שום מתוצרת סין

צלילית3

New member
שום מתוצרת סין

לא רק שהטעם של השום הזה שונה מטעמו של השום שגדל בארץ (ויש למצוא אותו רק בשוק, ולא תמיד), אלא גם, לא פעם אני מוצאת שחלק מהשום הסיני נעשה ירוק תוך כדי בישול. האם מישהו בפורום נתקל בזה? בפעם האחרונה שזה קרה (בישול יחד עם ת"א) אספתי את כל הירוק במטרה לשלוח למשרד הבריאות, ובטעות זה הגיע עם כל הפסולת לפח. עלה בדעתי לפנות לחברי הפורום, אולי יש מי שכבר פתר את הסוד הירוק.

זה נשמע יותר שום מתוצרת צ'רנוביל....

מ'זתומרת ירוק? תראי, אני יודעת ששום שבא במגע עם חומץ מכחיל, אבל באמת שלא שמעתי על הירקה. אולי אחמדיניג'אד המנוול שלח לנו משלוח מנות לפני פורים? מעניין...

צלילית3

New member
אריאלה, תודה על תשובתך המהירה.

לא ציינתי שהצבע אינו ירוק בהיר ,כי אם עמום. יתכן וזה משהו גבולי שיכול להקרא גם כחול (?). לא ידעתי ששום הבא במגע עם חומץ מכחיל. נתקלתי עם שינוי הצבע הזה רק מספר פעמים בחודשים האחרונים, ורק עם המוצר הסיני. יתכן והשתמשתי במיץ לימון (שווה לחומץ במקרה זה?) וזו הסיבה. אבדוק להבא. ואם יתברר שזה משלוח מנות מאחמדיניג'אד, מיד אודיע לך.

כן, שום שבא במגע עם חומר חומצי מכחיל,

זה לא רעיל, זה פשוט ... יצירתי משהו.... דרך אגב... בלי קשר לשום: אתמול הייתי במכולת השכונתית וראיתי שמשווקים שקיות של גזר צבעוני, בחיי, בכל מיני צבעים. לבן, בורדו, וכו'... מדהים. להגיד לך שזה עשה לי חשק לקנות? ממש לא, אחכה לתגובות של אחרים בעניין. ושוב נחזור לשום הצ'ייניזי שלך: וואלה אין לי מושג... אני רק יודעת שכשאני מחמיצה ירקות ואני שמה כמה שיניים כאלו- הן מכחילות, אבל הן טעימות לאללה.

הוווו אהובתי- בבקשה: מתכון לחמוצים

אז נתחיל בזה שיש מיליום סוגים, אבל מה שהכי אוהבים אצלי זה הפשוט-פשוט הזה, בלי עמבה ובלי בטיח... ככה: ירקות מעורבים כגון: כרוב, כרובית, לפת, גזר, סלרי, מלפפונים, פלפלים ממינים שונים, שומר, קולורבי, שיני שום שלמות וכו'... ברמת העיקרון כל יירק קשיח אפשר להחמיץ. חותכים את כל הירקות ומניחים בקערה, מערבבים. מרתחים קומקום עם מים רותחים. לוקחים כד להחמצה (זה שיש לו סוגר כזה על המכסה, אבל גם צנצנות ריבה יעשו את העבודה). מעקרים את הכד (מכניסים לסיר עם מים רותחים לכמה דקות , מסננים מהמים ומייבשים היטב). מכניסים את תערובת הירקות לכד, מוסיפים 1/4-1/2 כוס חומץ (לפי הטעם...) ומכניסים כוס של מים רותחים + כפית של מלח. כלומר: על כל כוס מים רותחים שמים 1 כפית מלח. זהו. אוטמים היטב את המכסה (אני אוהבת לשים חתיכת בד גזה מעל, או ניילון של סנדוויצ'ים שעוזר לאטימה). משאירים בחוץ למשך 3-4 ימים ומוכן. יוצא פצצה לש חמוצים. אם רוצים מחללה , שזה הלפת האדומה- עושים אותו הדבר, (1/2 כוס חומץ ועל כל כוס מים 1 כפית מלח) ועל כל שלושה לפתות שמים סלק אדום אחד. כמובן- קולפים את שניהם וחותכים לפרוסות. גם זה מוכן תוך 3-4 ימים. יוצא פצצות.

למעלה