שוקלת מה נכון?

דפנהלי1

New member
שוקלת מה נכון?

אני בת 28 התגלה אצלי סרטן צוואר הרחם.
היה מאוד חשוב לי לשמר את הרחם,
עברתי כימוטרפיה להקטין את הגידול ואז כריתה רדיקלית של צוואר הרחם
הניתוח הצליח מבחינה פיזית הכל חזר.
אך בתשובות הפתוגלויות התגלה כי המרווח בן החתך לבין הגידול היה קטן מה שמסכן ומגדיל את הסיכון לחזור.
הרופאים מצעים לי כעת לעבור ניתוח נוסף לכריתה של כל הרחם, אבל הם לא בטוחים.
אני עומדת בפני דילמה מטורפת,
אתן יכולות ממש לעזור י , כי החלום שלי כרגע כמובן שהמחלה לא תחזור וגם להביא ילד לעולם.
אני לא מכירה את תהליך הפונדקאות כלל,
ואני ממש לא מבינה בזה כלום,
הייתי שמחה אם תשתפתו אותי בחוויה כל אחת מהזווית שלה
גם מבחינה כספית אנחנו זוג ללא אמצעים.
אני ממש זקוקה לעזרתכן כל תגובה תעזור לי להבין יותר מה המרחק שלי מהחלום המיוחל!

VNRN

New member
מה זה אומר כריתת רחם מלאה?

יש כאן נשים שנעזרות בפונדקאית מאחר שהן נולדו בלי רחם. אני מקווה שמישהי מהן תגיב לך ותספר מניסיונה.
האם כריתת הרחם תאפשר לך לייצר ביציות אחרי זה? האם יש לך בן זוג שאיתו את יודעת שאת מעוניינת להביא ילדים לעולם?
את צריכה לברר עם הרופא שלך מה ההשלכות של הניתוח על צאצאים גנטיים שלך. קיבלת חוות דעת שנייה? אני גם מציעה לך להתייעץ עם מומחה פוריות לגבי פעולות שכדאי לך לעשות לפני כריתת רחם כדי לשמר ביציות שלך. תגיעי לרופא הפוריות עם תיק רפואי מסודר כדי שיהיה לו מידע מקסימאלי. אני כמובן ממליצה על פרופ' לאופר מהדסה עין כרם - עדיף בשר"פ למרות העלות הגבוהה. כשהצטרכתי להחליט לגבי תרומת ביצית והתחננתי שישאב לי ביציות בפעם האחרונה הוא אמר לי ששאיבה נוספת מסכנת אותי ושעדיף שלילד שהפונדקאית שלי תלד תהיה אמא.... תזכרי שהדברים שאת צריכה להחליט עליהם הם ילד גנטי שלך עם סיכוי לאמא חולה מול ילד נפשי שלך (ואולי גם גנטי) עם אמא בריאה.
הכי טוב אם יוכלו לשמר את האפשרות שלך לייצר ביציות. אם לא, את יכולה לשאוב ביציות לפני הסרת הרחם ולהפרות אותן בזרע של בן זוג או בזרע תורם ואז להקפיא עוברים ולהחזירם בעתיד לפונדקאית. לפני כשנה פורסם מקרה של ילד שנולד מעובר שהוקפא ל 15 שנה. יש גם דיבורים על הקפאת ביציות (לא עוברים) אבל בזה אני לא מבינה.
בכל מקרה תמיד יש את האפשרות של תרומת ביצית ושל אימוץ. אימוץ בארץ הוא בחינם אבל בכדי לקבל תינוק צריך להיות נשואים (ידועים בציבור) ולתינוק ממתינים היום 6 שנים. אם אימוץ יהיה רלוונטי מבחינתך, קחי בחשבון שיש מגבלות גיל להורים. את עדיין רחוקה מאוד, אבל בהנחה שתרצי יותר מילד אחד, את צריכה להתחיל להגיש טפסים בגיל 30.
אכן, לצערנו פונדקאות עולה הרבה מאוד כסף, גם בארץ וגם בחו"ל. העלות היום בארץ היא בסביבות 250 אלש"ח (כולל הכל) ואם צריך תרומת ביצית צריך עוד כ- 30 אלש"ח למסלול הזול ביותר (בהנחה שההריון נקלט בפעם הראשונה). כבר שמעתי על זוגות שמגייסים תרומות... בקיצור - תתחילי לחסוך!
הכי חשוב שתפנימי - גם אם הדרך מפותלת, בסוף כולנו הופכות להיות אמהות אם אנחנו באמת רוצות את זה. כל אחת בוחרת בדרך המתאימה לה. בסוף כשהילד מגיע אלינו, לא כ"כ משנה איך הוא נוצר!!!
בהצלחה בכל מה שתבחרי

דפנהלי1

New member
לשקול מה נכון

אני מייצרת לבד ביציות ואני לא צריכה לשאוב ביציות או להקפיא הכוונה היא לניתוח להוצאת הרחם בלבד אני נשואה שנה וחצי. אני שמעתי גם על פונדקאות בקזחסטן שיש שם רופא מעולה בתחום משהיא מכירה במקרה? הכל ככה חדש לי תודה רבה על התגובה ואשמח לעוד שיתוף מצדכן זה מאוד עוזר

מירבי*

New member
ברוכה הבאה לפורום

צר לי לקרוא את מה שאת כותבת, אין ספק שזו סיטואציה לא פשוטה.
נראה לי שנכון יהיה להתייעץ עם רופא שעוסק בשימור פוריות ולשאול אותו לגבי ההשלכות של הניתוח.
פונדקאות נועדה בין השאר גם לנשים ללא רחם, מדברייך אני מבינה שהשחלות בריאות ולא יפגעו מהניתוח, האם את מתוכננת לעבור הקרנות או טיפולים כימותרפים? ככל הידוע לי הטיפולים וההקרנות יכולים לפגוע ביצור הביציות, במקרה כזה ימליצו לך לשאוב לפני הניתוח ביציות או להקפיא רקמת שחלה.
בכל מקרה ההתייעצות צריכה להיות מול רופא.
בהצלחה והכי חשוב שתהיי בריאה ותרגישי טוב

דפנהלי1

New member
המשך

הוציאו לי רקמת שחלה , וגם הכימו שקיבלתי היא במינון נמוך ככה שאפילו שיער לא נשר והתפקוד של השחלות והרחם חזר מהר מאוד
המטרה של הכימו הייתה רק להקטין את הגידול כדיי לאפשר את הניתוח הרדיקלי של הצוואר בלבד,
אני מודה לכולכן ואני באמת שוקלת כרגע מה נכון?
השלמתי עם העובדה שיהיו לי ילדים בע"ה ככה או ככה
ואני צריכה עכשיו קודם לעשות את ההחלטה הנכונה ואז לעבור לתהליך הבא של להביא ילד לעולם,

למעלה