שומר כשרות?

gadinorway

New member
שומר כשרות?

בתור אחד ששומר על כשרות, כמה היית מוכן לשלם עבור ארוחת ערב חמה ביום שישי? השאלה מופנית לשומרי הכשרות שבינינו, שמטיילים בעולם או מעוניינים לטייל בעולם. בברכה.

sela v

New member
האם יש פה בכלל בפורום

מישהו ששומר כשרות? אני זוכר בטיול שלי באפריקה, שבכל הטיול נתקלתי בזוג אחד ששומר כשרות, והיו להם את הכלים שלהם, והם היו מבשלים לעצמם, ואם היו רוצים לאכול אוכל מקומי, היו נותנים למקומיים את הסירים שלהם כדי שיבשלו להם. בכלל מעניין גם, הם אלו שלימדו אותי לספור 3 כוכבים כדי לדעת על כניסת השבת או שזה יציאת השבת?

malian

New member
שומרת כשרות

1, אוכל בשישי מכינים לפני כניסת שבת אם בקטע של בישולים 2, 3 כוכבים משמע נכנסה השבת וגם 3 כוכבים משמע יצאה השבת 3, בשבת לא קונים אוכל בשביל זה מתכוננים מראש עם הכל, סוף מעשה במחשבה תחילה. מקווה שעניתי לשאלותכם

sela v

New member
כניסת וצאת השבת

הקטע הזה עם ה-3 כוכבים. הרי השבת יוצאת בערך שעה אחרי שהיא נכנסת, אז איך זה מסתדר עם ההסבר שלך?

malian

New member
כניסת וצאת השבת

אז ככה ביום שישי - כניסת השבת 3 כוכבים בשממים max לא אחד אחרי יום שבת צאת שבת - 3 כוכבים min בד"כ מחכים עד שיש 5 ועם הולכים לפי העיתון אז זה הולך באופן שרירותי לתקופה שלא כמו באופן אישי שאתה פשוט יודע שנכנסת שבת.

sela v

New member
שאלתי פעם מוסלמי

מה עושה מוסלמי שגר קרוב לאחד הקטבים בחודש הרמדאן, ממתי שיש שם שמש או חושך 24 שעות ביממה, והוא לא ידע מה לענות, למרות שנראה לי שגם איפה שיש שמש חצות, היא שוקעת, אבל עדיין יש אור, אלא אם מישהו שוכן באנטרקטיקה, ממש בקוטב. אבל באמת מעניין איך סופרים את הכוכבים במצב זה?

Eldad H

New member
ביהדות יש הנחות

כלומר יהודי ברייקוויק יש לו כללים אחרים. אצל המוסלמים באמת יש החמרה הרבה יותר.

דרדרית

New member
אין יהודים ברייקיאויק (בדוק)

מלבד אלו המשרתים בצבא האמריקאי ולהם יש בית כנסת משלהם ליד שדה התעופה (סתם פרט טריוויה). בקשר לשאלה מה עושה מוסלמי באחד הקטבים? כמו כל יהודי טוב אענה בשאלה אחרת- כמה מוסלמים אדוקים יש באנטרטיקה או לחילופין בגרינלנד? וברצינות, האור והחושך בתקופות הקיץ והחורף הוא לא מוחלט, כלומר, גם בשיא דצמבר החושך במהלך שעות היום הוא בערך כמו שעות הדימדומים שלנו והוא נמשך כעשר שעות, מספיק בשביל לצום (אל תשכח שגם קשה יותר לא לאכול כשאתה בטמפרטורה כל כך נמוכה). מנגד, בקיץ, הלילה גם הוא חשוך כמו שעות הדימדומים שלנו וכפי שראיתי במצלמה שלי, בערך מהשעה עשר בלילה עד ארבע וחצי או חמש קשה לצלם אלא אם האור ברור, ואז יוצאות תמונות מטושטשות יפות מאד..

gadinorway

New member
שמירת כשרות בחו"ל

שלום לך, בתור אחת ששומרת על כשרות, כמה היית מוכנה לשלם עבור ארוחת ערב חמה כשרה בערב שבת. לפי הבנתי ממר סלע, מספר שומרי הכשרות כאן הוא קטן. בברכה, גדי.

sela v

New member
לא ספרתי את מספר

שומרי הכשרות, אבל זה הרושם שקיבלתי.

malian

New member
במצב שלא התארגנתי לשבת?

במצב שלא התארגנתי לשבת ואני חייבת ללכת לאכול במקום בחוץ, מה גם שאני לא יודעת באיזה השגחה אתה מדבר ואומר שהיא כשרה. מצב של כזה יכול להיות אפילו 20 $ תלוי מה איכות המזון או מה כוללת הארוחה.

kogawa

New member
בתי חבד מסביב לעולם

בהרבי מדינות וערים פתחו אנשי חבד "בית חבד" לחיפוש אחר כתובותיהם לך לאתר שלהם המצורף בבתי חבד מקבלים את השבת וחוגגים חגים, ושם תוכל לאכול ביום שישי בעלות קטנה ובאווירה נהדרת (נכתב ע"י חילוני גמור) באתר שלהם תוכל גם לקבל מועדי כניסה ויציאה של השבת ברחבי העולם

מי ששומר...

בטוח מתארגן מראש או מוצא פתרון יצירתי ואין סיבה שישלם פתאום מחיר מופרז. גם אני פגשתי באפריקה שומרי כשרות ולא נראה לי שהיה לחץ. מי שיוצא לכאלו מקומות יודע להתמודד עם תנאי המקום.

למעלה