שוקלים להעביר אלינו את שרת המייל.

papilon7

New member
שוקלים להעביר אלינו את שרת המייל.

יש לנו שרת ,SBS 2000 עם EXCHANGE 2000. איזה פרמטרים עלינו לקחת בחשבון אם אנו רוצים להעביר אלינו את שרת המייל, שכרגע יושב בחוץ? הכוונה על מקום על השרת וצריכת משאבים, מבחינה מספרית ואולי פרמטרים נוספים, המון תודה מראש

frolik

New member
-->

אז ככה: מקום: לא צריך יותר מדי, פינה או משהו כזה. חיבור חשמל, UPS . חיבור קבוע (עם IP קבוע) לאינטרנט. Firewall כל שהוא ורצוי גם Mail Relay. החומרה שלכם ? כמה משתמשים יש ?, כמה mailbox יש על השרת ? כמה תעבורת mail יש לכם ? לפי זה אני יוכל להתייחס לסוגי חיבור לאינטרנט וסוגי שרתים. אני מקווה שהבנתי את השאלה.

papilon7

New member
דיברתי על מקום על ההארד דיסק לא

לא בחדר. מדובר על שרת פעיל שלנו, שאנו רוצים להעביר אליו את שרת המיילים שלנו, יחד עם הכנסת פירוול של צ'ק פויינט. מדובר על כ 20 משתמשים , עם כ 20 תיבות דואר, ואת תעבורת המייל קצת קשה לי למדוד, אבל היא בהחלט נאה, יחסית למס' המשתמשים. ושוב תודה והמשך שבוע משובח

frolik

New member
-->

1G + 20*<mail box size זה לפי דעתי הנפח שאתה צריך בדיסק בשביל ה- exchange.

achokler

New member
תזהר צריך גם זכרון

יש לי שרת SBS עם 40 משתמשים הprocsses של store כלומר של ה exchange דורש בערך 781MB זכרון במיוחד בתקופה האחרונה עם כל התולעים למנהם.

papilon7

New member
../images/Emo10.gif וואוו , יש לי גי'גה זיכרון, כמה

יש לכם על השרת? אני משער שהרחבת זיכרון על שרת היא אופצייה פחות פשוטה מאשר על PC רגיל, או שמא אני טועה? וכן, יש הרבה תולעים, וזו אחת הסיבות שאני מאיץ להכנסת הפיירוול, ויחד עם זאת, שרת הדואר שלנו, שיעמוד מאחורי הפיירוול. אמנם השרת שלנו עומד מאחורי NAT , אבל זה לא מספיק. ושוב תודה מראש והמשך שבוע משובח

antidot

New member
----->

שרת Exchange 2000 או 2003 בשביל לעבוד בצורה סבירה צריך לפחות חצי ג'יגה זיכרון. הדרך הפשוטה ביותר להבין כמה זיכרון השרת צריך היא להריץ performance monitor לאחר שהשרת פעיל במתכונתו החדשה ולראות כמה חסר לו (אם בכלל) ואיפה צווארי הבקבוק שלו. NAT ופירוול אינם פתרון עבור ספאם/ווירוסים שמתפשטים דרך דואר. מבחינת FW, דוא"ל לגיטימי ודואר שכולל ווירוס, הם תעבורה בפרוטוקול SMTP. אם אתה רוצה לעצור ווירוסים בדרך לExchange, אתה צריך mailrelay שעליו אתה מריץ אפליקציה שמנקה לך את הדואר מווירוסים ו/או ספאם.

papilon7

New member
אם הבנתי נכון , אתה אומר ש FW

לא יעצור תולעים (אותם אני מבדיל מוירוסים, כיוון שלפי מה שאני מבין הם עוברים לא רק במייל)? אז מה הרעיון של ה FW? צריך לקחת בחשבון שמדובר על חברה קטנה ואני לוחץ מאוד על FW וגם mailrelay אני חושב שיהיה כבד תקציבית? איפה אפשר להתענין על עלויות mailrelay? ממש תודה מראש המשך שבוע משובח

achokler

New member
בשרת שלי יש 1 GB

השבוע אני מרחיב ל 2 GB כי יש לי ניצולת של 98% מהזכרון. הזכרונות האלו מאד יקרים כי הם ECC והייתה לי בעיה גם עם ה SLOT ים היו לי 4 של 256 ולקח לי הרבה זמן לצוא מי שיזכ אותי עבור הישנים לגבי FIREWALL מצטרף לתגובה מתחת אין לו קשר לתולעים , שקלתי לשים mail relay בעבר אבל משיקוי עלות תועלת ויתרתי.

H N 1

New member
קצת סטייה מהנושא...

אתה יכול להרחיב על עניין ה"עלות תועלת" ב mail relay ? מה בדקת? מתי זה כן כדאי? וכולי...

achokler

New member
נתחיל מהתחלה

אני כלכלן ומחשבים זה רק נספח של העבודה שלי היום יש לי בעית תעבורה מול אינטרנט , ומבדיקות שעשו עבורי גילו שהשרת תופס רוחב פס נכבד עכב קבלת spam ושליחת ndr הועלתה האפשרות לשים mail relay בתוך הארגון, דבר שבוודאי לא יעזור עם התעבורה ויקל רק על העבודה של השרת. הייתה גם אפשרות לשים mail relay אצל ה ISP אבל זה ממש מחיר בשמיים. מצאתי גם חברה שמוכנה לעשות עבורי את השירות, הבעיה שיש לשלם מדי חודש וצריך גם כל הזמן להגדיר מה spam ומה לא. והכי גרוע מבחנתי שאני צריך אותו בשביל להוסיף ולהוריד תיבות דואר. בקיצור העדפתי להרחיב את הזכרון של השרת שלי, ולחכות שתגמר המתקפה הנוכחתי של התולעים.

H N 1

New member
תמימות ??

"שתגמר המתקפה הנוכחתי של התולעים"
היא לא תיגמר אלא תלך ותגבר. תמצא לך חברה שתהיה יותר COST EFFECTIVE ותתן לך כלי ניהול נוחים לנושא רשימת המשתמשים. לגבי הגדרת ספאם - בכל מקרה תצטרך להתעסק בזה...

iis5

New member
EXCHANGE

יש אצלנו הרבה שרתים בארגון ואני חייב להגיד שהשרת הכי לא בעייתי בהם הוא ה EXCHANGE הבעיה היחידה שהייתה אחרי שנתייים שטח האיחסון היה צריך שדרוג בגלל גדילת משתמשים בצורה דרסטית . חוץ מזה הוא מאוד יציב ואמין.

ronenb75

New member
ואני חייב להיות שונה....

לאלו שכבר ראו כמה תגובות שלי, אני כמובן אגיד את הצפוי מראש: אם השרת שלך הוא השרת הפעיל, עליו בטח ישנו שרת קבצים שמאחסן את כל החומר החשוב של החברה - ההמלצה שלי היא להפריד רשויות! את השרת הראשי לא להפעיל כשרת דואר ולהוסיף שרת דואר בנפרד. לפני שכולם קופצים לגבי העלות, אני כמובן מדבר על שרת לינוקס ולא Micro$oft..... בלינוקס תוכל למצוא שרתי דואר Qmail (המועדף שלי) או Postfix שהינם שרתי הדואר הפופולרים ביותר בעולם. מבחינת אבטחה - אני בחיים לא הייתי נותן גישה מבחוץ (POP3 ו-SMTP) לתוך שרת Exchange שעליו יושב החומר הרגיש של החברה שלי, אני פשוט לא בטוח בשרתי Microsoft במילימטר! בעיקר לא בשרת Exchange.... לעומת זאת, שרת Qmail נחשב אחד השרתים המאובטחים ביותר בעולם, בעיקר בשל ארכיטקטורת התכנות שלו. מבחינת חומרה נדרשת, מנסיון של כמה חברות אני מנהל עבורם שרת כזה, עבור 20-100 משתמשים, גם כבדים יחסית, כולל תוכנת ניתור וירוסים על גבי השרת (שעושה פלאים! כלום לא מגיע לתחנות) - מספיק מחשב פנטיום 2 700Mhz זכרון של 128M, ודיסק של 20G!!!! נשמע מצחיק? אבל זאת המציאות בעולם הלינוקס... מנסיון! לי נשמע הזוי ששרת ל-20 עד 50 אנשים זקוק למעבד 3G וזכרון של 2G... מה לעשות, בעולם הלינוקס לא זקוקים למחשב-על כדי להפעיל חברה בגודל בינוני, גם אם זקוקים לשרת קבצים... אבל.... זו רק דעתי האישית וה-"לא משוחדת"....

למעלה