הואיל ושנינו עו"ד, אני חושבת שממש יש צורך שאחד מאיתנו יסב את מקצועו. ויש לי אפילו כמה כיווני מחשבה. המצב היום מאפשר פרנסה לשנינו, אבל בעוד כעשור, צפוי לדעתי עתיד קשה מאוד למשפחה חד מקצועית, כמונו.
האם חושבים בעלי הותק שביננו שחל שינוי ב"משפטנות" או ב"להיות משפטן", כמו שככל הנראה סוברים עורכי כנס (פאנל ראשון: "עתיד מקצוע עריכת הדין - מגמות משפטיות / אקדמיות ועסקיות / ארגוניות", למשל).
זוכרים שכל כמה שנים מדברים על המשפטן החדש ו הרופא החדש וכו´. מה שהיה הוא שיהיה... כל משרד של עו"ד וחצי מפרסם בברנג´ה ש "במשרדנו הוקמה מחלקת גישור (או הייטק) " ואנשים מחפשים דרך לייחצן את משרדם, כמו בכנסים ובבזרים של גיוס כוח אדם. עורכי הדין הם אותם עוה"ד, הלקוחות אותם לקוחות, ורק היחס המספרי השתנה לרעתנו (עוה"ד) כלומר יותר עו"ד על כל 1000 לקוחות וזה מקור הבעיה.