שונמית ידידתי

אלי לוי

New member
שונמית ידידתי

ויבקשו נערה יפה בכל גבול ישראל וימצאו את אבישג השונמית ... (מלכים א). ראשית אני מלא התפעלות מן המאמץ שאת משקיעה בנסיון פתאטי להחיות מתים. ולגופו של עניין העולם מתחלק לאלו שמדברים ולאלו שעושים. מעבר לקו הירוק יושבים כ 200000 איש, רובם דתיים, הם יושבים שם כי קימת מצווה של ישוב הארץ, אז הם לא יודעים להתנסח כל כך יפה, אבל הם יודעים לקיים מצווה תחת אש, הם עושים רק דברים פשוטים במו להסיע ילדים פשוטים לבתי ספר לא מתוחכמים בתנאי פיקוח נפש. מקיימים מפעלים ללא כדאיות כלכלית. אבל את יודעת מה? ההיסטוריה תשפוט אותם ותאמר שהם האנשים שקבעו את גבולות מדינת ישראל לטוב ולרע. לא צהל עם תקציבי המיליארדים שלו, לא ברק המתחנחן לכל ראשי העולם ולא הפרופסורים למיניהם הכותבים מאמרים כל כך יפים המוצאים דרכם לפח האשפה של ההיסטוריה. אבל בואי נדבר על דברים פשוטים יותר. שם לב כמה מכללות לבנות קמו בשנים האחרונות, שמת לב כמה בנות לומדות תנך ומשנה וגמרא בשנים האחרונות, שמעת על מקצע שנקרא טוענת רבנית. לכולם ברור שזה רק עניין של זמן עד שנשים תפסקנה הלכה וכל זאת בידיעת ובהסכמת הרבנות האורטודוכסית. את מודעת לכך שזו המהפכה הפמיניסטית הגדולה של העולם היהודי. מהפכה שכמוה לא הייתה בעם היהודי מעולם וכל זאת בהסכמה בשתיקה של ראשי הרבנים. זאת לא המהפכה הפמיניסטית רפורמית המיובאת מארהב, זאת שעסוקה בהפגנות סרק ובפירסום עצמי מלומד. זאת המהפיכה היהודית השורשית שנעשית בשקט ובצינעה ובשעמום. והדברים נעשים מתחת לאפך ובסביבתך ואת אטמת ענייך מלראות כי את עסוקה בבדיקת אורך השימלה שהן לובשות. לפני כשלושים שנה הייתה תופעה שנקראה ``מניני נוער`` עשרות אלפי נערים נטשו את בתי הכנסת בהם התפללו אבותיהם, הם נטשו את נוסחי התפילה של אבותיהם ובניגוד לכל הלכה מקובלת רק בעידוד הרב נריה ז``ל ומורים-רבנים נוספים הפיצו את הנוסח הישראלי האחיד שאפשר הקמת חברה ישראלית דתית שונה בארץ. לא היה התנהגות כזו בכל דור לפני כן ולא תהיה יותר. זו הייתה מהפיכה חד פעמית בעולם היהודי. כל כך שקיטה וכל כך עממית עד שאנשים אינם מודעים לה. רק מי שמכיר את סגנונות התפילה שהדוחים שהובאו מחול ונהגו בארץ בראשית ימי המדינה מסוגל להעריך את תרומתה להתפתחות הדתית הישראלית. ``שובי שובי השולמית`` שובי והביטי סביבך במבט אוהב יותר ותראי את העשיה העצומה ואת המהפכים העצומים שעבר ועובר הציבור הדתי בשני הדורות האחרונים. ``סייג לחוכמה שתיקה`` (מסיכת אבות) ``מימיה ריקה עושה הרבה רעש`` (הסמל שלי בטירונות ) ידידך אלי

השונמית

New member
תחיית המתים...

שלום לך ידידי אלי. אנסה לענות לך אחת לאחת ראשית,ברור לי שאין ביכולתי לעורר את המתים או אפילו הישנים, אך אני מרגישה חובה לעשות זאת .אדם יכול לשאוף לצדק בעולם על אעפ``י שהוא יודע שהוא לא ישיג אותו לעולם, כי כפי שאמרתי אין קשר בין רצונו של אדם לבין המציאות ולא כלום. אתה כותב ``ההיסטוריה תשפוט אותם ותאמר שהם (המתנחלים) האנשים שקבעו את גבולות המדינה לטוב ולרע`` אתה בטח כבר יכול להעלות השערה די מוצקה באשר לדעתי אם זה לטוב או לרע. ככלל, אני בעד מדינה עם גבולות שכל ילד בגן ובבי``ס יצליח לצייר ללא היזקקות למפה מצולמת מול העיניים. דבר שני ,עוד שום דבר לא בטוח בעניין הזה, יתכן וביום מן הימים יגיעו למסקנה שצריך לפנות את כולם אם לא מסיבות מוסריות אז מסיבות של רצון בשקט ובגבולות ברורים בין שני העמים. לגבי טענותיך כי איני רואה את השינויים המתחוללים בציבור הדתי, אז דע לך שאני רואה וקצת שמחה. ברור לכל כי בסופו של דבר הדתיים יקבלו את כל מה שכתבתי, כיוון שאלו תהליכים מחוייבי המציאות, אבל למה אני צריכה להשלים עם זה שרק הבת של נכדתי תזכה ללכת עם מכנסיים,למה לא אני או לפחות בתי? (בטח אז כבר כל הנשים בעולם יילכו חשופות חזה, אבל הדתיים יגידו שזה לא צנוע...). למה הכל צריך להיות באיחור של 200 שנה? מה שמעצבן אותי זה שאנשים חושבים שמה שהיה פעם הוא תמיד יותר נכון ממה שיש היום, מן אידיאליזציה של העבר. למה להשתרך אחרי כולם ולהיות מפגרים, ועוד כזה פיגור של מאות שנים? אז מה אתה רוצה להגיד, ש``אסטרטגיית ``אבנים שחקו מים`` עדיפה על מה שאני רוצה? אתה יודע כמה זמן לוקח למים לשחוק אבנים? מצטערת, אני רוצה להנות מזה בימיי, מקסימום, בימי בתי. אשר לתופעה שנקראה ``מניני נוער``, אני מודה ומתוודה כי איני יודעת על מה אתה מדבר (אולי בגלל שלא הייתי כאן), אבל אם כבר אנחנו מזכירים ענינים של נוסחי תפילה ועדות תרשה לי להביע את כאבי גם בענין זה(אם אנחנו כבר פה, נכנס נגיד שלום...): שים לב איך בחברה הלא דתית כבר קשה להבחין מי שייך לאיזו עדה, רק בחברה שלנו ההבדלים עדיין מאוד ברורים, ואני לא בטוחה שהם לא יהיו כאלה גם בעוד מאה שנה. אחד הגורמים לכך הוא שינויי נוסחי התפילה, שמחייבים כל עדה לקיים לה בית-כנסת נפרד. מתוך כך גם משתמרים כל אותם הבדלים בין-עדתיים, ומשום כך כל צעיר וצעירה רצוי להם שיינשאו לאחד מבני עדתם. שים לב, אני טוענת שזה נכון מהרבה בחינות להתחתן עם בן זוג הנמצא במעמד חברתי(ועדתי בכלל זה)-כלכלי דומה לשלך, שכן ידוע הוא (מדעית-כך למדתי) שככל שהדמיון בין שני בני-הזוג בתחומים אלו הוא רב, כן קיים להם יותר סיכוי להנות מזוגיות טובה. טענותיי הן לא אל האנשים שמתחתנים עם בני עדתם, אלא לכך שהרבנים בארץ לא עושים כלום לטישטוש ההבדלים הבין-עדתיים (לפחות למה שבתחומם-נוסחי התפילה), כמו שהם לא עושים כלום בשום תחום אחר הנוגע להכרה שקיימת מדינת יהודים מזה 52 שנה,מה שלא מופיע `על פי התכנון` בשום תורה שבע``פ ובכתב (מרוב גלותינו כרכנו את השיבה לציון עם הגאולה המשיחית) המצחיק הוא שאם נפסיד באחת המלחמות ויחליט מי שיחליט להגלות אותנו שוב (וזה כמובן לא מצחיק) אז יתכן שבן לעדה הפולנית יימצא עצמו בתימן, ותימני-בפולין. מעניין איזה נוסח הם ייצטרכו לשמור באדיקות אז... אל נא תאמר לי (שלום:) שגם בין הדתיים יש נישואים בין-עדתיים, אני מודעת לזה, אך הם פחותים בהרבה מאלו שבחברה הכללית, והם בטלים ב-6,000 בחברה החרדית. אז הסמל שלך בטירונות אומר ``מימיה ריקה עושה הרבה רעש`` וזה יפה, אבל אני חושבת שיפה יותר מה שאומר אותו סמל בנח``ל החרדי: ``איסתא בלגינה קיש קיש קריא`` אשר לרמיזתך שהרפורמות שאני דורשת דומות למעשיהם של הרפורמים, תרשה לי להפנות אותך לדברים שכתבתי כאן על ההבדלים המהותיים שבינינו, כאשר הם הוציאו את עצמם מכלל היהודים, תלחץ בסוף על הקישור למטה.רק בקיצור אומר שהיהדות תמיד הסתגלה למציאות ע``י רפורמות שנעשו בה. ודבר אחרון, אני שמחה שהצלחתי להוציא ממך יותר מחמש שורות ובכך לא רק להתלונן על שיעמומו של פורום זה, אלא אף לתרום לכך (-: בידידות, השונמית

elilevi

New member
שבת שלום

קראתי את מכתבך ,הוא נתן לי חומר למחשבה לשבת,אחזור אליך לאחר השבת בינתיים שבת שלום אלי נ.ב טוב היה לו היתה לך תיבת דואר שניתן היה לשלוח לך הודעות בעברית

השונמית

New member
באנגלית השם שלך נראה much better

אבל אני מעדיפה לנהל דו-שיח שלא רק אני ואתה נהנה ממנו, אז תשתמש בכתובת למעלה רק אם זה לא יעניין את השאר. שבת שלום

למעלה