שום דבר לא ברור

שום דבר לא ברור

יש לי שאלה אם אפשר לשאול ומקוה שתעזרו לי בה אתה אמרת שר' נחמן רשם דרך לעבודת ה' כאילו הכל ברור אבל בת'כלס שום דבר לא ברור תראה כמה זרמים יצא ממנו כמה חילוקי דעות יש את האלה של הרב קיש יש את הנ נחים המפיצים שאחותי אחת מהם יש ממנו עוד הרבה רבנים וכל אחד עושה מה שהוא מבין איך שנוח לו כי הרי ר' נחמן ביקש שלא יפרשו את ספריו אני יודעת שזה לא פה שאל את הרב אבל בכל זאת אשמח אם מישהו יענה לי דרך אגב אני חדשה פה חני

ברוכה הבאה

ברוכה הבאה חני. הטענה\שאלה שאת מעלה כאן, יכולה לבוא גם לגבי כל התורה כולה. הרי ניתנה תורה אחת, והנה זה ראי הפלא ופלא (hafle vafle) כמה זרמים ודיעות חלקם נוגדות זו את זו בדברים שונים -וכולם יצאו מהתורה, אף על פי שקיבלנו אותה עם הסברים מצורפים. אין בזה כל סתירה. לכל אחד יש משנה משלו, אמת משלו, וכל אחד מתחבר לדרך אחרת. וכך עוד אחד ועוד אחד, וכל הדרכים מובילות לרצון המקורי, לעבודת ה´ התכליתית.

פראזניק

New member
הוספה

כמובן שקודמי צודק. הטענה הזו יכולה להיות מופנית אל התורה כולה. אבל, הרשי לי להוסיף: א. לא זכור לי שום מקום שרבינו ביקש שלא יפרשו את תורתו. בפירוש מקובל בקרב אנ"ש לפרש את דברי רבינו, בצירוף הסתייגות, שכוונת רבינו בוודאי גבוהה יותר. ואתן כמה דוגמאות במשך הדורות: 1. רבי נתן פירש את דברי רבינו - על פי ציווי רבינו. 2. רבי נחמן מטשרין פירש את רבינו ('פרפראות לחכמה' ועוד). 3. רבי שמואל אייזיק (כמדומני) כתב גם הוא פירוש על ליקוטי מוהר"ן - כדוגמת "ליקוטי הלכות" אלא שפירושו נעלם. 4. כל שיחות אנ"ש שבכל דור, ממוהרנ"ת ועד ה'משפיעים' בדור הזה, כולם הם רק פירושים והבנות בתורת רבינו. ב. במידה מסוימת, מוטל על כל חסיד ברסלב להעמיק בדברי רבי נחמן ולמצא את דרכו הוא בספרי רבי נחמן. זה לא שרבינו כבר כתב, וכעת לנו אין מה לעשות. אם לא לומדים מה אמר רבינו - לא יודעים מה אמר רבינו ואם לא יודעים - אי אפשר לקיים. ג. אף אחד לא עושה "איך שנוח לו". כל אחד עושה - כפי המיטב שהוא מבין מדברי רבינו (-לאחר לימודם ופירושם!) וכפי שרבו הבין שזו הדרך להתקרב לבורא יתברך - שזו המטרה העיקרית. ואגב, ברוכה הבאה:)

למעלה