שופכת את הלב

Spring Mind

New member
שופכת את הלב

די, נמאס לי להיות בטטה כזאת. לא סובלת להסתכל על עצמי במראה יותר. מנסה - לשווא - את כל הדיאטות האפשריות. הנה קראתי לאחרונה את הספר "הרזיה שפויה" וכל כך שמחתי שהנה מצאתי דיאטה נהדרת ללא סבל. אבל איפה. לא ירדתי גרם. לדעתי, כי לא התמדתי בספורט וגם כי חטאתי פה ושם. וספורט - אם יורשה לי - אני שונאת!!!! שונאת כל סוג של ספורט. אולי חוץ מסקי, אבל גם סקי יוצא לי לעשות מעט מאוד, בטח לא על בסיס יומיומי. הליכות קצת קשה לעשות כשבחוץ מינוס עשר מעלות (אני גרה בקנדה) אז קניתי הליכון משוכלל. משהו משהו ההליכון הזה. כל כך משהו שאני לא מסוגלת להסתכל עליו. פה ושם מכריחה את עצמי אבל עוד לא הרזיתי מזה. בעלי, שיהיה בריא, לא עוזר לי הרבה עם הפיתויים שהוא מציע לי. "מאמי תאכלי, זה טעים" הוא דוחף לי אוכל כאילו אני איזו אנורקסית תת משקל ולא אישה שנראית כמו הדודה של עצמה. מצד אחד סבבה שבראש שלו אני עדיין הכוסית שהתחתן איתה ולא החבית עמוסת הקילוגרמים שישנה לידו היום, אבל לא היתה מזיקה לי קצת תמיכה ועידוד. וניסיתי לדבר איתו המון, שיחות שלמות עשיתי לו על איך הוא יכול לעזור לי, שלא יאכל לידי (הוא עצמו רזה מאוד) ושלא ידחוף לי נישנושים טעימים בשעת שבירה. הדיבורים לא עזרו, הוא בכלל לא מבין מה אני רוצה לרזות. עכשיו דיברתי עם חברה על הליכה משותפת לשומרי משקל. ניסיון שני אצלם, הראשון נכשל. למכוני כושר נרשמתי כבר ארבע פעמים בארבע שנים, אפילו עם מאמן כושר פרטי פעם אחת. זה ממש לא עזר. איזה תסכול, יש לי כל האפשרויות להרזות - הליכון, מכון כושר ליד הבית, אתר סקי ליד הבית, חוג ריקודי עם פעמיים בשבוע, ואפילו מבשלת שעובדת אצלנו ותבשל לי כל שאבקש. ולא מצליחה!!!!
מצטערת על הנושא המבאס... אני פשוט מרגישה שבפורום הזה יבינו ללבי.

אתי77

New member
../images/Emo24.gif

תראי את הצד הטוב
בעלי לא רואה שהשמנת, יש לך את כל תנאים. חסר לך רק הרצון! וכאן יש לך קבוצה שלמה שתעודד אותך! אז קודם כל תצטרפי לקבוצת הליכה שלנו, זה הרבה יותר כיף לעשות את זה יחד! ובקשר לאוכל, למה שלא תלכיע לדיאטטנית? ואם לא, למה שלא תורידי בינתיים רק דברים מתוקים?

Mריונטה

New member
תמיכה תקבלי בשפע

אבל נראה לי שלא ( רק ) את "זה" בלבד את צריכה. שינוי ( כל שינוי ) של הרגלי חיים דורש שינוי חשיבתי והשלמה וקבלה עם הדרך האחרת בה את בוחרת ללכת מעכשיו. זה נכון בהרבה מצבים ( כמו בריאות וחלי, התחום בו אני עוסקת ) וגם בדיאטה = תזונה. המסע הוא לאורך זמן, לתפיסתי לאורך כל זמן חיינו כי השינוי הוא חשיבתי והיישום נדרש יום יומי ולתמיד. הצעדים הראשונים הם הקשים להסתגלות אבל אחרי שמתרגלים מחשבתית השליטה עוברת ל"טייס אוטומטי" והויתור וההתמודדות עם החטאים נעשית קלה יותר ופחות עם הרגשה "קורבנית". מקווה שאני לא מבאסת....אבל נראה לי שאת עוד לא "שם" ומחפשת נוסחת קסם שתעבוד "מתחת לפנס" ועוד לא מוכנה לקחת אחריות על תהליך של שינוי ( והספר של סמדר מציע כלים שעבדו אצלה נפלא אם השיטה מדברת אליך או כל שיטה אחרת שתתאים לך ). בהצלחה ( ואיפה בקנדה אם מותר לשאול? אחותי גרה בטורונטו...)

אור685

New member
כמה מוכר....

היי, גם אני הייתי במצב כזה. הרבה זמן. פעמיים התחלתי שומרי משקל,ירדתי כמה קילו,והפסקתי. עכשיו אני בניסיון השלישי-וזה לא ניסיון בעצם אלא הצלחה. ירדתי 30 קילו (נשאר עוד קצת) מה שאני אומרת זה שלדעתי זה מאוד תלוי באיזה שלב בחיים את נמצאת. אני-בשני הניסיונות הראשונים כנראה לא ממש הייתי מוכנה לזה -נפשית. הילדים היו קטנים,ועוד הייתי בין לידות ולא אחרי הכל. הפעם,אחרי הלידה האחרונה,וכשידעתי שלא מתוכננת עוד אחת-החלטתי שזהו. נרשמתי שוב לש"ש וידעתי,ממש הייתי בטוחה-שהפעם זה מצליח. לא יודעת מה מצבך מבחינת לידות וכו'-אבל אולי גם אצלך זה ככה? בקשר לספורט-אז בלי שמישהו בש"ש ידע-לא עשיתי ספורט! ברור שאם הייתי עושה זה היה עוזר,ואולי היה יותר קל,אבל אני פדלאה. לא מכחישה. כמה פעמים התחלתי הליכות,החזקתי מעמד חודש בערך,והפסקתי. עכשיו אני מתכוונת להתחיל שוב,ולהתמיד (יבדקו אותי כאן,בקבוצת ההליכה שפתחנו...) כי אני בשלב שממש קשה לרדת. אז קנינו גם הליכון,ונתחיל. התמיכה בבית מאוד חשובה. בעלי עוזר לי מאוד,גם הילדים. אבל-אפשר גם בלי זה , אני חושבת. (אחרי שתרזי ותחזרי להיות הכוסית שהוא התחתן איתה-הוא ירגיש בהבדל,ויהיה חייב לך כ"כ הרבה...) אני במקומך הייתי אפילו כועסת עליו אם הוא ממשיך "לדחוף" לך אוכל. אפשר גם פשוט לקום וללכת למקום אחר כדי לא להיות לידו כשהוא אוכל . מאחלת לך המון הצלחה,ותישארי איתנו,זה מאוד עוזר !

יעלייה

New member
../images/Emo24.gifנשמע קשה!

אני מצטרפת לדעתה של אור, הכי חשוב זו מוכנות פנימית לתהליך הזה, מוכנות לשינוי של ממש בתפיסה. גם בעברי שני ניסיונות כושלים על אף כל התנאים ואפילו תמיכה גדולה מהבית ובכ"ז - זה לא היה עיתוי טוב וזה לא התאים. דווקא הפעם התנאים לא כ"כ לטובתי ובכ"ז הגעתי למשקל שבו נכנסתי להריון הראשון (שבו עליתי כ-30 ק"ג...). אני ממליצה לבדוק טוב טוב עם עצמך האם כרגע את מוכנה לשינוי כ"כ מהותי, כי אם לא זה סתם מתכון לתסכולים. אם כן, הייתי שוקלת ליווי של דיאטנית, לפחות בהתחלה. המון בהצלחה!

יעל י

New member
../images/Emo24.gifמצב לא פשוט...

בהחלט נשמע שאת זקוקה למסגרת והאמת ביננו במינוס 10 מעלות אפילו לשומרי משקל לא הייתי יוצאת.... עוד שיחה עם בעלך והפעם להבהיר לו שאת ממש זקוקה לעזרתו ותמיכתו וככה מביעים תמיכה ולתת לו דוגמאות. לגבי ההליכון-אין איזו סדרה שאת רואה קבוע?אם כן לשים מול הלטויזיה ולהתחיל לצעוד.מול הטלויזיה קל יותר. חוצמזה אנחנו פה קבוצת תמיכה נהדרת.באמת. ושאלה השאלות - כמה יש לך/את רוצה לרדת?

מבינה מאוד לליבך ../images/Emo201.gif

כולנו באותה הסירה ואת לא לבד. הכל עניין של כח רצון ותעוזה להיות נחושה והחלטית שאת באמת רוצה בזה. אני מציעה לך להצמד לדיאטנית או קבוצת תמיכה ולהתחיל..... כשתרדי במשקל בעלך יחמיא יעודד ויתמוך
בהצלחה

Spring Mind

New member
תודה לכן אתן מקסימות

אכן התחלתי ולא קל... אבל עד עכשיו בסדר. כלומר, לא דיאטת כסאח, אלא משהו באמצע. ואגב שאלה - כמה קלוריות בממוצע שורפת אישה בת 38 שרוב עבודתה מול המחשב והטיול הכי ארוך שלה הוא לשירותים וחזרה? (כלומר, אני).

למעלה