שום כתוש

• פותח הנושא DGHM
  • פורסם בתאריך

DGHM

New member
שום כתוש

ידוע ששום זה דבר בריא. אני קונה שום כתוש מוכן.
האם זה בריא או ששום כתוש שקונים סופרים לא באמת בריא ומלא חומרי שימור וכו'?

0 אור 0

New member
כמה שידוע לי

שום כתוש זה בסך הכל השום שכתשו אותו והקפיאו,
אבל כדאי לבדוק במרכיבים של המוצר הספציפי שאתה קונה

ינוקא1

New member
שום

איננו בהכרח בריא. כל אוכל חריף / חמוץ / מתוק / מלוח / מר באופן קיצוני איננו בריא.
שום בריא לדעתי רק כשהוא מבושל ואז טעמו מאוזן יותר בתוך התבשיל.

0 אור 0

New member
השום הכתוש מיועד לבישול

הוא נוח כשאתה מערבב תבלינים לבישול ,
לא ממש שימושי לאלו שנוהגים לנגוס ישירות בשיני השום הטריות

hal767

New member
שום אינו מזון בריא.

מאמר שכתבתי בנושא מתוך האתר שלי.

הרבה סגולות רפואיות מיוחסות לשום ברפואה העממית. אני חולק על הגישה של תרופות אוקוס פוקוס לבעיות רפואיות באמצעות שום או כל צמח אחר.
השום, כמו תרופות אחרות, מטפל סימפטומטית בלבד, אבל גם גורם נזק רב לגוף.

מערכת חיסונית נבנת ע"י הגוף. זהו תהליך הקשור בתזונה נכונה וקיום אורח חיים נכון. כלומר, תחזוקה נכונה של הגוף. שום אינו בונה מערכת חיסונית.
גם המלחמה בחיידקים ווירוסים, כמקובל ברפואה הקונבנציונאלית, אינה המלחמה הנכונה. זהומים למינייהם הנאגרים בגוף, הם הקרקע המתאימה להתפתחות מיקרואורגניזמים אלה, והזהום והפסולת הם הגורמים האמיתיים לנזקים הנגרמים לתאי הגוף. החיידקים והוירוסים הם אלה ש"מתיישבים" על הזהום והפסולת, במטרה לפרקם ולהחזירם לטבע. המצאותם בגוף של הוירוסים ה"רעים" כביכול, אינה אומרת שהם הגורמים לבעיה, הזהום, ופעילותם עוזרת לגוף להתנקות ממנו.

השום מכיל חומרים אנטיספטיים. אלו חומרים הרעילים לגוף ומזיקים לו. השפעתו יכולה להיות סימפטומטית בלבד, והוא, כמו תרופות אחרות, אינו מטפל בגורם הבעיה.
מערכת העיכול, הכבד, הכליות ואברים אחרים, סובלים קשות מהשום. חיידקים חיוניים שונים הפועלים בגוף כמו חיידקי מערכת העיכול, חיידקים הקשורים למערכת החיסון ואחרים, נפגעים מרעילות השום, הפוגע בכל החיידקים ללא אבחנה. יוצא מכך שהשום לא רק שאינו משפר את מערכת החיסון של הגוף, הוא גם פוגע בחיידקים שמרכיבים אותה, ובכך מחליש אותה.

תגובת הגוף לשום, היא רצון להפטר ממנו במהירות. קורה לעיתים, שהגוף מזרז את חילוף החומרים שלו כדי לסלק את השום במהירות. זה מתבטא בעלייה בדופק ולחץ דם, בעליה בחום הגוף והזעת יתר כתוצאה מכך. אנשים מפרשים סימפטומים אלה כתהליך חיובי שמתרחש בגוף כתוצאה מצריכת השום. אבל אין זה כך. סימפטומים אלה דווקא מצביעים על רצון הגוף להפטר במהירות מחומר שמסכן אותו.
אכילת שום גורמת להפרשת רוק מוגברת ולהפרשת יתר של נוזלי העיכול. תהליכים אלה הם אמצעי התגוננות של הגוף מפני החומר החריף, ע"י כך שהוא מדלל אותו ומוריד בכך את ריכוזו. נוזלים אלה גם יוליכו אותו במהירות רבה לאברי ההפרשה.
הפרשת החומרים החריפים והמזיקים שנמצאים בשום, נעשת באמצעות הצואה, שתן, דמעות, זעה והרוק. אכילה מרובה של שום מתבטאת בריח של הפרשות אלה. בעיקר זה מורגש בריח הזעה המדיפה ריח שום חריף. זאת ההוכחה שהגוף מסלק חומרים אלה החוצה ואינו משתמש בהם לצרכיו. תופעה זו לא תתרחש כאשר אוכלים ירק בריא כמו חסה, גזר, מלפפון וכד', מפני שהם לא מכילים חומרים רעילים.

שום הינו מגביר תאבון. הוא מגרה את החך ואת חוש הריח ומייצר בכך תאבון יתר. דווקא תכונה זו היא חיסרון ולא יתרון. גרוי מלאכותי של התאבון גורם לאכילת יתר שלא לצורך. אכילת יתר קשורה להשמנה, להעמסת יתר של הכבד, כליות, לב ומערכת העיכול, והחלשתם עקב כך.

הנכון הוא זה לראות את השום כתבלין. במינון נמוך הוא לא יזיק לרוב האנשים. שום מבושל או מאודה, עדיף לשימוש על שום חי. בתהליך החימום החומר החריף מתפרק ומתנדף, וכך מקבלים שום לא חריף. שום חי גורם לגרוי וצריבה של הרירית הפנימית של מערכת העיכול. לכן הוא לא מתאים לאנשים הסובלים מדלקות וכיבים במערכת זו.
שום חי עלול לגרום לעליה בלחץ הדם והדופק, כחלק מניסיון הגוף להפטר ממנו במהירות. לכן אכילתו אינה מומלצת ע"י בעלי נטיה ללחץ דם גבוה. מסיבה זו הוא עלול לגרום גם להפרעות שינה. חולי כבד וכליות טוב יעשו אם ימנעו מאכילת שום ומזון חריף אחר.

תעשיית הכמוסות למינייהן קפצה על המציאה. היא ניצלה את האמונה בשום כמרפא, והחלה לייצר כמוסות תמציות שום באבקה, בשמן וכד'. אחרי הכל מה איכפת לייצרנים להרוויח הרבה כסף? כדי לקדם מכירות, פורסם חומר רב בנושא סגולות השום, תוך הטעיית הציבור במידע כוזב, שמקורו ב"מחקרים" ובהמלצות רופאים, רוקחים ותזונאים שמכרו את שמם בעבור בצע כסף.
פרוספקטים בנושא מחולקים בחנויות הטבע ובבתי המרקחת, והמוכרים מדקלמים ללקוחות את שרשום בהם.
המלצתי היא, לא ליפול בפח הזה ולהמנע מצריכת כמוסות אלה.

אבי 122

New member
hal767

בוקר טוב

דעתך על השום מנוגדת למה שקראתי/שמעתי- במהלך עשרות שנים
מגורמים שונים כולל נטרופטים ואנשי מקצוע.
האם תוכל להסביר:
איך גיבשת את דעתך בנושא ?
על מה מתבססות המסקנות שלך ?

יום טוב
אבי

hal767

New member
למדתי לעומק, זאת התשובה לשאלתך.

ראה, אם תגלוש באינטרנט ותקרא בספרים שונים בנושאי הבריאות החלופית תגלה מידע רב שחלקו הינו קשקוש שמקורותיו באנשים בורים, בגורמים אינטרסנטיים ואחרים. אין בדמוקרטיה חוק האוסר על אנשים לכתוב ולדבר שטויות, ולכן קיים קושי למי שלא התעמק בנושאים אלה להחליט למי ולמה להאמין.

ישנם מטפלים שונים שמיחסים לשום סגולות ריפוי שונות, ולדעתי הם טועים. חלק מהפער הגדול בדעות בנושא זה וגם בנושאים אחרים נובע מההבנה השונה בכל הקשור למהות המחלה ומהות הריפוי.
רבים רואים בשיפור סימפטומטי הצלחה בריפוי. גישה זאת מקובלת גם ברפואה המערבית שעוסקת בטיפול בסימפטומים באמצעות תרופות רעילות. אלה אינם עוסקות בטיפול בגורם המחלה ולכן המחלות הופכות לכרוניות, ובנוסף לכך הן מחליאות את המטופל בגלל הרעילות שלהן.

אני רואה בגוף את הרופא. רק לו ישנם כוחות ריפוי עצמי. הוא אינו זקוק לרעלים כדי לרפא את עצמו. הוא כן זקוק לתזונה טובה ותנאי חיים טובים שחלקם קשור לאורח החיים שלנו ולתחזוקה שלו. סילוק גורמי המחלה בנוסף לאלה יאפשרו לגוף להיות המרפא של עצמו.
זאת גישה שאינה עוסקת בתרופות קסם ולכן גם אינה פופולארית, כי אנשים נוטים לחפש פתרונות מהירים מבלי להתאמץ. בנוסף לכך, רבים למדו להאמין בתרופות. זה תוצאה של חינוך ושטיפת מוח של הרפואה המערבית (שמאחוריה עומדת תעשית התרופות) בשיתוף התקשורת. כיום ישנה יותר מודעות לרעילות ונזקי התרופות, ורבים מחפשים תרופות אלטרנטיביות שנחשבות תמימות ולא מסוכנות, למרות שזה לא נכון.
שום, לצורך העיניין, נחשב כתרופה תמימה שעוזרת לפתור בעיות רפואיות שונות. הוא נחשב כמזון וקשה לתפוס אותו כתרופה, אבל הוא תרופה.

אני יודע מה אמרו לך אנשי מקצוע שונים. הייתה תקופה שלימדתי בבתי ספר לרפואה משלימה את הבריאות הטבעונית, ואני מכיר את תוכנית הלימודים שלהם. הרבה דברים מיותרים ולא נכונים נלמדו במוסדות האלה. למרות שאלו בתי ספר לרפואה חלופית הרבה נושאים נלמדים שם ע"פ עקרונות הרפואה המערבית.

כפי שכתבתי במאמר שלי, השום מכיל רעלים הפוגעים בגוף האנושי ומשפיעים סימפטומטית על תהליכים שונים, בדיוק כמו שעושות תרופות אחרות. מידת הנזק הינה פונקציה של מינון והיא מאד אינדבידואלית בשל השוני הקיים בין אורגניזמים שונים. ישנם שינזקו קשות ממינון נמוך, ואילו אחרים בעלי גוף חזק ועמיד יותר ינזקו פחות.
בוודאי שהשימוש בשום אינו קשור לריפוי משהו בסיסי בגוף.

לסיכום, הפער בדעות נובע מהבנה שונה באשר למהות המחלה והריפוי. הידע והניסיון שלי מלמדים אותי שכדאי להשקיע ברפואה המונעת וברפואה מרפאה בדרך שורשית ולא בקיצורי דרך מזיקים.

ינוקא1

New member
אני לא למדתי לעומק

אבל למדתי כלל פשוט :
קיצוניות מזיקה לבריאות !
טעם קיצוני (לכל כיוון) - מזיק.
תנועה קיצונית - מזיקה.
נשימה קיצונית - מזיקה.
אכילה קיצונית - מזיקה.
מוזיקה קיצונית ולא הרמונית - מזיקה.
אידאולוגיה קיצונית - מזיקה.
תנאי חיים קיצוניים - מזיקים.
וכו' וכו' וכו'.

הגוף אוהב את הדברים ה"מאוזנים" וההרמוניים.
אלו עם נטיה קלה מהמרכז.

הדברים הקיצוניים יכולים להיות טובים לפעמים כתרופה במצבים מסוימים , אך לא באופן קבוע.

השום הטרי חריף באופן קיצוני , לכן הוא מזיק.
כשהוא מבושל הוא מאוזן יותר - לכן הוא יותר מועיל.

אבי 122

New member
שום

בדרך כלל אני אוכל 2 שיני שום ליום.
אחד עם ארוחת בוקר- ועוד אחד עם ארוחת ערב.
אני נוהג לחתוך את השום לפרוסות קטנות ולערבבו עם הארוחה.
אני לא מרגיש שהוא מאוד חריף
אני כן מרגיש שהוא מוסיף טעם לארוחה.
אז... מה דעתך ?

אבי 122

New member
שום- המשך

האם בישול שום אינו הורס
מרכיבים בריאים שיש בו ?

תודה

ינוקא1

New member
בשורה תחתונה

אני לא מאמין שיש תזונה אחת נכונה לכולם , ויתכן שעבורך אישית שום זה בריא.

אינני מתייחס גם למרכיבים הכימיים של מזון , אני חושב שהדרך הכי טובה לאבחן מזון היא כמו בדומה לגישה הסינית - ללמוד להרגיש סובייקטיבית האם הוא מחמם , מקרר , מניע , מכווץ , קל כבד וכו' וכו'.
כמו כן לראות מתי והיכן ואיך הוא יוצר שילוב הרמוני עם מזונות אחרים , עם עונות השנה , עם האדם כאדם וכו'.

לכן אם אתה מרגיש ששום חי עושה לך טוב , אז תמשיך איתו.
מה שאמרתי זה ברמה העקרונית לפי ההרגשה הסובייקטיבית שלי.

hal767

New member
שום הוא תבלין.

על חסרונותיו כתבתי לך בתשובה קודמת.
שימוש בו כתבלין במינון נמוך לא יזיק להרבה אנשים. אם התבלין הזה גורם לך הנאה אז אתה יכול להשתמש בו, אבל במינון מאד נמוך. כשהוא מבושל חסרונותיו אינם רלוונטיים. בעונה הזאת יש שום טרי ירוק. הוא פחות מרוכז מהשום המיובש, פחות חריף ולכן טוב ממנו.

0 אור 0

New member
ישנן תורות רבות ושונות בקשר לתזונה

גם בתחום של הרפואה המשלימה, ואפילו בתת התחום הדוגל בתזונה טבעית ישנן אסכולות שונות ותורות שלכל אחת מהן מאחוריה מומחים, ספרים, תיאוריות והוכחות.
ברמה מסויימת ניתן להגיע להדברות ולמידה בין התורות השונות, וברמות אחרות אי ההסכמה היא ברמה של שחור ולבן,
כך כאשר אתה מדבר עם האל הטבעוני והמתנגד גם לרפואת צמחים, על שום לא תשכנע אותו במאמרים של אלו המטפלים באמצעות צמחים.

אבי 122

New member
לא מספיק להיות צודק...

אשמח מאוד, אם תשובות שאקבל, יכילו הסברים והוכחות כל שהן
בעיקר כאשר נטענים דברים ששוללים גישות ודעות נפוצות מאוד.

0 אור 0

New member
הסברים והוכחות

מאחר שנושא ההשקפה התזונתית הינו נושא רגיש אצל אנשים שמאמינים בלהט בשיטה מסויימת, בעבר בקשות כמו שלך הביאו לעתים לדיונים שוצפים מדי עד כדי צורך במחיקה וחסימה של משתתפים.
כתוצאה מכך ביקשנו, מנהלי הפורום, לא להפוך כל שרשור בנושא שנוגע לתזונה למלחמת עולם בנושא עקרונות של שיטות שונות, וכך נוהגים המשיבים בפורום.
על מנת לדעת יותר על מקורות הגישה הטבעונית הגייניסטית הנך מוזמן:
א. לקרוא דיוני עבר בפורום
ב. לפתוח שרשור נפרד בו תשאל שאלה יותר כללית ,על מהות השיטה או בדיון זה לשאול שאלה ממוקדת יותר בנושא שמטריד אותך בתשובה או שלא הבנת אותו עד הסוף.
ג. להעמיק את הדיון בפורום שעוסק בנושא תזונה טבעונית
ד. לקרוא באתרים, מאמרים וספרים של העוסקים בשיטה (לא חסרים, ואפילו בדף זה הוזכרו אחד או שניים)

יעל ND

New member
הכי טוב -

זה טרי, מעשה ידיך.
מה גם, הקפאה הורסת את הסגולות הייחודיות שלו.

שום כתוש

אין בעיה עם השום הכתוש שקונים בסופר, אתה מוזמן לאכול ממנו ללא חשש.

אבל אם אתה מעוניין להנות מהיתרונות הבריאותיים שיש בשום אתה צריך את חוזק המרכיבים שבו שאחד מהם הוא האליצין הידוע.
ואותו ניתן לסחוט - במסחטה ביתית רגילה של מיצים , למצות באלכוהול או בגליצרין או בשמן.

כל אחד מהדרכים טובה , השאלה היא מה המטרה שאליה אתה שואף?

השום מחזק את המערכת החיסונית, נוגד טפילים , אנטי סרטני ועוד.

אתה מוזמן לקרוא עוד על השום במאמר שכתבתי.

תאכל, תהנה ותהיה בריא.

:)

DGHM

New member
תודה על התשובות..

אין מטרה ספציפית, פשוט אני חולה על שום
ברור לי ששום טרי זה הכי טוב.. סתם עניין אותי אם השום הכתוש בסופרים (במקררים ולא בפריזרים) יש בו חומרים משמרים ואז זה כבר לא באמת בריא (כמו הרבה מוצרים "בריאים" אחרים)
תודה

למעלה