היי, לרגל ביקור אשמח לקבל מידע על שוקוליטיירים או כל מקום לקנות ולטעום שוקולד טוב בלוצרן ובברן. ראיתי שהומלץ פה על max chocolatier, אשמח לקבל עוד שמות. האם merkur נחשבים טובים?
אחרי שובך נשמח להמלצות כי כאן אין מדי מידע על שוקולד בשוויץ אם כבר נעזרת במנוע החיפוש ודאי ראית שרוב השאלות על שוויץ לא הניבו מדי מידע.. מתי אתה נוסע ומה בתכניות השוקולד שלך?
אהיה עוד חודשים. אציין שאני בעיקר אוהב לאכול שוקולדים ולא ממש יצא לי להכין (חוץ אולי מעוגות שוקולד בבית). אולי בעתיד גם אכין
המליצו פה על max chocolatier ואני בהחלט אלך אליו. בטריפאדוויזר המליצו לי גם על כמה מקומות בברן ולוצרן (למשל המליצו על Bachman). אני מתכוון לבקר בשפרנגולי ב-ZUG ובברן הומלץ לי גם על Grand Restaurant Schuh באינטרלקן שלמרות שהוא נחשב מתוייר שוויצרים המליצו שהשוקולד שם מאוד טוב. חשבתי לנסוע לסדנת שוקולד + סיור במפעל של נסטלה אבל זה שעתיים נסיעה ואני לא בטוח שזה מצדיק את הנסיעה. יש גם מפעל Masterni אבל גם הוא הבנתי שלא משהו. אם אהיה זמן אעבור דרך חנות המפעל של Lindt ליד ציריך (לא ממש בכיוון אבל אולי) אעבור דרך חנות המפעל של מילקה ליד Bludenz באוסטריה (למרות שבעיקר חובב שוקולד מריר למילקה יש גם דברים מיוחדים). כמובן שאקנה כל מיני שוקולדים לא ידועים בסופרים בשוויץ. אולי ניפול על מישהו טוב. מה שאני לא יודע זה האם את השוקולדים אצל השוקוליטיירים (ולא החפיסות המסחריות) אפשר לשמור לארץ. יש לי עוד 10 ימים טיול אחרי שוויץ עד הארץ שבחלקם אהיה עם מקרר ובחלקם אני יכול להשאיר במקום מוצל השאלה האם יש טעם או שבגלל שזה ללא חומרים משמרים זה יתקלקל? לכמה זמן אני יכול לקנות?
כשאתה פוגש שוקולטייה שנראה לך מעניין תקנה פרלין או שניים אם האיכות תהיה טובה תקנה ממנו שוקולד לקחת לארץ מזג האויר עכשיו נוח מאוד לשוקולד ולא תהיה שום בעיה לשמור עד הארץ רק תבקש שיארזו לך טוב, עם שכבת נייר "קפיצי" כמו בבונבוניירות, מה שימנע מהפרלינים לזוז ולהשחק. אני תמיד לוקחת איתי תיק טרמי שיבודד את השוקולדים משאר הטרולי שלי ועד כה הכל חזר בשלום והחזיק מעמד מצויין! כמובן שגם תמונות לצד ההמלצות יתקבלו בברכה! נסיעה טובה
בלינק הזה: http://mykugelhopf.ch/2010/08/ballenberg-chocolate/ מדובר על מוזיאון פתוח בשוויץ שמשמר תעשיות ישנות, למשל הכנת שוקולד, גבינות או לחם כמו פעם. יש להם מפעל שוקולד קטן שאפשר לסייר בו ויש חנות עם מוצרים תוצרת עצמית שלהם. בלינק שצירפתי משבחים מאוד את השוקולד שמיוצר שם. היות שאבקר שם וזה ממש 5 דקות מהיכן שנתגורר חשבתי לקנות ולנסות את זה גם. מישהו פה מכיר כבר וניסה?