שומר בתנור?

ציפהלה

New member
שומר בתנור?

מישהו ניסה פעם? יש בספר החדש של חיים כהן מתכון ואני מתלבטת אם לנסות... השומר שם עטוף בנייר כסף כשהוא משוח בשמנזית ומומלח במלח גס. מה אתם אומרים?

Rebeccan

New member
../images/Emo99.gif לאוהבי השומר

רק כדאי להכין - אם בשיטה של חיים - לא ניסיתי אבל הוא בודק את המתכונים לפני שמפרסם אפשר לטגן קלות, ורק אח"כ להכניס לאפיה השבוע אפיתי יחד עם בטטות - טעים גם כשקר פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
בטטה בתנור - משודרג

את הרעיון רשם בזמנו אחשל, פטנט של חבר שלו אני מכינה דומה - מקרצפת בטטות (מעדיפה קטנות יותר ולא גדולות, שהן סיביות) חורצת בסכין - לרוחב, לאורך באלכסון - איך שבא (אלכסון הכי קל) מלטפת בשמן זית את הבטטות - בתבנית של התנור (או בטוסטר אובן, תלוי בכמות) - מניחה את הבטטות, מצרפת ראש שום (מנקים את העלים העליונים בלבד) ולפעמים גם תפוחי אדמה קטנטנים עם חריצים דומים השבוע הכנתי כאמור עם שומר - חילקתי לרבעים, ליטוף בשמן זית. מעל הכל אגב, מפזרים מלח גס - עם האפיה הכל מקבל טעם נפלא אפשר גם עשבי תיבול - רוזמרין, טימין - מה שיש או מה שאוהבים באמצע האפיה צריך לערבב קצת - כדי שהבטטות והשאר יקבלו אפשרות "לשבת" במעט שמן. אופים בחום גבוה - 200 / 220 מ"צ עד לריכוך. אפשר להגיש עם טחינה גולמית, אני בד"כ מחסלת כשזה עדיין רותח ... (זהירות זה ממש חם) פרינצסה
בגן הפרחים

tzipi41

New member
../images/Emo24.gif

ערב טוב אני מעונינת לקבל מתכון של קיגל תפוחי אדמה שמשאירים על פלטת שבת או בתנור כל הלילה בתודה מראש ציפי

למה ציפלה למה מותק את צריכה

שומר בתנור
משהו התגנב לשם לאחרונה
ברחתי לפינההההההההההההה

פוקסי99

New member
לא ניסיתי ולא טעמתי

אבל לשבת מול הטלוויזה ולאכול שומר טבול בשמן זית ומיץ לימון לזה אין תחליף פוקסי

ציפהלה

New member
שומר של חיים כהן -מומלץ!

יצא ממש טעים, קצת הגזמתי עם המלח - נו, מאוהבת... התהליך: ניקוי מג'וקים (שמסתבר שאוהבים שומר...) טפטוף שמנזית מלח גס ולתנור סה-טו!

למעלה