שוקלת ניתוח טבעת

kukula1212

New member
שוקלת ניתוח טבעת

שלום, החלטתי שהגיע הזמן לביצוע מהלך ניתוחי, הbmi שלי הוא 40 , כל החיים אני בעודף משקל ונמאס לי כבר מכל הנסיונות הכושלים (וניסיתי ממש הכל) לרדת במשקל. חשבתי על ניתוח טבעת כי אני לא מתה על מתוקים והוא נראה לי הכי פחות מסוכן עם הכי פחות סיבוכים והסטטיסטיקה של התוצאות נראית טוב. מה דעתכם? הייתי שמחה לתשובה גם מכאלו שעברו את הניתוח. (מקריאה בפורום אני מבינה שיש פה המון נגד ניתוח טבעת הייתי שמחה להסברים מפורטים מדוע) תודה!!!

תראי KUKULA

לדעתי, את חייבת לעבור ניתוח. השאלה היא רק איזה. אני באופן אישי עברתי ניתוח טבעת לפני כמעט 7 שנים וב"ה הגעתי למשקל תקין. מכיוון שאת לא אוהבת לאכול מתוקים, אני מניח שהבעיה שלך היא כמו שלי, בכמויות המזון שאת אוכלת, ולכן ניתוח בריאטרי יכול להיות מצוין עבורך. כל הסיכונים שיכולים להיות בניתוח, אפילו בניתוח בריאטרי הנחשב יחסית למסוכן יותר, הם קטנים הרבה יותר מהסיכונים שכרוכים בעודף המשקל שלך. גם האנשים פה בפורום שמתנגדים לניתוח טבעת, אני מניח שהם תומכים בניתוח אחר. שרוול, מעקף וכדומה. אני באופן אישי מאוד מרוצה מניתוח הטבעת, ואם יש לך עוד שאלות בעניין, אני אשמח לענות. בכך מקרה, אני חושב שההחלטה הנכונה עבורך היא להחליט על ניתוח בריאטרי, ואחרי זה לחקור איזה מהם יתאים לך ביותר. בברכה, ALT

kukula1212

New member
תודה רבה ALT ,שאלה:

מה שהכי מטריד אותי זה שכל מי שדיברתי איתו שעשה טבעת דיבר על הקאות מרובות לאורך שנים, זה נכון גם אצלך? טיפים למניעת המצב?תודה!

אופירA

New member
מנהל
פה לומדים איך לא להקיא בכלל

כל מי שדיברת איתו, לא לומד פה. כמו כן, יש הרבה אנשים שבוחרים להקיא (אני מצטערת בשבילם).

קודם כל,

אם תאכלי לפי הכללים לא תגיעי להקאות. הטיפ הכי גדול שאני יכול להציע בנושא הוא, לאכול לאט, ולא לאכול כאשר מרגישים שהחור נסגר. זה דבר שלומדים להרגיש אותו. וגם אם יהיו לך הקאות, לא שווה להקיא קצת בשביל להראות רזה וחתיכה? ואני מניח שאת פוחדת מהקאות בגלל תחושת הגועל המוכרת לנו מהקאות שבאות מבעיות של קלקול קיבה. אני אומר לך שתחושת הגועל הזאת לא קיימת בהקאות שבאות אחרי ניתוח טבעת. [אלא אם כן יש לך קלקול קיבה כמובן] כי תחושת הגועל הזאת באה רק כשאוכל מעוכל או מקולקל עולה לך. וכאשר יש לך טבעת ואת מקיאה, ברוב המקרים את מקיאה אוכל שהרגע אכלת, והוא לא מקולקל ולא מעוכל עדיין. נ.ב סליחה שירדתי לפרטים שאנשים יכנו אותם "מגעילים". ALT

kukula1212

New member
תודה רבה על כל העצות! אני באמת מעריכה את

התמיכה, אני מוכנה נפשית לפגישה עם הרופא, אעדכן בהמשך!

קובי d1

New member
לשוקלת ניתוח טבעת

כיוון ששפר מזלך ואת לא אוהבת מתוקים נראה לי שניתוח הגבלת קיבה טבעת יתאים לך מה שאני מציע תגשי לרופא שעושה את כל סוגי הניתוחים ותתיעצי איתו. יש הרבה נגד ניתוחי טבעת ,יש גם נגד ניתוחי שרוול ,יש גם נגד ניתוחי מעקף \כל אחד יתאים לעצמו את סוג הניתוח שמתאים לו. ממרומי 10 וחצי השנים שעברתי את ניתוח הטבעת ,אני מאמין שמי שחי בשלום עם הטבעת ,לא מתגרה בה לא סוגר את הטבעת עד כדי חנק .יש את מירב הסיכויים שהכל יהיה בסדר אין הבטחה של 100% בשום סוג של ניתוח שההצלחה תיהיה מירבית ולא יהיו בעיות ומי שמספר לך שבסוג מסויים של ניתוח זה יקרה, הוא טועה ומטעה בהצלחה בסוג הניתוח שתבחרי גוד שבעס קובי

קובי, הרשה לי לחלוק עליך

ידוע לי ברמת העובדה וממקור אמין, שהרבה רופאים דוחים את ניתוח הטבעת, לא בגלל שהוא לא יעיל או בריא, אלא בגלל שהוא מעמסה גדולה על הרופאים שצריכים להשקיע את רוב זמנם בניפוחים במקום בניתוחים. ובגלל הנוחות הם ממליצים על שרוול, מעקף וכו' שאחרי הניתוח אומרים שלום וכל טוב לרופא. אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא שהוא לא מנתח בריאטרי בעצמו, אבל מבין בעניינים הללו כי הוא לא נוגע בדבר.

אופירA

New member
מנהל
דעתי תמיד בעד ניתוח טבעת ../images/Emo13.gif

פה בפורום לא שמעתי על המון נגד ניתוח טבעת, אין לי מושג מאיפה קיבלת את הרושם הזה. פה הרוב בעד ניתוח טבעת. רוב המשתתפים בפורום זה הם מנותחי טבעת, שמרוצים ממנה. לניתוח טבעת יש חסרונות, ויש יתרונות. לכל ניתוח אחר - גם. הסטטיסטיקה דווקא לא נראית מדהימה, אבל הסטטיסטיקה בפורום הזה טובה הרבה יותר מהסטטיסטיקה הרגילה, כי הנוסחה להצלחה בניתוח טבעת היא הדרכה מתאימה להתנהלות נכונה (גם באופן כללי ובעיקר ברמה האישית), ופה בפורום הזה היא נעשית לעילא ולעילא. סיכון המוות בניתוח טבעת הוא פי 5 פחות מניתוח שרוול. טבעת מאפשרת גמישות בכיוון הקיבה כל החיים, ומבחינה זו שליטה יותר טובה על ההרזיה. אין בעיה של אי ספיגה, ולכן אין צורך להשתעבד לויטמינים ואין סכנה באי לקיחתם הסדירה. הרזיה בטבעת איטית יותר והדרגתית יותר (יחסית לניתוחים האחרים), וזה יתרון בריאותי גדול לאנשים עם קצת סבלנות. בניתוח טבעת אין בעיה לצום, וזה שיקול לאנשים דתיים. בניתוחים האחרים, משום מה שמעתי על המלצות רפואיות לא לצום (אולי בגלל שאי אפשר לשתות הרבה בבת אחת? אולי רק בשנה הראשונה? אני לא יודעת). לעומת זאת, קשה יותר לאכול עם טבעת, וצריך ללמוד לעשות את זה כדי לא לסבול יותר מידי, ולהתרגל להתנהגות האישית אצל הטבעת שלך, כי כל אדם מגיב שונה מזולתו ואין לצפות מה תהיה התוצאה אצלך מראש. אין אפשרות לרזות עם טבעת בבריאות, בלי לשלב גם כלי עזרה נוספים - הקניית הרגלי אכילה ופעילות גופנית. אלא שהטבעת עוזרת מאוד בהקניית הרגלי האכילה, שלפני הניתוח היה קשה לרכוש אותם ע"י משמעת עצמית בלבד. (גם בניתוחים האחרים, לטווח הארוך אי אפשר לרזות ולשמור על הרזון ללא שילוב הכלים האחרים). אם לא יודעים להתנהג נכון, אפשר לסבול מאוד עם הטבעת ולמרר היטב את החיים. (עם זאת, גם בניתוחים אחרים קיימת הבעיה הזו, רק בצורה אחרת). רוב סיבוכי הטבעת נגרמים בגלל אי התנהגות נכונה. טבעת היא גוף זר, וככזו היא עלולה להתבלות (לא בהכרח) ודורשת החלפה בניתוח חוזר קצרצר כקודמו.

kukula1212

New member
תודה רבה לך על התגובה, אני לומדת שיש גם

דרך לחיות בשלום עם הטבעת (לא חייבים לסבול מהקאות בכמויות) ברור לי שצריך להסתגל לאט למה אפשר ומה אי אפשר אחרי הניתוח אבל אני שמחה שיש פה הרבה שעברו ושהם מרוצים ויכולים לסייע למי שרק בתחילת הדרך. אני מתחילה בלחפש רופא, יש המלצות? תודה!

אופירA

New member
מנהל
בטבעת

ההמלצה שלי היא אך ורק על ד"ר אבינוח, משום שהוא המיומן ביותר, שירות התחזוקה השוטפת לאחר הניתוח זמין ונוח, והיחס שלו לעילא ולעילא. על חלק מההמלצות שלו להתנהגות, אפשר לחלוק ולוותר, ולשמוע פה דעות אחרות, מניסיון רב. הרופא לא מחליט איך נתנהג, זו החלטה שלנו. הוא מאוד תומך בך גם כאשר דעתך מנוגדת לדעתו. אז אם לא עושים כל מה שהרופא ממליץ בלי ביקורת עצמית פשוטה - זה הרופא המומלץ ביותר.

PavlovsDaughter

New member
ממה שהבנתי מקריאה

הבנתי שניתוחי טבעת - בשונה משרוול - דורשים יותר כוח רצון והתמדה. יש אנשים שלא מצליחים לעמוד בכללי האכילה החדשים עם הטבעת, וכתוצאה מכך מקיאים לעתים תכופות, סובלים מכאבים, מתייאשים, פותחים את הטבעת כדי לבטל את ההגבלה - ועולים בחזרה את מה שירדו. בניתוחי שרוול ההגבלה פרמננטית ובלתי-הפיכה, כך שאין את העניין הזה. זו הסיבה שבחרתי בשרוול (בקרוב!). אני לא ידועה כמישהי בעלת כוח רצון של ברזל :) לשרוול יש סטטיסטיקות טיפה יותר טובות משל הטבעת. עם זאת לשרוול יש גם חסרונות בהשוואה לטבעת - אחרי כמה שנים הוא מתרחב קצת ואפשר לאכול יותר (אבל לא בכמויות המקוריות - אם שרוול סטנדרטי מותיר קיבה בגודל 50CC אז אחרי כמה שנים אנשים מגיעים ל-100CC בערך. ממה שהבנתי חזרה לגודל הקיבה המקורי בשרוול היא עניין נדיר מאוד). את הטבעת אפשר לכוונן, להגביל קצת יותר או פחות אם צריך, אבל שרוול לא משתנה. חסרון נוסף הוא שמדובר בניתוח יותר ארוך מהטבעת, עם יומיים אשפוז. טבעת זה ניתוח של 20 דקות בלבד. עם זאת האכילה נחשבת יותר קלה עם שרוול מאשר עם טבעת. סוג של דילמת קשה באימונים-קל בקרב. אני באתי לרופא בגישה של רק טבעת, כי אני אפילו לא BMI40 (קצת מתחת) ולא רציתי פרוצדורה רפואית טוטאלית כמו כריתה של חלק מהקיבה. הפחיד אותי. אבל הרופא אמר שרוול ואחרי קריאה של הרבה פורומים ומאמרים, אני נוטה לסמוך על הדעה שלו ומקווה שיהיה בסדר.

springia

New member
המלצות...גם לרופא וגם לסוג ניתוח

קודם כול מזל טוב על ההחלטה ...עכשיו אני אתן לך קצת מהמידע שאני אספתי לפני הניתוח אני כבר שנה וחצי עם טבעת..23 ק"ג פחות ועם 2 סקיני ג'ינס ברכישת הבגדים האחרונה!@@טרום הניתוח עשיתי תחקירים מעמיקים על הניתוחים השונים .. הטבעת היא התקן שיכול ללוות אותך כול חייך ולשמור עלייך מאוזנת מול השרוול שקיים בשוק יחסית מעט שנים ואין באמת מחקרים האם הקיבה שמוצרת (הרי שבכל זאת היא שריר) יכולה להתרחב בחלוף השנים אממה...ברגע שעשית ניתוח שרוול לא תוכלי לעשות ניתוח טבעת... כן תוכלי (במידה ולא תהיי ילדה טובה...להוציא את הטבעת ולעשות את ניתוח השרוול) צריך המון סבלנות כדי להגיע למשקל הרצוי..צריך לשנות ולהקנות זמני אכילה ממושכים יותר עם טבעת לאכול קטן..לאכול לאט..לאכול מעט.....לשתות הרבה בשרוול הירידה המסיבית היא בטווח של 4 חודשים מביצוע הניתוח(יכול להגיע גם ל40 ק"ג תלוי באיזה משקל התחלתי את בטבעת תראי תוצאות הרבה יותר איטיות אך הרבה יותר בטוחות ובריאות...וכן עודפי העור לא יהיו קריטיים ..אז אני ממליצה לך שבאמת תקראי ותשקלי...בכל אופן ד"ר אליעזר אבינוח עושה את שניהם..תעשי עליו גוגל שיהיה המון בהצלחה..כי זה מגיע לך:)

שני תיקונים

1) ניתן לעשות את טבעת על שרוול שהתרחב. זה אפילו נחשב די יעיל. צריך כמובן מנתח שמומחה בזה. ניתן גם לחתוך את השרוול שהתרחב בניתוח חוזר של כריתת חלק מהקיבה, לעומת זאת אם השרוול צר מדי אין הרבה מה לעשות. 2)אבינוח מנתח רק טבעת.הוא מתנגד לשרוול. הוא כמובן מנתח שיודע לנתח הכול רק מתמקד בעיקר בטבעת כניתוח בריאטרי. חוץ מזה
על הירידה ועל הסקיני ג'ינס

springia

New member
שתי תודות לגלעד

האחת על שהחכמת אותי וגם על המחמאות..

למעלה