שוקלת ניתוח טבעת

kukula1212

New member
שוקלת ניתוח טבעת

שלום, החלטתי שהגיע הזמן לביצוע מהלך ניתוחי, הbmi שלי הוא 40 , כל החיים אני בעודף משקל ונמאס לי כבר מכל הנסיונות הכושלים (וניסיתי ממש הכל) לרדת במשקל. חשבתי על ניתוח טבעת כי אני לא מתה על מתוקים והוא נראה לי הכי פחות מסוכן עם הכי פחות סיבוכים והסטטיסטיקה של התוצאות נראית טוב. מה דעתכם? הייתי שמחה לתשובה גם מכאלו שעברו את הניתוח. (מקריאה בפורום אני מבינה שיש פה המון נגד ניתוח טבעת הייתי שמחה להסברים מפורטים מדוע) תודה!!!

אלישבע24

New member
הי קוקולה,אני הייתי עם עודף משקל

הרבה שנים ודיאטות היו לתקופות ואז הייתי חוזרת למשקל ההתחלה,עברתי את ניתוח הטבעת לפני 4 חודשים,ירדו לי בקלות 20 ק''ג,ממליצה מאוד!

kukula1212

New member
תודה אלישבע, עוד שאלות...

אצל מי עשית את הניתוח? בפורומים נורא ממליצים על ניתוח שרוול בגלל שטוענים שנורא קשה להסתדר עם התזונה המותרת בטבעת. איך את מסתדרת? איפה קשה לך? תודה מראש!

אלישבע24

New member
היי קוקולה,עשיתי את הניתוח

אצל ד''ר אבינוח,הניתוח ממש קל,ואחריו את שבעה אחרי הביס או הלגימה השנייה,אם את אוכלת את השלישית קרוב לודאי שתקיאי אותה,ההקאות קלות,ללא התכווכוצויוצ או מיצי קיבה,פשוא מקיאים את הביס השלישי,

כיירון

New member
אני דווקא בעד...

למרות שגם אני הייתי עם BMI 40 לפני הניתוח ירדתי כמעט 50 קילו. וגם אני לא אהבתי מתוקים כ"כ לפני הניתוח. היום אחרי הניתוח קשה לי לחיות בלי מתוקים ואני מתאמצת מאוד לא לאכול אותם כי אני יודעת שהם יורדים לי יותר בקלות בטבעת. אבל אני שומרת על המשקל שלי כבר 4.5 שנים (פרט לעלייה קטנה באמצע... בגלל היריון) אני לא רזה שחיפה... יש לי עודפי עור, אבל אני נראית טוב והכי חשוב מרגישה מצוין. סוף סוף אני נושמת כמו שצריך. הניתוח מבחינתי הציל לי את החיים. אני מניחה שיש את החסרונות שלו... החיים בצל ההקאות, אבל לומדים לחיות ולווסת את הארוחות בצורה נכונה. שיהיה לך בהצלחה רבה!

kukula1212

New member
לכיירון, תודה רבה עזרת לי מאוד! היה לי

חשוב לשמוע ממישהו שעבר את זה

ברוכה הבאה!

הגעת למסקנה הנכונה. הטבעת היא כלי עזר מצוין שבעזרתו ניתן לרדת במשקל ללא תחושת הרעב שמאפינות דיאטות אחרות. החיסרון העיקרי של הטבעת היא איכות האכילה הנמוכה יחסית לניתוחים אחרים. יש סיכוי שיהיו מאכלים שיתקעו לך ותצטרכי להימנע מהם (בד"כ לחם, חזה עוף, סטייק בקר) או לאכול כמות קטנה מאוד מהם. עוד חיסרון שלא היה ידוע לי לפני- זה זה שהירידה במשקל מתחילה רק מתי שאת מגיעה להגבלה האופטימלית שלך ע"י ניפוח הטבעת כל פעם קצת. יש כאלה שהתחילו להרזות רק חצי שנה אחרי הניתוח ויש כאלו שרק אחרי שנה! לכן מילת המפתח היא סבלנות.(בשרוול הירידה מתבצעת על ההתחלה בשנה הראשונה ואז השרוול מתרחב קצת והכמויות גדלות ולכן צריך לשמור על משמעת של כמויות וספורט) עוד דבר שלא ידעתי זה שבבוקר אחרי הקימה מהשינה הטבעת יותר סגורה ורק אחרי הצהריים היא יותר נפתחת ולכן עד אחרי הצהריים אני אוכל מאכלים יותר רכים ונוזליים ורק מארוחת הערב אני מתחיל לאכול מוצקים. אבל גם זה מאוד אישי וכל אחד וטבעתו והקריזות שלה. לי למשל בשעות של לחץ הטבעת מתהדקת ואני יכול לאכול ממש מעט(שזה דווקא טוב כי פעם הייתי בולס כמויות עצומות בגלל מתחים). חשוב להבין שהטבעת לא משתנה אלא הקיבה שהיא איבר חי משנה את גמישותה מפעם לפעם. בכל אופן אם שותים כוס או שתיים של מים לפני האוכל, אוכלים לאט, לועסים טוב ומקשיבים לטבעת כדי לא להעמיס יותר מדי. אפשר להנות מאיכות אכילה נוחה ממש כמו שרוול ללא הקאות והרגשות לא טובות אלא הרגשה של שובע מכמות מועטה של מזון.. עצה שלי לקרוא הרבה בפורום על חוויות המנותחים. לסיום רציתי להמליץ על המנתח ד"ר אביננוח שנחשב למומחה הגדול בארץ ובעולם לנתוחי טבעת הוא עושה רק את הניתוח הזה כמה פעמים ביום וכמות הנסיון שיש לו היא מדהימה.הוא גם נחמד מאוד. אני גם ממליץ על המנתח שלי - ד"ר איוואן שוורץ שהוא ראש מחלקה כרורוגית בבי"ח מאיר. שהוא גם מנתח מעולה ביותר(ובעל חוש הומור נדיר) והוא גם עושה ניתוחי שרוול ומעקף. שיהיה בהצלחה!

vo5

New member
אני אישית הייתי ממליץ על שרוול

זה לא מדוייק שאת אומרת שהטבעת עם הכי פחות סיבוכים. אומנם הניתוח טיפה יותר קל משרוול, אבל איכות החיים נפגעת ובנוסף יש סיכוי לסיבוכים יותר גדולים משרוול אחרי תקופה, כגון הזזת הטבעת וכו"... כמו כן יש המון התעסקיות עם הטבעת, להגדיל ולהקטין. בקיצור אני ממליץ לך לבדוק טוב טוב את סוגי הניתוחים.

למעלה