ואני חייב להיות שונה....
לאלו שכבר ראו כמה תגובות שלי, אני כמובן אגיד את הצפוי מראש: אם השרת שלך הוא השרת הפעיל, עליו בטח ישנו שרת קבצים שמאחסן את כל החומר החשוב של החברה - ההמלצה שלי היא להפריד רשויות! את השרת הראשי לא להפעיל כשרת דואר ולהוסיף שרת דואר בנפרד. לפני שכולם קופצים לגבי העלות, אני כמובן מדבר על שרת לינוקס ולא Micro$oft..... בלינוקס תוכל למצוא שרתי דואר Qmail (המועדף שלי) או Postfix שהינם שרתי הדואר הפופולרים ביותר בעולם. מבחינת אבטחה - אני בחיים לא הייתי נותן גישה מבחוץ (POP3 ו-SMTP) לתוך שרת Exchange שעליו יושב החומר הרגיש של החברה שלי, אני פשוט לא בטוח בשרתי Microsoft במילימטר! בעיקר לא בשרת Exchange.... לעומת זאת, שרת Qmail נחשב אחד השרתים המאובטחים ביותר בעולם, בעיקר בשל ארכיטקטורת התכנות שלו. מבחינת חומרה נדרשת, מנסיון של כמה חברות אני מנהל עבורם שרת כזה, עבור 20-100 משתמשים, גם כבדים יחסית, כולל תוכנת ניתור וירוסים על גבי השרת (שעושה פלאים! כלום לא מגיע לתחנות) - מספיק מחשב פנטיום 2 700Mhz זכרון של 128M, ודיסק של 20G!!!! נשמע מצחיק? אבל זאת המציאות בעולם הלינוקס... מנסיון! לי נשמע הזוי ששרת ל-20 עד 50 אנשים זקוק למעבד 3G וזכרון של 2G... מה לעשות, בעולם הלינוקס לא זקוקים למחשב-על כדי להפעיל חברה בגודל בינוני, גם אם זקוקים לשרת קבצים... אבל.... זו רק דעתי האישית וה-"לא משוחדת"....