שוניות ים סוף 1988

שוניות ים סוף 1988

קיבלתי השבוע הקלטה של תוכנית בשם שוניות ים סוף משנת 1988, זו הייתה ההפקה של הטלויזיה הישראלית עם צלמי ה BBC וערוץ discoveryהאתרים שתועדו - אתר המערות (צולם ביום ובלילה),קצא"א, הגנים היפאנים ובסיני איזור ראס מוחמד. צריך לראות איך נראה אתר המערות בשנת 1988 - אלמוגים יפים, שלמים ובריאים, בלילה טיילה רקדנית ספרדייה ענקית ליד המערה. הגנים היפאנים היו במצב מושלם. הספק ההרס ב 13 שנה הוא מדהים, בקצב הזה עוד 13 שנה לא יישאר הרבה אם בכלל. מעניין גם לראות את יחס ´המנחים´ התת ימיים, עומדים על הריף, צוללים עם הידיים, נוגעים בדברים, תוכניות טבע היום נראות אחרת.

אכן כך.

יעל דן היתה אז מיידלע וקובי מידן בחורצ´יק עם קוקו, פרופ´ פישלזון נתן יעוץ מקצועי ושלושתם ישבו על סיפון הספינה הגדולה של... לאקי דייוורס! אכן היו זמנים, שבמערה (ובגרוש) היה רק חור (קטן) והתיפאר הענק מראס מוחמד עדיין לא נפח את נשמתו מעודף כולסטרול נוכח הביצים הקשות שהוא בלע מידי הצוללים שם. מענין, שרק אתמול עלעלתי באחד מאלבומי התמונות שלי וחלפתי על פני תמונות דהב של אותה התקופה... סרטון וידאו מומלץ בהחלט!

R-o-i

New member
איך ניראת רקדנית ספרדיה ?

ואני שואל ברצינות לכל החכמולוגים שיש כאן וזה דבר שלא חסר תודה רועי

רקדנית ספרדייה

זה כינוי לחשופית (חלזון עם בית מנוון) הגדולה ביותר, מופיעה (אם יש מזל) בצבעים אדומים מדהימים, ונעה ממקום למקום לא בזחילה כאחיותיה הקטנות אלא בשחייה - ע"י הנעת הגלימה, הדבר נראה כמו ריקוד של רקדנית פלמנקו. אישית עוד לא יצא לי לפגוש כזו, מישהו פגש באילת (לא חשופיות קטנות, רקדנית של 30 ס"מ)? http://www.clype.demon.co.uk/redtrip/spanish.jpg

javierg

New member
יצא לי לראות אצל אומברק (זה נחשב

אילת?) זה היה בצלילת לילה קרירה למדי בחורף. נכנסנו למים בסביבות שתיים לפנות בוקר, כשידענו שאין מים חמים במקלחות של אומברק (אח, היו זמנים מה לא היינו עושים). שותפי לצלילה כל הזמן התבכיין שקר לו ובכלל לא רצה להכנס למים. באותה צלילה ראינו את הקיפודג הכי גדול שיצא לי לראות בחיים שלי. הוא ישב על המדרון החולי בכניסה וחשבנו שזה סלע שמישהו הניח בכוונה תחילה באמצע החול. כשהתקרבנו ראינו שזה אבו נפחא בקוטר של איזה 80 ס"מ. לפי דעתי בספרות לא כתוב שהם מגיעים לגודל כזה. העיניים שלו היו בגודל של קלמנטינה. אח"כ נתקלנו בלהקה של ברקודות-אספירנות גדולות, שני תנינונים, שני תמנונים ששיחקו אחד עם השני. כשבן הזוג שלי התחיל להתבכיין שקר לו והוא רוצה לצאת, ואמרתי יאללה נסתובב, בזוית העין אני רואה כתם אדום מתפתל. בהתחלה חשבנו שזה עוד תמנון עד שהתקרבנו וראינו שזה רקדנית ספרדיה. צורת השחייה שלה היתה איטית ומדהימה ונשארנו לצפות בה עד שכבר היה לנו באמת קר. בדרך חזרה הספקנו לראות מורנה עבת בשר באורך של כשני מטרים נאבקת עם לובסטר על פץח של איזה חור, אח"כ ראינו מבנה של שמונה לוליגוים ששחו בצורת דלתא כמו איזה טייסת אירובטיקה. זה היה עוד בימים ההם שהיה אפשר לצאת מהמים, להשאיר את כל הציוד מונח בחוף עד לבוקר בידיעה שהוא יחכה שם בלי שאף אחד יגע בו. בכלל, היה אפשר להשאיר את הציוד לייבוש ואיכסון בכל מקופ בלי לדאוג להסתכל כל הזמן אם הוא עוד שם (מנהג מגונה שאם לא מקפידים עליו באילת נשארים פשוט בלי ציוד). עושה חשק לחזור...

ביקו

New member
אחח.... היו זמנים...

את הרקדנית הספרדיה הראשונה שלי ראיתי בצלילת לילה באזור ה Shaab um rash במצרים לקראת סוף הצלילה. דווקא בצלילה הזו תאורת הווידאו שלי נגמרה לקראת סוף הצלילה ואת הרקדנית צילמתי בעזרת 6 פנסים של חברי לצלילה. לא אידיאלי...אבל מחזה יהפיפה. למרבה הפלא, המזל רדף אחרינו ולמחרת ראינו עוד אחת באזור ה Small giftun בצלילת יום, דבר די נדיר. אנסה להעלות בהמשך את הסרטונים.

קותי

New member
כן, פגשתי כזאת באילת

ויותר מפעם אחת. רק אל תשאלו אותי מתי זה היה מכיוון שאני לא מתלהב מחשופיות ולכן לא ממש חורט בזכרוני את האירוע. אחת מהחבורה שאני צולל איתה בד"כ מאד אוהבת חשופיות ובפעם האחרונה שראינו כזאת באילת (בצלילת לילה בשמורה) היא התעכבה לידה במשך דקות ארוכות. זה בטוח היה בטווח של השלוש שנים האחרונות אבל אני לא יכול לדייק יותר מזה.

javierg

New member
קותי, לא יפה להעליב רקדנית ספרדיה

ולתאר אותה בתור סתם "חשופית". בכל זאת, בעוד חשופית הפסים (שגם היא יצור יפהפה) לא עוברת את ה-5 ס"מ, הרקדנית הספרדייה היא בגודל של 20-30 ס"מ. ואיזה צבע יש לה! (מעל 6 מטרים, כמובן).

פליפר.

New member
אני מצטרף לחוויאר ../images/Emo60.gif

זאת בהחלט לא סתם חשופית - ראיתי כמה כאלה בסיני - אכן מחזה מרהיב, בייחוד בפעם שראיתי זוג כזה מזדווג (בכניסה ל"קניון"- ימינה לאורך הריף) זה פשוט בע"ח יפה ומיוחד.

לגבי המטראז´...

הייתי ממליץ לקחת פנס (שנכנס לכיס המאזן) לכל צלילה, כדי שניתן יהיה לראות צבעים "חמים" (כמו האדום של "הרקדנית") גם בעומקים שבהם הצבעים הללו נעלמים. תופתעו מהתוצאות ומהגוונים. כוכבי ים שחורים הופכים לאדומים ארגמניים (כמו בצוללת שירה) וצמחיה פושטית ניראת פתאום בצבע הנכון שלה. שווה.

shaie

New member
רקדנית ספרדיה צולמה באילת.

התמונה המצורפת צולמה באילת בצלילת לילה. התמונה היא של החלק האחורי של הרקדנית וניתן לראות בבירור את זיר הזימים. שבוע טוב שי

למעלה