שופט כלבבי

fa jing

New member
אחלה אתר לטריילרים

כל הטריילרים של סרטי הגונג פו הסיניים. תגללו קצת למטה יש רשימת א', ב'. חנן

Raffael

New member
לי לא נמאס מהבדיחה הזו

וטוב שכך

נראה כאילו

הוא מטיל בובת סמרטוטים. לא ברור לי איך ההטלה הזאת עובדת, מאחר ונראה כי הוא עובד רק עם הידיים, ועוד שתיהן באזור הראש/צוואר. מישהו מכיר את הטכניקה? יניב.

Tonjin

New member
אני מכיר משהו דומה, שהוא למעשה

וואריאציה על טכניקה אחרת "רשמית" שמתבצעת כHENKA-WAZA, כלומר כשינוי מטכניקה אחרת לאחר שהיריב קלט מה אתה הולך לעשות ומשתדל להפריע לך לעשות את זה... אבל בגדול זוהי UKI-WAZA קלאסית (גם אם כנראה ספונטאנית) אלו הן בדיוק ההטלות שעובדות כמעט רק על טיימינג נכון וכמעט בכלל לא על כוח.. אבל למה זה משנה?

זה לא משנה כלום

לא מבין הרבה בהטלות, וכזאת עוד לא ראיתי, אז זה עניין אותי. תודה על הנסיון להסביר, יניב

Tonjin

New member
לא, אתה צודק..

כלומר נראה לי שכראיתי את הסרטון לראשונה בהחלט משהו דומה... אני קורא עכשיו שוב, במידה וה"למה זה משנה" שלי נשמע קצת בוטה מידי אז סליחה - לא זו הייתה הכוונה

מזכיר הטלת sumi otoshi של ג'ודו

שזו הטלה בעזרת הידיים בלבד. הוא באמת עשה את זה יפה - שימו לב להוצאה משיווי המשקל לצד אחד, ומיד פניה לצד השני להטלה כשהידיים האוחזות עובדות כמו הגה...

Tonjin

New member
sumi otoshi זו אכן אוקי-וואזה

אבל לדעתי מה שראינו זו לא טכניקה רשמית אלא פשוט הפעלה אינסטינקטיבית של "העקרון מאחורי הטכניקה" ב"מצב אמת", על ניתן רק לומר "כל הכבוד" (כמובן שיתכן וההטלה קיימת בקוריקולום של איזה שיטה שאני לא מכיר, במקרה כזה אני חוזר בי מההצהרה שלמעלה למעט החלק של "כל הכבוד"...)

למעלה