שוקולד ושוויץ

שוקולד ושוויץ

היי,
אני מתעתד לנסוע (שוב) לשוויץ ובהיותי חובב (אכילת) שוקולד מריר חזק (75% לפחות) אני מתכנן להיות במקומות הבאים, מתכנן להביא הביתה (לארץ) שוקולד ממגוון מקומות מעולים ואשמח אם יש לכם עוד הצעות. מתכנן להיות באיזור אינטרלקן, ציריך, לוצרן ואולי צרמט. אשמח גם לפרלינים/טרפלים וגם לשוקולד נקי (חפיסות) לאכילה .

- sprungli בציריך - חנות הדגל שלהם.
- Teuscher - ציריך. שווה??
- Bachmann - לוצרן
- Max Chocolatier - לוצרן
- Laderach - הבנתי שאין לו חנות אלא מוכר תחת מרקיור למשל. יש באינטרלקן.
- felchlin - זה יהיה שלוש קילומטר מהיכן שנטייל. אפשר לקחת אוטובוס לחנות המפעל. ביררתי באימייל והבנתי שהם מוכרים גם בחנויות מסויימות בלוצרן ואינטרלקן. השאלה האם שוולה לנסוע לחנות המפעל והאם יש שם שוקולד שאי אפשר למצוא בחנויות (למשל חפיסות שוקולד שלהם או שיותר טרי או סיבה אחרת).

אשמח לדעתכם !!

נ.ב.
על הדרך אשמח למצוא מדריך טוב באינטרנט איך לטמפרר ולהכין בצורה פשוטה שוקולד/]פרלינים בבית אבל זה נושא לדיון אחר.

Lironyp

New member
מאד מאד ממליצה על max chocolatier

הפרלינים שלו מדהימים
גם על Felchlin- הם יצרני שוקולד מעולה, ברמה של וולרונה, יש אופציה לביקור במפעל או רק החנות? אם זה רק בחנות, ואתה מוצא את השוקולד שלהם בחנויות, אז אני לא רואה ערך מוסף לביקור בחנות (אולי רק יותר מבחר?).
Teuscher- ממש לא שווה, הדבר היחיד שחביב שם (ועדיין, יש יותר טעים) זה הטראפלס שמפניה. כל השאר זה שוקולד תעשייתי בסגנון בלגי (מבוסס על קרם חמאה ולא שמנת)

גם sprungli די תעשייתי, אישית לא התלהבתי.

תודה והמשך

קראתי ש-Felchlin מעולים. וולרונה האמת זה נחמד אבל לא ממש התלהבתי. משום מה הלינדט ה-86% (או שזה 85% ) יותר טעים לי (במיוחד הדקים).
היה נחמד לבקר במפעל אבל באתר כתוב שאי אפשר לבקר אלא רק בחנות המפעל.
באתר של טריפאדוויזר כתוב:
In their shop you can taste and buy all the chocolates they produce in pallets and bars etc. We like to buy our chocolate there and I would warmly recommend to visit.
בעיקרון לא הייתי טורח אבל מכיוון שאמרו שהוא אחד הטובים בעולם והוא לא ממש נפוץ בסופרים אז אני מתלבט האם ללכת ולהביא לארץ. האמת שזה גם תלוי במידת החום ביולי שכן עד שאחזור לאינטרלקן הוא יכול להיות נמס (יש דרך לשמר אותו??). גם באינטרלקן (בקפה שו) מוכרים אותו אבל בטח אין מבחר.

sprungli אבקר מכיוון שחנות הדגל בציריך מאוד מפורסמת והרבה כתוב ונאמר עליה ואני רוצה לנסות. אם את רומאת ש-Teuscher אז אעזוב את זה. יש לך המלצה על אחד טוב ברחוב הראשי של ציריך?

Lironyp

New member
דווקא בציריך אין הברקות בשוקולד

אני רק זוכרת חנות רחת שבה קניתי את הטראפלס שמפניה הטובים שטעמתי- כדורים עגולים בציפוי אבקת סוכר, במילוי חצי שוקולד לבן שמפניה, וחצי שוקולד מריר שמפניה.

לצערי לא רשמתי את שם החנות, ואני בועטת בעצמי מאז...

למעלה