שועשעתי קשות.

קספיאן

New member
תמיד נחמד לקבור את הראש בחול

ולהגיד "בעזרת השם" אבל את עוד ילדה, את צריכה ללמוד לא לפסול דברים על הסף לפני שאת בודקת אותם. תראה כאן ופה ולמחקרים האלה אין קשר לאטאיזם, או דת, או כלום. אלו מחקרים רפואיים אובייקטיבים. אז כדאי שתדעי לקראת מה את הולכת ואיך זה מסתדר לך עם האמונה.

עבורך קספיאן

"לקבור את הראש בחול" זהו כנראה אחד הביטויים שמייצגים אותך בדרך הטובה ביותר. פנייתך אלי כ"עוד ילדה" לא מרשימה במיוחד, אינך יודע עלי דבר. אינך אובייקטיבי, כל אחד יכול לראות זאת, אתה מתכחש לבריאה כולה, לכן כל מחקר שתציג לא יעניין אף אדם אובייקטיבי, לא תוכל לראות בשני העיניים שניתנו לך עד היום שבו תבחר לעשות זאת, בהצלחה...

קספיאן

New member
לליטל

את אכן מומחית בהתחמקויות. אם את אומרת שכל מחקר שאציג לא יעניין אף אחד, ופתאום אני אביא מחקרים שמוכיחים שיש אלוהים, אז זה גם לא יעניין אף אחד? לא שזה מעניין אותי אם את מאמינה למה שכתוב שם או לא, אני הבאתי את זה בשביל שתסתכלי קצת על העולם סביבך, את רוצה, לכי למחלקת יולדות בבית חולים הקרוב לאזור מגורייך, חפשי רופא דתי, ותשאלי אותו אם זה נכון. ושוב, איני יודע עלייך דבר כי את שיקרת לכולם! זה הוריד מערכך עוד מהרגע הראשון.

לקספיאן

ראשית, לא אמרתי שמחקרייך אינם מעניינים אף אחד, אמרתי שאתה בוחר להביא לפנינו את מחקרייך בתקוה לשנות את עמדתנו ולמחוק את אמונתנו, כשאתה אינך אובייקטיבי, כי גם אם נציג בפנייך עובדות סותרות, המוכיחות את קיום הבורא- תתכחש להן בעיניים עצומות. שנית, הופתעתי לקרוא ש"שיקרתי והדבר הוריד מערכי עוד מהרגע הראשון", אני מקוה באמת ובתמים שלא פגעתי באיש, וכי אינך נפגעת באופן אישי. הסיבה שהצגתי את "סיפור חזרתי בתשובה", שהינו בדוי, היתה על מנת להעביר מוסר השכל, להביא אנשים לחשוב ולהתעמק, בדרך בה מציגים משל. הודתי כי הסיפור בדוי וגם הצגתי את מניעי בעבר... לא הייתה כל כונה לפגוע, מה גם שלא הנחתי שיש כאן ציפיה' לחשוף סיפורים אישיים, או שלאיש מהאתאיסטים בפורום יש בכך עניין

קספיאן

New member
לליטל

זה לא משנה מה היתה הכוונה שלך ושלא היתה כוונה לפגוע. את אמרת משהו, שהיה שקר, אני אישית, לא מכבד שקרנים. לא אמרתי שנפגעתי, אני לא נפגע כל כך בקלות, אמרתי שברגע ששיקרת, כל מה שאמרת מאז אני לוקח בעירבון מוגבל, כי אם שיקרת פעם אחת, לא משנה לאיזו מטרה, אז אי אפשר לדעת אם כל דבר שאמרת מאז הוא אמת או שקר. ושוב, לא דיבר בשם "איש מהאתיסטים", דיברתי בשמי. מה שעשית לא שונה בכלל ממה שהיא עשתה

אחרונה לקספיאן

התלבטתי רבות אם יש צורך להגיב... לבסוף החלטתי לספק את סקרנותך. זה אפילו לא מעליב שאתה מנסה להשוות תגובה שכתבתי, וסתרתי כבר למחרת היום, לאותה גברת בכתבה שהצגת, זה מעליב את האינטליגנציה' שלך אולי... וצר לי שאני משתמשת בביטויים כאלה, אך כנראה שמיותר היה' לתקוף אותי כך בפומבי. שנית, ולסיום : , "אני אישית, לא מכבד שקרנים". לגבי זה עלי להזכיר לך שלפני כמה הערות כתבת שאינך מכבד דבר, שכן אינך מאמין בבורא... כך שהעובדה שאינך מכבד שקרנים אינה מרשימה במיוחד... חשפת את עצמך... במילים ברורות, ואתה עוד מדבר איתי על "הורדת ערך"... אין לי ספק שתמשיך להגיב, אבל אני חייבת לזוז... שלום

קספיאן

New member
וצדקת, אני אמשיך להגיב

מה ההבדל בין מה שאת עשית למה שהיא עשתה? היא נכנסה לפורום בו לא מכירים אותה וסיפרה סיפור, שאח"כ התגלה כשיקרי, בלי לחשוב על רגשות המשתתפים. את עשית אותו דבר בדיוק. הלא כן? ואמרתי לך בעבר, אל תכניסי דברים לפי, מעולם לא אמרתי שאני איני מכבד דבר. אמריתי שאיני חייב לכבד כלום. ההבדל הוא, שאני לא צריך לכבד אנשים כי איזשהו אל אמר לי לכבד אותם, בכבוד ממני צריך לזכות, על כן אולי העובדה שאיני מכבד שקרנים לא מרשימה אותך, אבל זה לא עושה אותך פחות שקרנית.

neko

New member
הבאת את הסיפור כדי לטעון "הנה,

ויתרתי על הרבה בשביל הדת למרות שהיה לי טוב בחיים". עכשיו את אומרת שזה שקר - למעשה, אחד מהשניים נכון: 1. היה לך רע בחיים חילוניים וברחת לדת. 2. גדלת בתוך הדת ואינך יכול לדמיין חיים מחוץ לה. בכל מקרה, אני לא רואה איך הסיפור שלך מהווה "משל" למשהו: מקסימום נסיון שכנוע חסר בסיס שלדת יש משהו להציע מעבר לחיים ריקניים (דבר שאני מסכים איתו). במקרים כאלה, בריחה לדת עדיפה על בריחה לסמים (פחות נזק חברתי וכלכלי למדינה).

אל תספר לי נקו...

אל תספר לי מה באתי לטעון, ואל תספר לי איך חזרתי בתשובה, וכמובן... אל תספר לי מי אני... וצר לי אם אני מנפצת לך את הבועה הזו שלך שצועקת "אני יודע הכל"... היה' לי מצויין לפני חזרתי בתשובה, ברוך השם! פשוט הקצנתי את מימדי ה"טוב" שהיה' בשפה שאתם מבינים, על מנת להביא אתכם להבין גם את המסר. אתה יכול להמשיך ולדבוק בגישה ש"רק מי שרע לו חוזר בתשובה" "בורח"... אך זה רק מציג אותך כאדם צר אופקים... שמתיימר להבין הכל

אפשרות נוספת:

לא רק מי שרע לו חוזר בתשובה. גם מי שעולמו צר, מי שהו בור גמור ולא מכיר אלא קורטוב זעיר מהתרבות האנושית, מהספרות ומהמוזיקה ומהאמנות ומהקולנוע ומהמדע ומהיסטוריה ומגוון האפשרויות והחוויות העצום שקיים בעולם. אדם כזה עשוי לחשוב שהוא גילה עולם ומלואו בדת. הוא בסך הכל עבר מכלוב קטן לכלוב גדול ומרווח. אולי זה שיפור מסויים אבל הוא עדיין בכלוב.

ועוד אפשרות...

אתה כל הזמן מזכיר את העניין הזהמי שהו בור גמור ולא מכיר אלא קורטוב זעיר מהתרבות האנושית, מהספרות ומהמוזיקה ומהאמנות ומהקולנוע ומהמדע ומהיסטוריה כבר הבנו שאתה נורא אוהב לקרוא ספרים וכדומה... מה זה אומר על ידיעה אמיתית? אתה מכיר סופרים ופילוסופים ומלחינים ונגנים ואמנים... גם אני... רק שאתה אינך יודע למה אתה חי!!! אז כנראה שההגדרות שלנו ל"השכלה" אינן זהות. דבר אחד נכון כתבת: "הוא בסך הכל עבר מכלוב קטן לכלוב גדול ומרווח. אולי זה שיפור מסויים אבל הוא עדיין בכלוב." זה מייצג היטב אדם אתאיסט שקורא עוד ספר או לוקח עוד קורס באוניברסיטה... אני מאחלת לך ממעמקי ליבי שתזכה לצאת מהכלוב, ותזכה להיות שותך לגילוי האמיתי בחיים... חייבת לזוז, נמשיך אח"כ ב"ה

אני בהחלט יודע למה אני חי

אני חי על מנת לחוות את כל מה שאפשר לחוות, על מנת להפיק מהחיים את המירב. נראה לך שאפשר לעשות את זה על דף גמרא בישיבה? "אתה מכיר סופרים ופילוסופים ומלחינים ונגנים ואמנים... גם אני... " - אני לא מכיר סופרים. אני מכיר ספרות. מכיר מעט. מעט מדי. לכן כל יום אני מגלה משהו חדש, ולפעמים, אם יש לי מזל, זה משהו שמרגש אותי. מי שלא דואג להרחיב את עולמו כל הזמן מפסיד הפסד עצום. ואין הזדמנות שניה. חיים פעם אחת וזהו. גם את מכירה "סופרים ופילוסופים ומלחינים..."? על פרנץ קפקא שמעת? גשי לספריה הקרובה למקום מגורייך וחפשי את קובץ הסיפורים שלו המכיל את הסיפור "אמן התענית" (בתרגום אחר "אמן הרעב"). קחי לך שעה וקראי את הסיפור הקצר הזה. את לא תתחרטי על המאמץ. אחר כך נדבר.

לשייח ספיר

"אני חי על מנת לחוות את כל מה שאפשר לחוות, על מנת להפיק מהחיים את המירב" אני לא מבינה... מה הטעם? אם תתעמק תראה שאין בכך תכלס, למה שבורא יתן לך חיים כדי שתחווה חוויות ותנצל סיפוקים ואז תחזור לאדמה? היכן המטרה? "נראה לך שאפשר לעשות את זה על דף גמרא בישיבה? " אין צורך לתת ביטוי כזה לחיי אדם מאמין, כאחת שחיתה בשני העולמות, כמו אלפים אחרים, אין לי ספק היכן טמון האושר, ועל כך לא תוכל להתווכח עד שתעמוד בנעלי "חיים פעם אחת וזהו" עם גישה כזו... של חיים פעם אחת ורוצים לחוות הכל, מה מונע ממך מלקחת סמים? שמעתי שזו חויה' לא נורמלית, ומה אם מישהו חס ושלום יפגע בך קשות, מה ימנע ממך מלרצוח אותו? הרי שאחרת לא "תחווה" את סיפוק הדחף הטבעי שטמון בך לנקמה

קספיאן

New member
עוד לא הבנת?

אין מטרה. בגלל זה אנו נהנים כל עוד אנחנו חיים. מה מונע לקחת סמים? כלום, לקחתי סמים כמה וכמה פעמים בחיי וזו אכן חויה לא נורמלית, מומלץ בחום. אם מישהו יפגע בי קשות, להרוג אותו לא יהיה רצח, אלא הגנה עצמית ע"פ חוק, ואז אכן שום דבר לא ימנע ממני להרוג אותו. אם זה אחרי שהוא פגע בי, אז מה שימנע ממני זה החוק. לא פועלים בלי לבחון את התוצאות של המעשים.

החיים הם מטרת עצמם

מי שחי תמיד בשביל "משהו אחר" בעצם מחמיץ את החיים, מחמיץ את ההזדמנות הבלתי חוזרת להיות ולחוות. תפקחי את העיניים. יש עולם מדהים ונפלא שם בחוץ. "כאחת שחייתה בשני העולמות, כמו אלפים אחרים, אין לי ספק היכן טמון האושר" - זו הטעות שלך. אין "שני עולמות". יש מליון. את חיית בעולם אחד ועברת לשני. אבל יש עוד 999998 עולמות נוספים לחקור. את מאושרת? אולי, אבל מה תרגישי בעוד שלושים או ארבעים שנה כשתגלי שהקדשת את חייך לשקר? "לא תוכל להתווכח עד שתעמוד בנעלי" - את זה יכול להגיד כל אחד. גם אני. את מעולם לא עמדת בנעלי שלי, גם כשהיית חילונית אי אז בילדותך. "מה מונע ממך מלקחת סמים?" - יש סמים שפוגעים בבריאות. יש סמים ממכרים ומשעבדים. אבל אין רע עקרוני בסם שאיננו מזיק ואיננו ממכר כל עוד יודעים לעבור הלאה. אגב, גם אלכוהול הוא סם. האם אינך שותה יין? "מישהו חס ושלום יפגע בך קשות, מה ימנע ממך מלרצוח אותו?" - המצפון שלי ימנע. אינני יכול לרצוח יותר משאני יכול לעוף.

תגובה לשייח

החיים הם מטרת עצמם מי שחי תמיד בשביל "משהו אחר" בעצם מחמיץ את החיים מעולם לא טענתי שיש לחיות בשביל משהו אחר, אני חיה' עפ"י מושגי ה"טוב" תוך הכרה מלאה שבסופו של דבר (וגם בתחילתו...) טוב לי! אני עושה רק מה שטוב לי! (אלא אם כן מדובר חלילה בפגיעה באחר כמובן...) זו הטעות שלך. אין "שני עולמות". יש מליון. את חיית בעולם אחד ועברת לשני. אבל יש עוד 999998 עולמות נוספים לחקור כוונתי בשני עולמות היא למאמין וללא מאמין, בעניין זה אין עוד אלפי דרכי ביניים, יש פנים רבות לעולם, אך שתי דרכים מרכזיות עליהו אנו דנים בפורום: מאמין ולא מאמין (אני קוראת לזה מודע ושאינו מודע, אבל שישאר כל בינתיים...)

הבנתי בדיוק למה התכוונת

כשדיברת על שני עולמות. ואני חוזר וטוען שאת טועה. קודם כל, "עולם האמונה" שלך מתייחס לפלג החרדי-אורתודוקסי של הדת היהודית. יש רבבות אמונות אחרות אותן לא בדקת. אבל הבעיה העיקרית איננה האמונה אלא אורח החיים. אם אורח החיים שלך מונע ממך מלקרוא ספרים, לראות סרטים, לשמוע מוזיקה, ללמוד מדע והיסטוריה ופילוסופיה, לטייל בעולם, לטעום מאכלים, להתנסות ולחוות, אז את מחמיצה מליון אפשרויות ולא אפשרות אחת. נכון, גם הרבה חילונים מחמיצים את האפשרויות בחייהם, אבל לפחות הדלתות האלה פתוחות בפניהם והם רק צריכים לבחור ולהכנס.

L7

New member
ליטל, נראה שאת מבינה את התועלת

שבהשקפה הדתית--מטרות---חיי עולמות אחרים. אלמלא היה בכך תועלת - לא היו ממציאים את הדת. חישבי על אומץ ליבו של האתאיסט החי ללא כל אלה.....

neko

New member
"הקצנתי את מימדי הטוב שיהיה בשפה

שאתם מבינים" - אה עכשיו הכל ברור, את מילון חוזב"תים
אתאיסטים, למה לא אמרת קודם?

למעלה