שולחן לכיתה א'?!?

גילור

New member
שולחן לכיתה א'?!?

יש לנו דילמה בנוגע לשאלת קניית שולחן כתיבה לנועה לקראת כיתה א'. מצד אחד, חשוב לנו שהיא תתרגל שיושבים ומכינים שיעורים ליד שולחן, במקום קבוע. עניין של הרגלים שנראה לנו שחשוב להקנות לקראת תחילת שנות ביה"ס. מצד שני, מה זה משנה אם היא מכינה שיעורים ליד השולחן בחדר העבודה שלנו (ההורים) נניח, כל עוד זה מקום קבוע ומסודר? מצד אחד, חשוב לנו שתהיה לה פינה קבועה שלה. מצד שני בחדר המשותף לה ולעידו אין מקום לשולחן כתיבה מה שאומר להפריד אותם לחדרים נפרדים או להכניס לחדר המשחקים שולחן כתיבה עבורה. מה שאומר - מקום שתהיינה לה בו הפרעות. לא מתה על זה. והכי הכי, אם נקנה לה שולחן כתיבה לכיתה א', הרי בעוד שנתיים הוא כבר לא יתאים אני חושבת, מה גם שאני מניחה שאנחנו עצמנו נרצה לקנות לה חדר חדש שיתאים לגדולים יותר.... מה דעתכם? ולהורים לילדים גדולים יותר - מה אתם עשיתם בנושא זה ולמה? אשמח לקבל עוד נקודות מבט.

מירי,

New member
פיל לבן.

זה מה שאפשר להגיד על שולחן הכתיבה שהכנו (אצל נגר...לפי מידה...) כשהגדול עלה לכיתה א. אפילו אני לא לומדת לידו- מזל שהוא גם השולחן למחשב. הצעיר אמר לי מתי-שהוא בתחילת השנה (והוא כבר בכיתה ב) כשביקשתי ממנו שיסדר "אבל אני אף פעם לא יושב להכין שם שיעורים". אני יושעת שיש ילדים שכן מכינים ככה (ליד שולחן, במקום קבוע ומסודר...)- לא הילדים שלי.... כשאחותם תצא מחדר השינה שלהם, וזה יהיה רק החדר שלהם- לא יהיה בו שולחן להכנת שיעורים (אלא אם בהמשך הם יבקשו).

לי עדיין יש את אותו שולחן כתיבה מכיתה א' ../images/Emo6.gif

לסוגיית הפרדת החדרים לא תדרשי ממילא בשלב מסויים?

Kalla

New member
אני בעד לדאוג פעם אחת ולתמיד

למקום עבודה כמו שצריך. האמצעים שלי מתחילים כיתה א' והם מקבלים מתנה מסבא-סבתא שולחנות כתיבה + מחשב עם ספריה כל אחד. ואצלכם זו באמת הזדמנות לארגן לה חדר - הרי תצטרכו לעשות זאת במוקדם או במאוחר.

גילור

New member
השאלה היא האם זה נדרש עכשיו?!? כרגע היא רק

רוצה להיות בחדר עם אחיה ובשום אופן לא רוצה שנפריד ביניהם. מכאן נובעת השאלה שלי.

Kalla

New member
עניין של גישה.

לדעתי מקום עבודה מסודר עוזר להקנות הרגלי למידה נכונים, סדר וארגון מגיל צעיר. עד כמה הגישה הזאת חשובה ומתאימה לך ולבתך - רק את יכולה לדעת.

noa_f

New member
אבל יש לה מקום עבודה מסודר

חדר העבודה של ההורים. מי אמר שצריך להצמד לאותו המקום למשך כל הלימודים?

Kalla

New member
אצלי אין מצב שאני יכולה

לוותר על חדר העבודה שלי לטובת הילדים כי אני חייבת שהוא יהיה תמיד פנוי לשימושי - אבל אצל מי שהוא לא בשימוש קבוע אין שום בעיה עם זה. צריך לדעתי לחשוב מראש על אי הנוחות הרבה שעלולה להיווצר אם גם ההורים וגם הילד יצטרכו להשתמש במקום העבודה בו זמנית, וגם לחלוק את מקום אחסון הדברים זה לא תמיד קל. בקיצור, אצלי זה היה יוצר אי נוחות גדולה מדי.

אצלך זה אולי שונה

כי למיטב זכרוני את באמת עובדת מהבית. אם ההורים משתמשים בשולחן באותה תדירות בערך כמו ילד שמכין שיעורי בית אז אולי זה פחות ביג דיל.

אל תתני לזה להטריד את מנוחתך יותר מדי

ממילא כמה שיעורים כבר עושים בכיתה א'...

אמאפלוס

New member
רק בשלב מאוחר יותר

למה שלא תשתמש בשולחן הציור שלה? היא לא צריכה שולחן עבודה כלכך גדול. בשלב מאוחר יותר - כתה ג- ד מינימום- קני לה שולחן שיתאים לגובה שלה. אני לא בעד להתקע עם אותו שולחן לכל כך הרבה שנים. גם מידות הגובה שלה ישתנו. הילד שלי, על כך פנים, משתמש בשולחן שלו מאיקאה. שלוחן גדול, מתאים לו.

אמאפלוס

New member
לגבי ספריה- קניתי לו כוורת בצורת מדרגות

כך שהוא שולף את הספרים עצמאית, ולא צריך עזרתי.

ימימה

New member
את אותה שאלה בדיוק שאלתי

לפני 5 שנים לגבי הבת הבכורה, והרי מסקנותי
: אנחנו קיבלנו לבסוף שולחן מקרובי משפחה, והכנו לה פינת עבודה יפה (במרפסת פנימית סגורה - היא עדיין הייתה בחדר עם שני אחיה ובחדרם לא היה מקום), עם לוח שעם, מגירות והכל - היא לא ישבה שם פעם אחת. את שיעורי הבית העדיפה לעשות ליד השולחן בפינת האוכל, שהוא מרכז הבית, קרוב אלי. אחרי שנה קנינו מחשב חדש, ופינת הלימוד הפכה לפינת מחשב (ואז היא כבר כן ישבה שם - לשחק...) רק השנה עם תחילת כיתה ה', עברנו לבית חדש ויש לה חדר לבד, אז קנינו לה שולחן שיתאים לה מעכשיו ועד סוף ימי ביה"ס, והיא עושה שם את שיעורי הבית (בד"כ, לא תמיד - לפעמים היא עדיין בוחרת בשולחן בפינת האוכל). עכשיו יש לה צורך גדול יותר בפרטיות, גם בהכנת שיעורי הבית, ויש לה פחות צורך בקרבת מבוגרים בזמן ההכנה, ככה שזה מתאים לה. בקיצור - לי נראה שאת יכולה לוותר בינתיים על שולחן משלה, בהתחשב בנתונים שלכם כרגע. ממילא בכיתה א' יש מעט שיעורי בית, ובינתיים תוכלו להתרשם לגבי הצורך האמיתי שלכם. מה שכן הייתי עושה, במידה וזה אפשרי - מוסיפה ארון מגירות קטן/מערכת מגירות על השולחן/מפנה לה מקום בארון בחדר עבודה - בשביל הציוד שלה (מחברות, ספרים, כלי כתיבה). זה טוב גם לסדר, וגם יתן לה תחושה שהשולחן הזה הוא גם שלה, וזו פינת העבודה שלה.

למעלה