שום בצל מי מכיר?????

שלגיה

שאלה על המילים של שילגיה אם אני לא טועה בבית הראשון אומרים: "כבר ירד השלג בהרים רחוקים ובשלג אנו צועדים..." בבית האמצעי: "העלים הצהיבו בראשי צמרות בא הסתיו אל ארץ רחוקה..." ובבית האחרון: "כבר נמס השלג בהרים..." או שאני מבולבל, או שהסדר הכרונולוגי הפוך

שקדי

New member
שום בצל מי מכיר?????

בסביבות 1970 או משהו כזה פעלה באזור עמק יזרעאל להקה של חברה צעירים שנקראה´´שום בצל´´ שהבולט והידוע ביניהם היה עוזי מאירי הלהקה היתה רעננה וחביבה ולא שרדה את פגעי הזמן אחד השירים שלהם שאני זוכר היה נסיכה מארץ האגדות אכתוב כאן כמה מילים שעל דיוקן איני ממש ערב ומענין אותי האם מישהו שמע על הלהקה והאם מישהו יכול להשלים את מילות השיר הן ראיתיך ולא אדע מתי ואת לא כאחת הילדות כשאת חודרת אל תוך לילותיי כמו.............האגדות אל תפחדי ילדה קטנה תמימה אני כאן לצידך הושיטי יד הן את כמו הכפה האדומה ביער שבו כל זאב ציד לכן שרים עלייך שיר לכן אומרים בכל העיר שאין כמוך ילדה שאת כמו אגדה לכן שרים עלייך שיר בכל העיר תודה מראש לעוזרים...........

שקדי

New member
המממממממממ................/images/Emo4.gif

מה בעצם השאלה התשובה היא כן.................

אתנה33

New member
הסדר נכון אבל ישנו שיבוש קטון

הינה המילים כבר ירד השלג בהרים רחוקים ובשלג אנו צועדים כי בתוך היער האפל מחכים שלגיה עם כל הגמדים חורפים שבעה חיכינו לך לא קראת אבל ענינו לך ובהבל פה בנינו לך מגדלים של בדולח וזהב עטרות של חן קשרנו לך סרנדה חרש שרנו לך ועדיין לא סיפרנו לך עד כמה אותך נאהב העלים הזהיבו בראשי צמרות בא הסתיו אל ארץ רחוקה הוא צבע את כל התפוחים בורוד וגם את לחיך המתוקה חורפים שבעה..... כבר נמס השלג בהרים זה נכון תשכחי את כל אשר היה מספרים בעיר שלבבך הוא קרחון ועל כן קוראים לך שלגיה חורפים שבעה...

גרי רשף

New member
מתנגן לי משהו בראש..../images/Emo22.gif

אני מסתכל במילות הפזמון וזה מוכר מאוד וזה שיר מקסים אך אינני זוכר מלבד זה דבר.. שקדי, נכון שעזרתי לך? אתה רואה: טוב שיש חברים..

שקדי

New member
אכן גרי............/images/Emo166.gif

בשביל להוסיף בלבול על בלבול כנראה שאני היחידי בעולם ששמע את השיר דוקא בזמנו שמעו אותו קצת ברדיו אבל אולי לכולם בדיוק נגמרו הבטריות

kodkod

New member
לא שום ולא בצל...

קצת סלט... קודם כל , אכן הזמר שציינת השתתף בחבורה בשנות ה-70 והיא נקראה "חבורת בימות". בין השאר הוא הקליט, בלי קשר לחבורה זו, באלבום שנקרא "בצל כפות תמר". השיר שאתה מחפש נקרא "שלגיה" , שחלק קצרצר ממנו תוכל לשמוע בדף שבקישור(חפש את השיר "שלגיה") מילים : נעמי שמר. לחן:גי ביאר עיבוד: אלכס וייס והביצוע הוא כנראה של שלישיית התאומים: מרדכי פופיק ארנון,אושיק לוי, חנן גולדבלט.

kodkod

New member
את המילים

אין לי, אבל אולי המידע הנ"ל יוכל לעזור למצוא אותן.

מוגג

New member
לפי עניותי

אתה התבלבלת. שלגייה זה אכן שיר של שלישיית התאומים שאין לו קשר לשיר המבוקש. ואגב הוא נמצא כאן בהודעה אחרת. וגם אם מחפשים במומה לא תמיד אפשר למצוא הכל.

אתנה33

New member
פשוט לא נכון !!!!!!

שלגיה זה השיר הבא: כבר ירד השלג בהרים רחוקים ובשלג אנו צועדים כי בתוך היער האפל מחכים שלגיה עם כל הגמדים חורפים שבעה חיכינו לך..... אכן שלישית התאומים שרה אותו ונעמי שמר אכן ידועה כזו שכתבה את המילים למרות שבספר גימל שלה השיר מופיע בשירים מתורגמים ומושאלים ולא מפרי יצירתה, האם למישהו יש תשובה חד משמעית? אבל מה שבטוח שזה לא השיר ששקדי מחפש!!!!!!!

פלפל.

New member
במקור: "הנעליים"

שנסון צרפתי של גי שהפך אצל שמר מ"נעליים" ל"שלגייה". לצערי, אני לא מכיר את המקור וגם לא יודע צרפתית. אבל אין נעליים בשיר "שלגייה" כך שייתכן והוא לא תרגום מדויק - אולי גרסה עברית מעט שונה (מה שנקרא "נוסח עברי"), ואולי הוא שיר שונה לחלוטין ש"סתם" מבוסס על לחן צרפתי מוכר. ולמי שלא מכיר/זוכר: לשיר שני ביצועים, המקור, בביצוע שלישיית "התאומים" (אושיק לוי, חנן גולדבלט ופופיק ארנון) משנת 1966 יצא על דיסק לא מזמן בסדרה הנוסטלגית של הליקון, והחידוש, של להקת תיסלם, לא יצא על עדיין דיסק וגם לא מופיע באוסף שלהם (שיצא באיחוד הקודם). אתה אני ואולגה אלכסנדר

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה לא מעודכן יקירי

החידוש (המזעזע לטעמי) של תיסלם יצא גם יצא על דיסק, ואפילו דיי מזמן - הוא מופיע ב"שיר בכיף" אוסף שירים עבריים של NMC (הראשון, זה שיצא מזמן ונמכר במסגרת סדרת "תפוז" שלהם). (אגב, השירים בקישור ממש לא לפי הסדר בדיסק... מישהו שם פישל בהזנת הנתונים, כנראה).

kodkod

New member
בסדר, בסדר...

יו, איזה כאסח. מישהו שאל על שלגיה והתחברו לי שתי השאלות יחד, בצורה שחשבתי שמדובר למצוא את אותו השיר. קורה.

שרשור שתי ההודעות

מכיוון שהדיון לגבי שקדי והשקדיה התפצל בטעות בין שני שרשורים- ברשותכם ´אלחים´ אותם לשרשור אחד.

PRPRHO

New member
רעיון לפיתרון

אני לא ממש יכול לעזור לך, אבל עד כמה שידוע לי אז עוזי מאירי הוא חבר מושב רם-און. על כן הייתי מציע לך לכתוב לו מכתב עם בקשתך על פי הכתובת "עוזי מאירי, מושב רם-און" (אפשר לשאול בדואר מה המיקוד, אבל לא ממש חייבים), ואם הוא נחמד אני מניח שהוא יענה לך...

למעלה