שוקולד וטעמים

שור3

New member
שוקולד וטעמים

אל תכעסו עלי אבל לעניות דעתי יש כאן קצת התנשאות בענין וולרונה קאליבו ושאר שמות מפוצצים.(לא שאני מזלזל בטיבם) אולי מומחים כמותכם יכולים בטעימה עיוורת לאמר מה הם טועמים, אך הישראלי הממוצע כנראה לא ..... מניח שלא הייתם אומרים לאמריקאי שהרשי לא שוקולד טוב...

מני.ת

New member
הרשי עוברים שינוי

אני זוכר שפעם אמרתי לאמריקאי שהרשי זה לא שוקולד טוב והוא נעלב בשלב ראשון ובשלב שני הסביר לי שזה עניין של טעם. ניסיתי להסביר לו ששוקולד שנימוח בפה עדיף על שוקולד "גרגירי" אבל לא היה עם מי לדבר. כיום הרשי עוברים ליצור שוקולדים יותר נימוחים ויותר "קרמיים" במרקם וגם עשו את רכישת גודייבה. אולי גם האמריקאים לומדים.

שור3

New member
הרשי

הרשי מבצעים פרמנטציה שלליקר הקקאו וזו הסיבה העקרית לשוני בטעם שלהם בשנות ה 90 הם כבר נכנסו לאירופה וכנראה שבתהליך ארוך הם ישתנו

מני.ת

New member
אשמח אם תפרט יותר,

בעניין הפרמטנציה והרשי. תודה

שור3

New member
פרמנטציה

כשהייתי שם, הסבירו לי ואני לא חותם שאכן הבנתי הכל, כי הם מוסיפים חלב טרי לליקר הקקאו ומערבבים אותו בקונש. תהליך זה יוצר מחד אדוי המים מהחלב ומאידך גורם לפרמנטציה של הליקר ומכאן הטעם של הרשי - טוב או רע זה ענין של גיאוגרפיה.

N i r T

New member
"הישראלי הממוצע"

זה סוג של דמגוגיה. אין הרי דבר כזה באמת. הישראלי הממוצע יודע לנקוב בשמותיהם של כל חברי נבחרת מכבי ת"א בכדורסל ואני לא. אז מה? הישראלי הממוצע חושב ששוקולד "פרה" הוא הטוב בעולם אולי כי לא נתנו לו משהו אחר לנסות? אני לא מכיר אף אחד (לא מדובר בחובבי שוקולד) שניסה את אחת מהפירמות שציינת וטען שהיא פחות טובה משוקולד פרה - להיפך. והרשי זה זבל של הזבל - אולי הם השתנו בשנים האחרונות אבל אני לא מכניס לפה את האיכס הזה יותר אף פעם.

שור3

New member
דמגוגיה ?

לא אמרתי שהוא חושב שהפרה היא הטובה בעולם לא אמרתי שלא ינסו אני מכיר הרבה שניסו וחזרו לאכול פרה כי זה מה שהם אוהבים הרשי אהוב על מאות מיליוני אנשים -זבל זה ענין יחסי כמו פורנוגרפיה אם תיחס בלי התלהמות למה שכתבתי אולי תבין מה אמרתי

N i r T

New member
אני הבנתי טוב מאוד מה אמרת

אתה ניסית למתוח ביקורת מסיבה שלא ברורה לי - תנסה לעשות את אותו הדבר עם חובבי יין ולא תקבל תגובה יותר אוהדת "אולי אתם יודעים להבחין בין שאטו קוקוריקו 2001 לבין שאטו האו האו 1999 אבל הישראלי הממוצע שותה יין פטישים ומרוצה מהחיים - נראה אותכם אומרים ל-200 מליון מוסלמים שאלכוהול זה אחלה" מה אתה רוצה בעצם? מליוני אנשים במזרח הרחוק חושבים שטופו מסריח (STINKI TOFU) הוא מעדן ואילו אתה כנראה תמות רק מהריח. אז מה?

שור3

New member
לא הבנת

ומכיוון שלא לריב באתי הרי שמבחינתי השיח אתך סגור

הוא דווקא הבין מצויין !

מה שאני לא הבנתי, זה מה אתה בעצם רוצה ?? What's your point ? אתה נכנס לפורום התמחות בשוקולד, שמי שגולש בו מכור לשוקולד, מבין בשוקולד, מתפרנס משוקולד... אתה יודע מה זו התמקצעות בתחום קולנרי מסויים ? אנינות טעם היא פקטור מרכזי. אתה "מאשים" אכלני שוקולד מיקצוענים בהתנשאות כי הם אוכלים וולרונה ולא שוקולד פרה?
אתה יודע כמה שזה הזוי ? וראבק מה הקשר להרשי ? (דרקעס אמיתי), ומה הקשר ל"ישראלי הממוצע" ? ולאמריקאיים ? חבל שלא הזכרת גם את יערות הגשם, ושלום עולמי על הדרך. באמת שניסיתי להבין מה אתה בעצם רוצה, וזה מעבר לבינתי. אולי אכלתי יותר מדי שוקולד (כזה עם שם מפוצץ!)
סתם הודעה ריקה מתוכן אמיתי, שמטרתה להתסיס ... תעבור לפורום "קפה", שם אוהבים חכמולוגים.

שור3

New member
קחי מים קרים, גם את לא הבנת

מי שמכין שוקולד לא רק לעצמו בוודאי זוכר שיש לו לקוחות מעבר לדלפק. נסיתי לגשר בין המומחה, האנין, ללקוח בלי הצלחה כנראה.המעבר מפרה לוולרונה עובר בחינוך ארוך ובוודאי לא בפסילה של הלקוח והרגליו וטעמיו. מכאן ועד גט הכריתות שנתת לי ארוכה הדרך. אם בחרת לתסוס, זו בחירה שלך, לא היתה לי כוונה להתסיס או לפגוע. דרך אגב גם את מתנשאת, כי למרבה הפלא אני יודע מהי התמקצעות במזון, רק שאני כנראה חושב על הלקוח לפני שאני חושב על האנינות שלי. שנה טובה לך

אתה יודע שאתה קשקשן ??

איזה בליל קישקושים, אלוהים ישמור. אתה לא מכבד את עצמך. מציעה לה להפסיק עם בליל השטויות, בהן אתה מסבך את עצמך מהודעה להודעה. אין לי שום בעיה שאנשים כמוך יתפסו אותי כמתנשאת...סבבה. בכייף. כל טוב

התנשאות?

זה הכל עניין של טעם, אתה יודע. או שלא. ואם בטעם עסקינן, אז יש את אלו שמבדילים ומעדיפים דברים מסויימים. ויש הבדלים.

עוזי10

New member
התנשאות? בהחלט!!!

שוקולד פרה הוא שוקולד פשוט ובאיכות פחותה מהחברות שהזכרת..... אבל גם מי שנוסע במרצדס ספורט מתנשא על פני מי שנוסע לידו בסוברו.... הכל ענין של טעם ונכונות השקעה... מה לעשות? המרצדס יקרה!! ולא כל אחד... גם אם יכול... משקיע בה.... כן... אנחנו, פה בפורום... מתימרים להבין ולהנות יותר בשוקולד.... ומוכנים להשקיע בו!!! ונהנים מזה.... אבל כל זה לא אומר ששוקולד פרה לא יביא הנאה.... גם אם פחות משוקולד אחר.... ואם מישהו אינו מבחין בהבדל... שיבושם לו... ובהחלט מותר לו!!! ולגבי הישראלי הממוצע.... אנחנו כישראים הרי הכי מבינים בעולם.... ולא מוכנים ללמוד.... (כן, גם אני כזה) ומה שמשותף להרבה ישראלים שאני מכיר שהם מחפשים מחיר.... ואז... זה הכי טוב בעולם.... ונקודה נוספת.... גדלנו על שוקולד פרה.... וגם אנו מרגישים בהבדל ובאיכות.... לשוקולד פרה יש נקודת זכות אחת (ורק אחת!!!) הוא נותן לנו טעם של ילדות...

שור3

New member
אנסה אחרת

אם לפרה לא היה ביקוש היא היתה יורדת מהמדף. לכן, לא רק מי שמבקש להזכר בילדותו רוכש פרה. הישראלים הם בין הקונים בעלי שיעור נכונות להתנסות מהגדולים בעולם. אתה לא משנה הרגלי טעם בלילה - עובדה - שוקולד מיובא באיכות "מומחה" גבוהה לא עבר את הקונים כאן. פשוט ופחות איכות זה יחסי למי שקונה ממך ומה הוא מבקש לקבל - אין רע בזה שלקוח מצמיד את תפיסת האיכות שלו לערך של כספו. השקעתי בשוקולד חלק ניכר מחיי ועדיין לא חושב שמי שלא מזה הבדל בין לבין הוא עז....

N i r T

New member
ידידי היקר

השורה התחתונה היא פשוטה - אחרי שאתה עברת בעלית השוקולד שלהם הפך להיות פחות איכותי ויותר רווחי. אם אתה גאה בזה - שיבושם לך. בסופו של יום, "בזכותך" גדל נתח היבוא של מותגי שוקולד עולמיים כשהישראלים "המעטים" שאיכות מעניינת אותם לפחות כמו המחיר הבינו שיש טעם לשלם קצת יותר.

שור3

New member
קשה להתווכח עם דמגוגיה

לשמחתי לא אתה קובע מה הלקוחות רוצים. עובדתית השוקולד של עלית, במתכון שלו, הפך איכותי יותר - גודל חלקיקים, אחידות, שמירה על פרמטרים ועוד, בכל התהליך וכן גם יעיל יותר, מה שאני מבין נחשב אצלך לבושה. נתח היבוא, שדרך אגב אני מברך עליו, בתחום חפיסות 100 גרם אינו גדול. ולבסוף, גם למוצר תעשייתי המוני יש תקן ולמי שמיצר אותו יש כבוד למוצר וללקוח - איכות היא חובה לחברה כעלית והיא משקיע בה לא פחות ממך. ומתנשא אמרתי כבר...

למעלה