שוק חרדי חדש?

שוק חרדי חדש?

די קשה להבין מהידיעה הזאת אם מדובר ברעיון אמתי או בשמועה, אבל אם כן - זה לא נשמע הכי מעודד שהיוזמה להקים שוק כזה היא דווקא באזור חילוני, ובאזור שמושך אליו קהל רב - במתחם הרכבת. חוץ מזה - יש כבר שוק חרדי (קטן, אומנם) בשכונת הבוכרים. ייתכן שצריך שוק יותר גדול למגזר החרדי, אבל קשה להאמין שאין שמץ של ציניות בבחירה דווקא באזור מתחם הרכבת.

חוץ מזה - אם היוזמה אכן באה בעקבות קיום פסטיבל 'באלבסטה' - אולי זה מעיד שאכן הסיבה לדרישות לבטלו הייתה יותר לחץ של גורמים חרדיים, מאשר דרישותיהם של סוחרי השוק? אכן, התלונות שפורסמו בשם סוחרי השוק על המצב הבעייתי שגורם להם הפסטיבל נשמעות ראויות לחלוטין להתייחסות, אבל מלכתחילה זה נשמע קצת מרחיק לכת להגיע רק מהסיבה הזו עד כדי ביטול הפסטיבל כולו.

ואם אכן יש צורך בשוק חרדי גדול, שיתאים לצורכי האוכלוסייה החרדית בירושלים, כנראה שהצורך הזה קיים כבר הרבה זמן, ואין לו קרש רק ל'באלבסטה'.

וכמובן -סחתיין על ניר ברקת, שהחליט בכל-זאת לקיים את 'באלבסטה'!

shaishoo

New member
יש כבר משהו כזה

במאה שערים פועל סוג של שוק כזה, אבל הוא לא גדול והעובדה שעדיין חרדים רבים מגיעים למחנה יהודה מעידה כנראה שגם האיכות שם לא בשמיים

אולי די במגמה להפרדת החרדים מהעולם?

המגמה הזו של התבדלות מוגברת ויצירת חיץ ועוד חיץ בין החרדים לשאר הציבור היא מאד מגונה בעיני. לא טוב לאף אחד. האמנם אדם חרדי לא יכול לראות מול העינים משהו שחי אחרת? מי שלא חרדי אמור לראות בהם יצורים מוזרים הגרים במובלעות ומבקרים אותם כמו מוצגים אקזוטים בגן חיות אנושי?
לשוק מחנה יהודה מגיעים מכל שכבות הציבור וזה חלק חשוב מכוחו ויפיו.

shaishoo

New member
את צודקת אבל את במקום הלא נכון

אני גם נגד המגמה להפריד את החרדים מהעולם הבעיה שמי שמוביל את המגמה אלו הם החרדים. החרדים הם אלו שמבודדים את עצמם בגטאות, שלא רוצים לקחת חלק בחברה הישראלית (צבא, לימודים וכד), החרדים הם אלו שרוצים מקומות משלהם (כל חנויות המהדרין וכל סוגי הכשרות השונים המשונים וחלקם המיותרים). אני מראש אומר שאני מכליל ולא כל זרמי החרדים כאלה, אבל אלו שלא מפרידים את עצמם הם גם אלו שתראי במחנה יהודה. אז במקום להטיף לי, לחילונים או לכיפות סרוגות או חרדים יחסית מתקדמים פשוט תבואי בשבת לרחוב הנביאים ותטיפי שם

ציוניסט

New member
זוהי מעין הכרזה של מאבק, לא?

במקביל, זה כמו שגורם חילוני יוציא הודעה על הקמה של מסעדה שפתוחה בשבת במרכז גאולה.

למעלה