שועלים ותנים

meni271

New member
שועלים ותנים

אני גר באיזור חיפה אני שומע כמעט כול לילה את יללות התנים, ראיתי כמה פעמים אותם עוברים ע"י אבל ממש היה קשה לקלוט אותם מרוב מהירות אני מאוד רוצה להתבונן בהם זמן מה ,מה הדרך שאני יכול לעשות בכדי לצפות בהם ואיכן הם בדר"כ נמצאים בבוקר בשעות האור? וכמובן השועלים.? תמיד היה לי חשק לבית חייה זאותי יש אנשים שהצליחו או שהרבו שועלים או תנים עם כלבים ?

preversia

New member
בקשר לחשק לביות

אני לא יודעת אם זה נכתב רק כפנטזיה או ככוונה אמיתית....אבל אני מרגישה צורך להביע את דעתי נגד הביות ... גם ככה רבים מהנזקים שהאדם עשה לעולם החי נעשו על ידי אנשים עם פנטזיות אקזוטיות להחזיק ו/או לביית חיות בר.... או הגאווה להחזיק בעלי חיים מדהימים שכאלה כסמל סטטוס.......... בכל מקרה בארץ זה גם אסור על פי חוק להחזיק חיות בר ארצישראליות בבית ... יום טוב....

Mar1Zipan

New member
אני מאמין שהמחשבה לביית

באה ממקום של אהבה לחיות, וללא כוונה אמיתית לביות. ובהקשר זה, אני תומך לחלוטין בגישה שאין שום סיבה בעולם לביית עוד חיות. בעלי חיים מקומם בטבע, וישנם מינים רבים שבוייתו ואני חושב שמדובר בטעות. כן, הייתי המאושר באדם אם הייתי יכול להחזיק טיגריס (או אפילו צ'יטה) בחצר הבית... אבל הרי מדובר באנוכיות לשמה. אוהב חיות אמיתי לעולם לא יתן יד לביות חיות לשם החזקתן. אפילו חיות המוחזקות בשבי לצורך שימור המין נשמרות בתנאים שמאפשרים להן לשמור על צביון הבר שלהן, במידה ויתאפשר שחרורן לטבע...

עוד הערה על ביות

בעצם לא ניתן לביית אף חיה! תהיך הביות הוא תהליך אבולוציוני שבו חחית בר הופכת בתהליך של סלקציה טבעית או על ידי האדם לחיה שחיה בקרבת האדם, אם במשק שלו כמו הכבשה והפרה או במעונו כמו החתול והכלב. לא ניתן לקחת חיית בר ולביית אותה בכמה דקות/ימים/שנים ואפילו לא בכמה דורות. כמו שחיות בגן החיות אינן מבוייתות. הן יכולות להיות מוחתמות (מלשון החתמה), מורגלות או מאולפות אך הן תמיד תישארנה חיות בר ולא חיות מבויתות. כמובן שאני מסכימה שלכידה של חיית בר מהטבע היא לא חוקית וגם לא מוסרית או פשוט מאוד מיותרת. ואפילו אם ניתן לקחת חיה מהבר ולגדל אותה בבית אםילו מאולפת היטב היא לא תאבד את האינסטיקטים החיתיים שלה. אלא תהיה פשוט חיה מאוד אומללה. זכורים לנו מקרים רבים של חיות בר מאולפות כמו טיגריסים שתקפו והרגו את המטפלים שטיפלו בהם מאז שהיו גורים. כמו המקרה הזה למשל של טיגריס שתקף את מאלפו בלאס ווגאס וכתבה בעברית. בקיצור מקומן של חיות הבר הוא בטבע ואם אתה מעוניין חבר על ארבע, גש למכלאות העצובות של צער בעלי חיים, SOS חיות, וכדומה ואמץ לך כלב (הוא יכול להיות שועלי או דמוי תן)! אני בטוחה שלא תצטער

למעלה