שונה, אפילו כאן

שונה, אפילו כאן

קוראת אתכן עם בעל, ילדים, אב. קוראת על קשרים חזקים ומצוינים עם האימהות שנפטרו. דבר מזה לא היה לי, דבר גם לא יהיה.
החיים שלי נעצרו לפני כמעט 11 שנים, ביום שבו נודע לי על דבר מחלתה של אמי, וכמה חודשים לאחר מכן, כשנפטרה בידיים שלי. טראומה לכל החיים.
הפסקתי לתפקד, שקעתי לתוך מצב דיכאוני וחרדתי איום. לא יכולתי לצאת מהבית כמעט בכלל (עדיין קשה לי, למרות כל השנים שחלפו).
אני יתומה גם מאב וגם מאם מגיל צעיר.
גם לפני האובדנים האלה עברתי התעללות על ידיהם ובכל זאת, אי אפשר שלא להתגעגע, במיוחד לאימא.
אח ואחות מבוגרים ממני ב15+ שנים, מאותם הורים.
לא אהיה אימא, וככל הנראה גם לא בזוגיות (אני גם לא רוצה).
אני סובלת מנכויות ומצבי הבריאותי לא קל.
לוקחת הרבה מאוד כדורים למחלות שלי, והורגת את עצמי לאט (לא כל כך לאט, בעצם).
ועכשיו, לפני חודש ממש, עברתי נטישה אכזרית ומכוערת ע"י מטפלת, רופאה, שהייתה לי כאם; ששיקרה לי במצח נחושה שנמשיך להיות בקשר כשהיא תעזוב וברגע האחרון ממש חזרה בה, גילתה חוסר אמון מוחלט, ועשתה לי ממש טובה כשניאותה ברוב טובה לקבל ממני את המתנה שעבדתי עליה כחצי שנה. זה מקל עליי, כי אני כועסת עליה מאוד וזה עוזר לי להשתחרר ממנה. התלות שלי בה הייתה נוראית, והיא עודדה את זה. היא אדם מקסים וטוב לב, אי אפשר לקחת את זה ממנה, אבל אני עדיין לא יוצאת מההלם. רק לחשוב כמה פגעתי בעצמי בשנתיים האלה מאז שטופלתי על ידה, רק לחשוב כמה קרוב הגעתי למוות.
והיא לא ה"אימא" הראשונה ובטח גם לא האחרונה שנוטשת אותי. היו גם לפניה "אימהות" שנעלמו מחיי באישון ליל מבלי לומר על מה ולמה. פשוט ניתקו את הקשר. היו פעמים שהבנתי, למרות הכאב, והיו פעמים שלא. הפעם האחרונה (לפני המטפלת) הייתה לפני כשנה, עם מישהי ש"אימצה" אותי ויום אחד פשוט החליטה שדי, וזאת ללא שום תובענות יוצאת דופן מצדי. פשוט נמאס לה. נולדו לה נכדים, אז נמאס לה מעוד 'ילדה', ככה אני מבינה את זה.
כך או כך אין נחמה בשום מקום ואצל אף אחד, ואני מסממת את עצמי באוכל ובכדורים כדי לא להרגיש את הכאב הזה. רק לא להרגיש אותו יותר לעולם.

אור0424

New member
הי לך

מאוד כואב ומורכב מה שאת מתארת.
לא אנסה לתת עצות כי ברור לי שאין לי את הכלים לכך ונשמע גם שאת עצמך כבר פנית לאפיקי עזרה שמהם חשבת שתבוא הישועה-בעצם אני מנסה לומר שאת מודעת לכך שאת זקוקה גם לתמיכה חיצונית.
רציתי לומר לך שקראתי, שאני שולחת לך חיבוק מכאן, מהמקלדת, שאני מקווה שתחווי גם ימים טובים יותר.
את בהחלט לא צריכה לעשות זאת "כמו כולן" לכל אחת יש את מה שמסב לה אושר וזה ממש בסדר שאת לא מחפשת למצוא עצמך בתבנית של בנזוג+ילדים.
מותר לך לגמרי.
הלוואי שהייתי יכולה להציף אותך באופטימיות ולהראות לך את החיים בזווית קצת שונה.
תהיי חזקה. ואני כאן כדי לקרוא את מילותייך.

אשבל1

New member

אלומת אור יקרה, מבחוץ, בעיקר בעידן הוירטואלי בו כולם בפייסבוק ובאינסטגראם נראים מאושרים, חיים את חייהם האידיאלים, הצופה מבחוץ לא יודע את כל מה שמתחולל בפנים, חייהם של רוב האנשים משולבים בטוב ורע, קשיים ושמחות, ואני בהחלט קוראת וזוכרת אותך מהודעות קודמות עם כל הקשיים והטראומות שעברת , האכזבות שאת חווה, אני מבינה שאת מתוסכלת, מאוכזבת וכואבת ואני שולחת לך חיבוק גדול... ובכל זאת, תרצי לספר מה בחייך נותן לך שמחות קטנות בין כל הקשיים ?

תודה רבה לכן

אשבל, את זוכרת אותי? ואוו, מדהימה.

נקודות האור שלי רבות, רק שלא תמיד יש לי סבלנות להתמקד בהן. אני אנסה לעשות את זה מאוחר יותר. תודה

mykal

New member
אם אפשר,

אני חושבת שחבל שאת 'מתמקדת' בשונה שלך מאחרים,
בגלל 2 סיבות--
1)אני בטוחה שאנחנו גם שונות אחת מאחרת, ולחידוד כל אחת מכל אחרת.
כל אחת נפרדה בגיל, אחר, במצב משפחתי שונה, בתפקידים 'משפחתיים' שונים.
2)בגעגועים ובצורך לאמא--כולנו שוות.

לכן, במקום ל'התמקד' בשונה--בואי נחזק אחת את האחרת בדומה,
ואולי זה יאפשר ויתן לך כוח לראות את האור ולהסתכל באופטימיות קדימה.

עדיה222

New member
אלומת האור היקרה!

אני זוכרת טוב מאוד את הפגישה עם הבלוג שלך, את הכתיבה שלך - זאת היתה באמת מכת אגרוף כמו שאומרים. ומשונה לומר, אבל "אני שמחה לפגוש אותך בפורום". וזאת אם כי מצדך זאת פגישה של מצב קשה, פגיעה רגשית נוספת בך, עם הפרידה מהרופאה שלך שלא מקיימת את ההבטחה שלה לשמור איתך על קשר.
אני מקווה שאת מתגברת, עם האנרגיות הגדולות שלך. את נראית לי אז, באותה תקופה שקראתי את הבלוג שלך, קצת כמו אמנית-רוק'נרול, עם ביטוי עז, ומין חדוות חיים, עוצמת חיים, שמשולבת ביאוש ובהרס.
באותה תקופה, כשקראתי את הבלוג שלך, עוד הייתי "צעירה", כי רק איבדתי את אמי, ועדיין אם כן הייתי "ילדה של מישהו". ומאוד הזדהיתי עם המבט המתנגד שלך, עם המבט השולל שלך, עם היחס השלילי לסביבה, לעולם, לאחרים. זה היחס ה"רוקיסטי" הבטוח בכעס שלו...
ועם הזמן הזה שעבר, נהייתי פחות "צעירה", ואפשר לומר שבמקרה שלי, להיות בלי אמא זה גם "להתפכח" מה"סם" של הכעס ושל השלילה.
בבקשה אל תראי בדבריי משהו שמעבר לדין וחשבון על עצמי, באמת דין וחשבון בתוך דיאלוג איתך, דין וחשבון בתוך דיאלוג עם התכנים שלך.
אני אשמח מאוד לתגובתך על מה שכתבתי כאן. כתבתי בכנות ובהתבוננות-פנימה הכי גדולים.

למעלה