעדיף לעבוד בצוות עם עוד אנשים, לכן פלאש בשבילי לא יחזיר את ההוצאות. בשביל מישהו שאוהב לעשות הכל לבד, אני מניח שבמשחק פשוט אחד או 2 הוא יוכל להחזיר את ההוצאות, אם הוא ידע לשווק אותו נכון. גם ביוניטי לא הייתי משתמש אם לא הייתה את גירסת האינדי בחינם

De-Panther

New member
ברור שיש לי "פשן". זה משהו שאתה חייב אם אתה..

רוצה להיות בתחום הזה. אני משתמש רק בדברים שיש לי רשיון חוקי שלהם. לרוב זה אומר לקנות רישיון, אלא אם יש רישיון חינמי שמתאים לי. אם זה כלי שלא יכסה את ההשקעה שלו, אין לי סיבה להשקיע בו. פלאש למשל, אני לא גרפיקאי ואני לא אוהב לתכנת. אני מעדיף להקים צוותים, לחבר בין אנשים, להחליט מה יהיה, להזיז דברים. אז פלאש לא יחזיר לי את ההוצאות. כי אני לא הייתי משתמש בו מעבר לסתם תחביב. ברור שגם מתוצאות של סתם תחביב אפשר לעשות כסף(נניח משחק קטן שעשיתי סתם כדי לנסות את יוניטי, ובקרוב אני מקווה להוציא אותו בתור משהו מסחרי, רק צריך ללטש אותו) אבל בשביל האולי הזה אני לא אקנה משהו שאני לא באמת צריך

למעלה