שוקולד מטומפרר

• פותח הנושא ע16
  • פורסם בתאריך

ע16

New member
שוקולד מטומפרר

יש לי שאלה כנראה די בסיסית, אבל למרות שאני קוראת פה די הרבה זמן עדיין לא הצלחתי להבין: מהו שוקולד מטומפרר?
אשמח אם תוכלו להסביר לי מהו וכיצד מכינים אותם.

תודה רבה.

ע16

New member
תודה, אז בעצם

כל שוקולד שנקנה בחנות הוא כבר מטומפרר?
ואם אני ממיסה חבילת שוקולד (לדוגמא שוקולד פרה), ואז נותנת לה להתקשות. בעצם השוקולד עדיין מטומפרר, נכון?

אני2010

New member
ממש לא!שאת ממיסה אותו....

את הורסת את מבנה הכימי שלו , את המבנה הגבישי שלו שנותן לו את הברק והיציבות שלו

כדי שהוא יחזור להיות מטומפרר כמו שהיה בהתחלה שקנית אותו צריך לבנות את הגבישים שלו בדרך מאוד מסויימת
זה תמצית שבתמצית.

יש פה אנשים שיסבירו לך בצורה ברורה וקלה

motip3

New member
לא מדוייק

אם תמיסי אותו בצורה מאוד עדינה במיקרו בפולסים קצרים תוך כדי ערבוב מסיבי בין פולס אחד לשני ולהקפיד על כך שבסופו של דבר החלק האחרון יתמוסס תוך כדי ערבוב ולא ע"י חימום נוסף ובהנחה שבהלך החימום והערבוב לא עברת את הטמפרטורה של 35 מעלות סביר להניח שהשוקולד ישאר מטומפרר מספיק בשביל לעבוד איתו. זאת למעשה אחת מלפחות 6 שיטות טמפרור שונות. חסרונות: 1. עבודה עדינה ודורשת השקעת אנרגיה רבה וזמן בערבובים. 2. מתאימה בעיקר לכמויות קטנות (בערך עד 300 גרם) ולא נוחה כאשר רוצים לעבוד עם 1- 1.5 ק"ג של שוקולד ועוד יותר קשה כשרוצים להוסיף לשוקולד חמאת קקאו על מנת להפוך אותו ליותר נוזלי.
יש המון ספרות גם מודפסת וגם באינטרנט על הכימייה של חמאת הקקאו ועל הדרכים השונות לקבל שוקולד מטומפרר רצוי לקרוא ולהעמיק בנושא לפני שמתחילים.

למעלה