שונאת לנקד!!

גאליה

New member
שונאת לנקד!!

הי, הבת שלי לימדה את עצמה לקרוא ולכתוב כמעט לבד, כלומר יש לה זכרון צילומי וככה היא "צילמה" מילים ולמדה לקרוא ולכתוב לבד. אז מה הבעיה? כשצריך לכתוב בכתה - המורה מחייבת אותם לנקד - והיא מתרגזת ומתוסכלת מזה, זה מעכב אותה, מעצבן אותה, בשביל מה היא צריכה את זה... אשמח לקבל רעיונות איך לחבב עליה את הניקוד..

מזדהה

ומודה שאני לא ממש מבדילה בין קמץ לפתח מתי אמור לבא מה ואיפה בשיעורים שלהם זה קל כי הכל כתוב או בסבונייה באופן כללי בשעשועים ואימונים עם הילד אני לא מקפידה

חני ב

New member
אני מציעה לך לדבר עם המורה

גם בכתה שלי יש ילדים שלא רוצים לנקד ואני לא מתעקשת איתם אם הם קוראים מדויק.

ניקוד ב- א'

כשילד לא מכיר את התנועות או מבחין ביניהן, אז הוא לא מעוניין להתמודד איתן. זוהי הסיבה שהילדה מתרגזת ומתוסכלת. אני מתארת לעצמי שהכוונה היא לא להבחין מתי שים קמץ או פתח, אלא להבחין בין סוגים שונים של תנועות: A, E, I, O או U... את זה כן חשוב לדעת על מנת לדעת לפענח מילים חדשות. אני ממליצה לך לתת לה סרגל תנועות, או אפילו לחפש מילים שהיא מכירה עם התנועות הנ"ל כדי שישמשו לה תומכים. מצרפת לך קובץ כזה לדוגמא...

היא מצלמת את המילה כגלובאלית

נסי לתת לה מילה ללא משמעות... משהו בסגנון של גוֹרְדִישוֹק ותראי אם היא מצליחה לדייק בקריאתה. כמו כן, תבקשי ממנה לנקד מילה כזו ותראי אם היא מצליחה לעשות זאת. אני כן מתעקשת על ניקוד, לפחות עד סוף כיתה א'. אחר כך אני מרשה לילדים שמצליחים לקרוא את כתב ידם ללא ניקוד- להורידו, אבל גם- רק אלה שקוראים קריאה מדוייקת ושוטפת.

galitpa

New member
התשובה לא מיועדת לי...לא אני השואלת הראשונה..

בכל מקרה, האמא טוענת שהיא "מצלמת", אבל היא גם קוראת, כך שאני לא בטוחה שהיא רק מצלמת, אלא פשוט קוראת. יכול להיות שהיא רואה את זה כמטרד (וגם זאת האם כתבה), כי למעשה היא לא זקוקה לאימון הזה, בהיותה ילדה קוראת....(והרי לא מדובר על כללי דקדוק ברורים מתי קמץ מתי פתח...).

liatporaz

New member
הניקוד חשוב ללמידת הקריאה

כל עוד המילים מוכרות והיא מצליחה לזהות כתמונה לא יהיה קושי, הבעיה תתחיל עם מילים שאינן מוכרות לה, לכן הקפדה על לימוד הניקוד. את יכולה לבנות משחק זיכרון משום שכל תנועה למעשה מופיעה בשתי צורות, ניתן לצרף תמונות המייצגות את הצליל של התנועה. וכל פעם שעולות שתי תנועות שהן זהות בצליל שלה הן נחשבות לזוג למשל קמץ ופתח, שווא ואות ללא ניקוד , חיריק והאות יחד עם הי' וכו, משחק קליל משעשע ונחמד יסייע לקשר בין התנועות לצליל שלהן. בעיקרון את לא מורה שלה, זה התפקיד של המורה מה שאת צריכה זה משחקים שונים אפילו תוך כדי נסיעה שיקשרו בין התנועה לצליל שלה. ישנם ילדים שהניקוד מעכב אותם, אבל חשוב ללמד אותם כדי שיוכלו להתמודד עם קריאה ברמה גבוהה יותר (למרות שבכיתות גבוהות לא מנקדים , הרי שהכרת הניקוד והצלילים שמוטמע בהם מאפשר להם לקרוא במהירות ואוטומטית)

למעלה