"שומרת אחותי"

"שומרת אחותי"

התחלתי לקורא את הספר הזה אתמול בתורנות ליווי. אני ממש בפרק האחרון של הספר. הספר מדבר על תינוקת בת שנתיים שחלתה בלוקמיה נדירה ומסובכת וצריכה השתלות של מח העצם מאד ספציפי ומיוחד. אחיה הגדול לא מתאים לתרומה ובגלל שבמאגר אין תורמים מתאימים ובכלל קשה להשיג תורמים הוריה מחליטים להביא ילדה נוספת לעולם עם גנים וכירומוזונים שהנדסו אותם בדיוק לצורכי התרומה לאחותה. "כיום" אותה ילדה בת 13 ותובעת את הוריה שתהיה לה את ה"משמורת" על הגוף שלה ושהיא לא תצטרך כל הזמן לתרום לאחותה מח העצם או בהמשך הספר גם כלייה. מה אתם אומרים? האם זה מוסרי להביא ילד לעולם בשביל להציל ילד אחר? האם זה לגיטימי? האם עדיף לתת לאותה ילדה חולה למות?

ebi83

New member
ספר אדיר...

אני נגד ה"שיבוט" אבל לא שופט אף אחד...

טל205

New member
שאלה מוסרית קשה

בלי לחשוב הרבה אומר שבשביל הצלת חיים עושים הכל. לא נכנס לעצם הסיטואציה.קשה.

ToryMaster

New member
בעיני זה מזעזע

ילד הוא יותר מבנק איברים, הוא אדם בפני עצמו, הרעיון מחליא אותי.

מורכב,

למעשה ילד זה ילד, לא צריך להיות תחליף.. מסכן.. זה טראומה לכל החיים מצד אחר יש את ההורים שיעשו הכל להציל את הילד שלהם.. כל עוד אני לא במצב הזה [ובע"ה גם לא אהיה] לא אוכל לתת תשובה חד משמעית.

מותר לי

New member
קשה...

אני חושבת שאם "זה נהנה וזה לא חסר" אז כן, להביא עוד ילד כדי להציל חיים. אבל אם המקרה זה- להביא עוד ילד שכל יעודו בחיים זה להציל פעם אחר פעם את חיי הילד השני- זה לא מוסרי ולא לגיטימי! הילד הראשון עדיין יסבול, והילד השני ייאלץ לחיות כל החיים בהרגשה של "אני קיים בשבילו" ועם הידיעה שאם האח הראשון לא היה קיים או לא היתה לו בעיה- אז גם הוא לא היה קיים... אם ה"ריפוי" עי האח החדש כרוך בטיפולים לאורך כל החיים ואין להם סוף- אז עדיף לתת לילד החולה למות בשקט... מעבר לזה- ליצור ילד כדי לתרום מח עצם- זה הגיוני, מח עצם נוצר מחדש ו"משלים" את החסר... אבל לתרום כליה? רבאק! מה ההורים חשבו לעצמם? ליצור ילד כדי לכפות עליו לחיות כל חייו עם כליה אחת או עם המצפון שהוא היה יכול לתרום ובגללו אחיו מת? זה הייתי אומרת שכבר מוגזם לגמרי! האחות ה"קטנה" כבר בת 13, עם דעות, רצונות ורגשות משלה, ואין שום סיבה בעולם שהיא תתרום בניגוד לרצונה חומרים או איברים מגופה לאחותה החולה. כמה שזה כואב...

dmfc

New member
דילמה מוסרית

כמו בכל דילמה מוסרית אין תשובה חד משמעית. הבחירה היא בין ערכים. לדעתי זו זכות אדירה להציל חיים ובמיוחד של בן משפחה. מנגד נראה שהילדה נולדה כדי להציל את אחותה הגדולה ומתמודדת עם הליכים רפואיים לא פשוטים. זכותה לסרב. קשה... אגב, אני חתומה על כרטיס אדי - חשוב מאוד!! הרי לאחר מותינו אין לנו צורך באיברים שלנו. במילא הם נרקבים בקבר. גם לפי ההלכה מותר לתרום אברים - הסוגיה היא רק מתי מוכרז רגע הפטירה... אני גם רשומה במאגר התורמים לתרומת מח עצם (עוד לא פנו אלי...). זכרו - "המציל נפש אחת [מישראל] כאילו הציל עולם ומלואו" בשורות טובות... DMFC

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

ובכל זאת, הזכות הבסיסית של כל אדם, מה שמגדיר אותנו ועושה את המדינה שלנו "טובה יותר", זו זכות הבחירה שלנו, העצמאות והשליטה בגורלנו, בלי שמישהו יהפוך אותנו לעבד או לבנק איברים חי מבלי לשאו לאותנו. זו בעצם הבעיה שלי, האמת.

Barvazoom

New member
ואם היו מבקשים ממך?

הכוונה היא שהילדה הזו אמנם לא נשאלה כי קצת קשה לשאול ביצית אקראית ברחם האם מה היא רוצה והאם היא תסכים לעזור לאחותה החולה שעומדת למות... אבל אני בטוחה שלו הדברים היו מוצגים בפניה בצורה של שאלה אזי היא היתה בוחרת לעזור לאחותה. את יודעת מה? גם אם היא לא היתה רוצה אז זו בחירה שלה אבל זה שהוריה הביאו אותה לעולם הזה אני בטוחה שהיא לא סובלת ולא יושבת בפינה בכלוב, מקבלת אוכל, שתיה רק כדי שתשרוד לשמש כמקור לחלפים לאחותה...

ToryMaster

New member
אם היו מבקשים?

לא יודעת, אני מפחדת לתת תשובה שאולי לא תהיה לגמרי נכונה, אני מניחה שאם חיים של מישהו היו תלויים בזה, הייתי מצליחה להתגבר על הפוביות שלי. העובדה שהביאו אותה לעולם כחפץ, כבנק איברים, זו טראומה פסיכולוגית אדירה, ובעיני זה מזעזע לגמרי.

Barvazoom

New member
לא כדי לפתח ויכוח, אבל ->

אני חושבת שזו ראייה של מי שאין לו ילדים. גם לי אין. לעומך אבל, אני חושבת שהילדה הזו לא תסבול משום טראומה (אנחנו מדברים על ספר, נכון? :] ) במיוחד אם ההורים שלה ישכילו להסביר לה שנפלה בחלקה הזכות להציל חיים במשפחה. את באמת חושבת שמתעללים בה או מתיחסים אליה אחרת? או רע?

ToryMaster

New member
לא מתעללים דווקא

אבל עצם הרעיון שנולדתי והונדסתי בשביל להוות בנק איברים למישהו אחר, זה מחריד בעיני. לרוב הילדים מספיק קשה להתמודד עם ההבנה שאימא שלהם נכנסה להריון "בטעות" [ובכל זאת הם היו רצויים], אני לא מסוגלת לדמיין מה זה לחיות ככה.

שאפולי

New member
וואי בעיה.

לא הייתי שופטת אף אחד במצב כזה.. אני אישית נגד.. נשמע לי לא חכם במיוחד שלא לדבר על לא אנושים לגרוע סבל לילד אחד כדי להציל אחר.. יש בזה גם קצת מ"אני משחק באלוקים".. אבל לך תשפוט בנאדם במצב כזה!

אניןטעם

New member
שאלת מיליון הדולר

אם מדובר בהולדת ילד שניתן יהיה לקבל ממנו תרומת מיח עצם חד פעמית או מס' פעמים בלי פגוע בבריאותו, ניחא. אם מדובר בסיטואציה של הולדת "אח תורם איברים", זה כבר הרבה יותר מסובך.

למעלה