שוטרים מטומטים!

שוטרים מטומטים!

ב"ה הכותרת קצת מקפיצה אותכם נכון? גם אותי... אבל אחרי שקראתי את מה שאתם עכשיו הולכים לקרוא, כל שנותר לכם, זה פשוט להסכים איתי! הביקורת שלי, מיד בסיום הכתבה. _______________ החוקרים שאלו את הנאנסת: "נהנית?" נערה שהתלוננה כי נאנסה בידי שני אחיה מאז שהיתה בת 9 נשאלה על ידי החוקרים: "האם גמרת פעם בכל הפעמים ששכבת איתם?". מקצינה בצה"ל שנאנסה בילדותה עשרות פעמים בידי הדוד שלה הם ביקשו "להציג" בפניהם את אחת מתנוחות האונס רונן טל "נהנית?", "גמרת?", "למי יש גדול יותר – לאנס או לחבר שלך?", אלה רק חלק מהשאלות המזוויעות שחוקרי המשטרה הפנו לנאנסות בשתי חקירות אונס בדרום. כך מדווח הבוקר "ידיעות אחרונות". שני המקרים נחשפו בבית המשפט – וספגו ביקורת נוקבת מהשופטים. המקרה הראשון נחשף במהלך משפט אונס המתקיים בית המשפט המחוזי בבאר שבע. על פי האישום, אנס גבר את אחייניתו מאז שהיתה ילדה קטנה. הנאנסת, כיום קצינה בצה"ל, זוכרת את מעשי האונס החל מגיל 11, אבל משוכנעת שהחלו עוד קודם לכן. המעשים נמשכו כחמש שנים, ובמהלכן הוא אנס אותה עשרות פעמים. רק כשהיתה בת 15 הצליחה הילדה להתנגד לדוד ולמנוע ממנו להמשיך את מעשי הזוועה. במשך שנים היא שמרה את הסוד הנורא, וגם לאחר שנחשף, לפני שנתיים, היא הסכימה בלחץ המשפחה "לסגור את העניין בשקט": בהסכם שנחתם על ידי עורך דין נקבע כי הדוד ישלם לה 200 אלף שקל כפיצוי על מעשיו. אולם לאחר חתימת ההסכם חשה הנערה שעל הדוד לשלם מחיר כבד יותר מאשר סכום כסף כלשהו, ובעזרת מרכז הסיוע לנפגעות אונס החליטה להתלונן במשטרה. במסגרת חקירת התלונה נלקחה הנאנסת למקומות שבהם ביצע בה הדוד את זממו, בהם גם ספסל ליד בית הקברות. בהגיעם למקום ביקש ממנה אחד החוקרים שתשחזר בדיוק כיצד נאנסה ובאיזו תנוחה. ושאף תכרע על הספסל. הנאנסת התקרבה לספסל, אך לא היתה מסוגלת לבצע את שנדרש ממנה – ופרצה בבכי. במהלך אותה חקירה שאלו אותה החוקרים אם החבר שלה כיום משתמש באותן תנוחות שבהן נאנסה, ואחד מהם אף שאל אותה למי יש איבר מין גדול יותר – לחבר שלה או לדוד שאנס אותה. על החקירה סיפרה הנאנסת עצמה בשבוע שעבר במהלך דיון במשפט שמתנהל נגד הדוד, המיוצג על ידי עו"ד ציון אמיר, בפני הרכב פשעים חמורים בבית המשפט המחוזי בבאר שבע. כשסיפרה כיצד התבקשה להדגים לחוקרים את האונס, השופטים נדהמו. "מאיפה הרעיון הזה, להדגים?!" מחתה השופטת רויטל יפה כ"ץ ופנתה לתובעת, עו"ד עינת נהון אפרתי: "מה אתם עושים עם הדברים האלה?", והשופט ניל הנדל הוסיף: "זו בעיה חוזרת. כבר הערנו בכמה מקרים". התובעת הודתה כי המראה בשיחזור הווידאו צרם מאוד גם לפרקליטות. השופט יהושע פלפל הוסיף: "יש גם שוטרים ששואלים את הנאנסת אם היא נהנתה". "חסרות רגישות" ואכן, מקרה כזה נדון לפני כשלושה שבועות אצל השופטת יפה כ"ץ, שנדרשה להחליט אם לעצור עד לסיום ההליכים שני אחים שאנסו את אחותם במשך שנים רבות, עד שמלאו לה 16. מדובר במקרה מזעזע, שבו ילדה בת תשע הפכה להיות "בובת מין" של שני אחיה הבוגרים. לאורך השנים הם נהגו לאנוס אותה מדי יום, גם כשהאם היתה בבית. בהחלטתה לעצור את שני האחים עד לסיום ההליכים ציטטה השופטת יפה כ"ץ מחקירת המשטרה, כיצד חוקר שאל את המתלוננת פעמיים אם נהנתה ממעשי האינוס, ואילו חוקר אחר שאל אותה: "האם גמרת פעם מכל הפעמים ששכבת עם..". "אסור ששאלות כגון אלו יישאלו במהלך חקירת מתלוננת", קבעה השופטת. "לא רק שהן חסרות כל רגישות, לא רק שהן חצופות, אלא שיש בהן השפלה מיותרת נוספת למתלוננת אשר לא רק שצריכה לספר על המעשים הקשים שנעשו לגופה, היא עוד נשאלת האם נהנתה מכך" .השופטת הורתה לפרקליטות לבדוק את המקרה עם השוטר שחקר את הנערה. פקד תמיר אבטבי, דובר משטרת מרחב הנגד, מסר בתגובה: "הנוהל המשטרתי לטיפול בנאנסות מחייב הקפדה על שאלות רלבנטיות ושמירה על כבודה ועל פרטיותה של הנפגעת. אם נעשתה חריגה מהנוהל, אנו נפנים את הביקורת". הילה קרנר סולימן, מנכ"לית איגודי מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית, אמרה בתגובה כי "סוג השאלות הללו אינו רלבנטי בעליל. זהו מעשה שלא ייעשה ולא יכופר". _____________________ איך החוקרים האלו עדיין משרתים? לבקש ממנה להציג את אותה התנוחה?? איפה אנחנו חיים?? מה הולך פה?? פשוט טרוף! אותי זה הגעיל. אני מתבייש!

שלום30

New member
לדעתי החוקרים צודקים ../images/Emo188.gif

ובטח צודקים הרי היו הרבה מקרים בהם בחורות המציאו סיפור שהם נאנסו ולאחר חקירה מאומצת שעלתה בכח אדם רב ובמשאבים התברר שאותן בחורות פשוט שיקרו .!!! כל אחת והסיבה שלה. לכן בכדי להגיע לחקר האמת חייב החוקר או החוקרת לנסות ולהכנס בדמיון בתוך אותו הגוף הנאנס על מנת לבדוק האם יתכן וקרה האונס או שלא. וכמה שזה נראה מגעיל וקשה לתיאור, איך ידע החוקר אם הבחורה משקרת ? איך יסווג את האנס אם לא לפי צורת התנוחה והאונס. כי יש אנסים שיש להם מאפיינים מיוחדים לגבי איבר מינם והצורה בה הם אונסים את הקורבנות שלהם. ולכן צריך לראות האם אכן קרה בכלל מקרה אונס. ואם כן אז לנסות ולהוציא מהקורבן כמה שיותר פרטים על מנת להגיע לחקר האמת ולתפיסת האנס. בחורה שגמרה בשעת האונס יתכן והיא לא נאנסה אלא שיתפה פעולה. האם התנגדה ? מתי החלה לשתף פעולה ? האם ברצון או בלית ברירה? האם צעקה לעזרה ? האם ניסתה להמלט ? יש עדי ראיה ? איפה קרה הדבר ? איך תתכן תנוחה כזאת אם במקום האירוע יש עשבים וקוצים ואילו על הבחורה אין אף שריטה מאותם הקוצים ? וכן הלאה.. לפי התנוחה יכול החוקר (שחקר כבר המון מקרי אונס) לדעת האם יש אמת בתלונה או שזה רק חיקוי מאיזה סרט כחול שהבחורה ראתה. לפי תיאור האיבר או הגוף של האנס אפשר ללמוד הרבה על האנס והבחורה ועל המקרה בכלל.

מתנדב

New member
שלום, יתכן שיש צדק בדבריך.....

אך שאלה לי אליך, האם אין עוד חוקרים?, האם לא היו מקרי אונס, מלבד המקרה הזה?, ולמה לא שמענו מדבר כזה?, והיו סיפורים שהבחורה הודתה שהיא בדתה את הסיפור, גם מבלי לשאול את הבחורה שאלות כאלו, אז מה ראו אותם חוקרים בשאלות אלו?.

שלום30

New member
מאיפה אתה יודע מה שאלו בחקירה קודמת

יש הרבה צדק בדברי לאור השקרנות של הרבה מקרי אונס פיקטיביים שבגללם הרבה אזרחים חפים מפשע יושבים בכלא. עדיף שהבחורה תבכה קצת בחדר חקירה ותודה בהכל מאשר יכנס גבר חף מפשע לכלא לשארית חייו האומללה. ואל תביא ראיות מהעבר פשוט הבחורה הזאת החליטה לספר את מה ששאלו אותה או בעצת עורך דינה וזהו. ואל תשאל אותי גם מה ראו אותם חוקרים בשאלות אלו, כי אני לא נמצא שם בחקירה אלא כאן בפורום. ולעולם לא תדע על אותם בחורות שבדו את הסיפור, מה שאלו אותם שהם נשברו ולכן בדו את הסיפור. אז מאיפה אתה מביא את האימרת כנף שלך - " והיו סיפורים שהבחורה הודתה שהיא בדתה את הסיפור, גם מבלי לשאול את הבחורה שאלות כאלו " היית שם ? לא ! אז אל תקבע ששם לא שאלו שאלות כאלה.

שלום בעקבות דבריך

לאחר שקראתי את דבריך - וכמעט הקאתי ת´נשמה. הצעתי היא לכל הסוטים, ועושי המעשים המגונים. לכו למשטרה - תעברו קורס לחקירת אונס/תקיפות מיניות. ותבואו על סיפוקכם בצורה חוקית למהדרין, ואף תקבלו על כך כסף.

שלום30

New member
זכותך איציק לא להסכים לדברי

אבל האמת בשטח מדברת ונראית אחרת. האמת היא שנתפסו בנות שבדו שקר על אונס מחריד שלא היה ולא נברא. נתפסו בנות שהלבישו על השכן את האונס שהם עברו לפני כמה שנים עם אדם אחר לגמרי. נתפסו בנות שהאשימו את החבר שלהן באונס מכיוון שרצה לעזוב אותן. יש לך איך להגן על אותו בחור חמד שהואשם ללא עוול בכפו ? הרי חקירת אונס ללא עדים זה בגדר מילה שלי מול מילה שלך. נסה לדמיין את זה על עצמך ואחר כך תגיב כאן ותן עיצה איך מגלים את השקר ומצילים את הבחור מלשבת בכלא ללא עוול בחייו. שיטות החקירה הם מגוונות ביותר ובהחלט יש שיטות שלא מסבות נחת לנחקרים או לנחקרות. אבל לדעתי הכל בכדי להגיע אל חקר האמת. רוב הבחורות שהודו באונס בדוי או פיקטיבי נלכדו בצורה כזו, שהם לא ידעו לשחזר ולספר את המקרה שקרה אותן. ולאחר כמה הפתעות הן נשברו בכו והודו בשקר. כמובן שאני לא מתייחס למקרה הספציפי הזה שחא ברור לי ולך מה קרה שם בדיוק. לדעתי צריך חוקרות שיטפלו במקרה אונס של בחורה. אבל ללא ספק נוכחותו ועזרתו של חוקר זכר מהווה כלי יעיל להגיע לחקר האמת מכיוון שגבר מכיר בהתנהגות גברים. ואל תשכח שבוידאו המצולם בשחזור האונס צופים גם גברים וגם נשים ומחווים יחד את דעתם במקרה שמתעורר ספק לגבי מהימנות עדות הנאנסת.

AAA1981

New member
שלום כל מילה../images/Emo45.gif

אין לי מילים ממש אתה צודק!

צודק אבל השוטרים ההם היו מגעילים

גפ אם תריך לחקור בכל מיני תנוחות וצורות אז שאישה תעשה את זה או עובדת סוציאלית וגם למתן את הביטויים הגסים

כרגע ממש בערוץ 2 תוכנית בנושא דומה

אפילו יותר גרוע עם ילדה שאבא שלה אנס אותה ושם יש בחורה תובעת ששואלת אותה שאלות וגם העורך דין שאל שאלות מגעילות כמו האם הוא חדר אליך מכל הכיוונים והאם הוא הכניס לך אותו לפה והכל בבית המשפט מול השופטים

ישראל26

New member
קודם כל -אולי כדאי באמת שתחקור

את הבחורות חוקרת , שיכולה להבין למוך ולעזור מנקודת מבט של אישה ואף לשמוע תיאורים או הסברים שגורמים לגברים (.........) אפילו שלצערינו - מדובר בחקירה . ולעצם העניין - יש דבר שנקרא פ"חם - פריט חקירה מוכמן דברים הידועים רק לאנס או לנאנסת וכך גם במקרי רצח וכו ´ ועל כן לצערינו צריך לתחקר את הבחורה בדיוק על הבחור וכולל על השיטה כי יתכן שדברים אלו או פרטים קטנים לעיתים מגעילים - יפילו אותו בסופו של דבר בפח ..

מי ראה את התוכנית בעברית ערוץ 2

איזה תיאורים הלכו שם בבית המשפט ועוד על נערה בת 17 וחצי אני כבר לא יודעת מה לחשוב מקסימום יאנסו אותי ואז אוכל לספר לכם ממקור ראשון מה היה ואמרו ושאלו בחקירה לאאאאאאאאאאאאאאא

למעלה