שוליים לכריכה Gutter in openOffice writer
טוב, לא יצא לי לבקר בפורום הזה הרבה, אבל מאז אוגוסט פינגווין האחרון, נפל לי האסימון שבעצם כל בג של אופןאופיס שאני נתקע בו, בטח עוד איזה שלושים נתקעו אבל לא שאלו שאלה. אז הפעם החלטתי לשתף
לא הרבה אנשים משתמשים בתוכנות המשרד הממוחשב למטרות הוצאה לאור של ספרות. אבל בשבת זו אני מוצא עצמי עורך את היומן הקהילתי, שעומד לצאת לאור, והתוכנה החביבה ביותר לעריכת ספרים בלינוקס (לפחות עד שתספרו לי משהו חדש), היא OpenOffice Writer. ובכן, כשמוציאים לאור ספר, הדבר הכי חשוב הוא לשקול מראש את המבנה ובעיקר, את נושא השוליים. ובעיקר חשוב להשאיר שוליים לכריכה. לי אישית לקח שיטוט דיי נרחב כדי להבין איך עושים את זה, אבל בסוף נפל האסימון. מצורפת תמונה חביבה שבה יש לבחור מהאליפסה הימנית "Page layout=mirrored" ואז המסך לפתע משתנה! הגדרות השוליים הופכות מ"Right & Left" לצירוף המבוקש "Inner & Outer" (האליפסה השניה). באיחולי סבלנות איןקץ למי שמצליח לעבוד עם תוכנות האופן אופיס!
(פוסט זה מפורסם ברישיון creative commons)
טוב, לא יצא לי לבקר בפורום הזה הרבה, אבל מאז אוגוסט פינגווין האחרון, נפל לי האסימון שבעצם כל בג של אופןאופיס שאני נתקע בו, בטח עוד איזה שלושים נתקעו אבל לא שאלו שאלה. אז הפעם החלטתי לשתף