שומן במזון...

operationss

New member
שומן במזון...

לפי איזה קריטריון הכי כדאי לבחור מזון: 1. על פי אחוז שומן ל 100 גרם? או 2. על פי אחוז שומן מתוך סך הקלוריות?

אלי ו.

New member
קראת את סוזן פאוטר?

אני הייתי מתיחס לכמות השומן בגרמים ולא לאחוז הקלוריות בבחירת מזון. הייתי אולי מתיחס לאחוז הקלוריות משומן מסך כל האוכל שאני אוכל במשך היום. (בהנחה שיש הגבלה על הקלוריות היומיות) לדוגמא: בגבינה 5% אחוז הקלוריות משומן יחסית גבוה. ב"גמדים" 5% שזה גבינה 5% + סוכר וחומרי טעם, אחוז הקלוריות משומן נמוך יותר בגלל שיש עוד קלוריות ריקות. מה זה אומר, שהגמדים עדיף על הגבינה?

operationss

New member
הנה משהו מעניין

הכנתי טבלה קטנה שמראה את אבות המזון במאכלים שאני מחשיב מאכלים בריאים וטובים. ועבור כל אחד מהם חשבתי את אחוז הקלוריות שמגיעות משומן. הנתונים הפתיעו אותי מאד. מכיוון שאני משתדל שרוב מה שאני אוכל יגיע מהמזונות האלה זה אומר שאחוזי הקלוריות שמגיעות משומן בתזונה שלי גבוהים מאד. זה אולי יסביר למה אני מתקשה להוריד את אחוזי השומן בגוף - התזונה שלי מורכבת (מסתבר) מאחוזי שומן גבוהים (מסך הקלוריות). אלי תגובתך לנושא ? מישהו אחר אולי רוצה להעיר בנושא ? תודה !

amitdd

New member
בחישוב שלך יש רק חלבונים

רוב הקלוריות מגיעות מפחמות שבד"ך אחוז השומן שם קטן מאד. מה שאתה אוכל זה בסדר. עוד משהו: יפה מאד שאתה רושם את התזונה שלך ואת התכנית עבודה שלך..זה נורא יעזור לך להתקדם...הלוואי עלי להיות כ"כ מסודר

קושוש2

New member
נוסחת חישוב אחוזי שומן ../images/Emo36.gif

אחוז שומן כפול 5 כפול 100 חלקי מספר הקלוריות. לדוגמא בקוטג´ 5%: קלוריות: 99 5x5x100:99= 45.45 סה"כ אחוזי שמון בגביע קוטג´: 45.45%

operationss

New member
החישוב שלך שגוי !

קודם כל צריך להכפיל פי 9 ולא פי 5 - וזה לפי כמות הקלוריות ששווה כל גרם שומן. וחוץ מזה על פי החישוב שלך - 5*5*100/99 = 45 זה פשוט לא נכון !!! זה יוצא 25 ולא 45 .

אלי ו.

New member
זה לא כל מה שאתה אוכל../images/Emo2.gif

אני מקוה לפחות. אין כאן ירקות או שום אוכל מבוסס פחממות. אם אתה רוצה להיות באמת רציני, עשה לעצמך יומן תזונה בו תכתוב את כל מה שאתה אוכל. אחד המשתתפים כאן קנה אפילו משקל מזון בכדי לכתוב במדויק את הערכים. בסוף היום תדע כמה קלוריות אכלת כמה חלבון כמה פחממות וכמה שומן. אחרי שבועיים תראה את השינויים במשקל ובאימונים, ותעדכן את תכנית האכילה בהתאם. לדוגמא, אם אחרי שבועיים שאתה מנסה לרדת המחוג לא זז, אולי אתה צריך להוריד קצת קלוריות, מעבר על היומן יגלה לך איפה אפשר לקצץ קצת, אולי בשומן, אולי בפחממות אולי אפילו בחלבונים (אפשר גם להגזים שם) ככה המקצוענים עובדים. בשלב מסוים היומן יהיה מאוד קל לשימוש כי מראש תדע את הצירופים בע"פ. כשהחזקתי יומן, עשיתי אותו באקסל (אני כמעט תמיד ליד מחשב) כך שזה היה מאוד קל "לזכור" ערכים תזונתיים של מאכלים אחרי כמה ימים.

operationss

New member
תודה על העצה אבל

זה לא פרקטי מבחינתי כי אני לא יודע את הכמויות והערכים התזונתיים של כל מה שאני אוכל - ארוחת הצהריים ולפעמים גם הערב שלי הן בצבא ושם אני לא יכול למדוד כמויות או לדעת ערכים תזונתיים במדויק. יש לי משקל בבית וכשאני אוכל בבית אני שוקל ובודק כמויות. יש לי שאלה אחרת - מה דעתך לגבי המצרכים עתירי החלבון שאני אוכל ? יש לך אולי המלצות נוספות ? כדאי לרדת לגבינה 0.5% שומן ?

אלי ו.

New member
כן אם אתה אוהב את הטעם

באופן אישי אני מתפשר ואוכל את היוגה 1.5% נכון שיש יותר שומן אבל גם יותר טעים. דרך אגב, שמתם לב כמה מהר הקוטג´ים דלי השומן האלה מתקלקלים?

למעלה