המרכיב המרכזי בשוקולד הוא שומן- חמאת קקאו. השומן הוא האחראי העיקרי להיות השוקולד משמין (בשומן יש הרבה יותר קלוריות מבסוכר) כן יש שוקולד לחולי סכרת בו הסוכר מוחלף בממתיק,אך הקלוריות בו זהות, למרבה הצער אין שוקולד ללא חמאת קקאן... אולי תמצאי בחנויות הטבע תחליפי שוקולד מחרובים- אבל לא יודעת אם גם הם יהיהו דיאטטים...
כי שוקולד נטול סוכר גורם לרעב וכך יצא שכרו של האוכל בהפסדו. עדיף לאכול מעט מהדבר האמיתי ולמנוע cravings. שלא לדבר על הנזק הבריאותי בממתיקים מלאכותיים...
הם פשוט חד סוכר שעבר תהליך כימי שנקרא הידרוגנציה. זה תהליך שהופך קבוצה אחת במולקולה (קטון או אלדהיד) לכוהל. השינוי אינו דרמתי, הקלוריות לא יורדות מזה ורק רמת המתיקות יורדת במקצת. לצערי לחולי סוכרת זה לא ממש משנה ורמות הסוכר אחרי אכילת שוקולד דיאבטי עדיין עולות וכל האיזון מופר. הממתיקים האלה נקראים סוכרים רב כהליים. הפיתרון הנוכחי היחיד כרגע זה לאכול את השוקולד או הפרלין האיכותי ביותר ובכמות קטנה וכך כשגורמים מעט נזק נהנים הרבה. ממתיקים מלאכותיים אחרים כמו סוכרלוז, סטיביה, אספרטאם והישנים לא יכולים לשמש תחליף לסוכר בשוקולד כי הכמות שלהם היא פי 500 קטנה מכמות הסוכר לאותה רמת המתקה. אני הייתי מנסה לשלב אותם במלית של הפרלינים ובכך מרוויח את הקלוריות והפגיעה בסוכרתיים. בברכה אדי
אני מבינה שיש בכל זאת יתרון שהמלטיטול לא מקפיץ מהר את האינסולין, האם זה נכון ? אני ממליצה לנמנעים מסוכר להתרגל למריר באחוזים גבוהים, זה שוקולד נהדר, אם אוכלים מריר 70 או 80 אחוז מקבלים רק גרם אחד או שניים סוכר מפרלין של כ- 10 גרם. (המילוי מוריד את הריכוז) אגב, עד כמה שידוע לי עושים שימוש בסיבים תזונתיים להגדלת הנפח (גם במוצרים עם מלטיטול). אדי, אתה מקצועי במזון ?
למהירות הספיגה של סוכר בדם. הנושא לעניות דעתי מפוספס משהו על ידי הרופאים והתזונאים - מנסיוני החולים עצמם לא יודעים מה טוב להם ובמה מותר בכל זאת "לחטוא". לכן שאלתי מה עיסוקך. בכל מקרה תרמת בהגדרות המדויקות. תודה.
שוקולוד ללא תוספות סוכר: המרכיב שמחליף את הסוכר תופס פחות מקום ולכן מוסיפים לו יותר שומן... אז הוא בעל כמות קלוריות גבוהה יותר.... לאחוז מוצקי הקקאו אין משמעות בדיאטטיות מכייון שתוספת אחוז מוצקי הקקאו מוסיפה גם חמאת קקאו אז גם הוא לא מוגדר כמכיל פחות קלוריות.....