שוטוקאן

שוקוקאן

New member
שוטוקאן

הי, אני מתאמן חודשיים בשוטוקאן, ויש לי טיפה לבטים לגבי השיטה (האם היא מתאימה לי וכו´). הלבטים קצת התחזקו עקב אימון הפורום, בו התנסיתי בטיפה מאמנויות אחרות (מה יש לי מטיפות??
) אז אולי תוכלו לעזור לי - בינתיים בכל האימונים התאמנו על טכניקות בסיסיות מאד (חוץ מהקאטות), ואמנם אני מודע לצורך לשפר אותן כל הזמן, אבל חצי מאלה שמתאמנים אצלנו הם חגורות שחורות, אז מה - זה מה שהם לומדים כל הזמן? או שבדרגות הגבוהות יותר יש עוד טכניקות שאני עדיין לא מכיר? אם יש טכניקות כאלה, איפה החגורות השחורות הנ"ל לומדים אותן? הרי אנו נמצאים בדיוק באותם אימונים... אמנם זה נחמד לשפר את אותה טכניקה, אבל יש גבול, לא? יש רצון ללמוד גם דברים חדשים. האם זו בעיה מובנית של שוטוקאן, או האם זה נובע מנקודת הראות היחסית צרה שלי בתור תלמיד מתחיל, או האם זה משהו אחר? אנא עזרו לי
אהוי... (אנחה מעוררת רחמים)

amir_aikido

New member
זרמים בשוטקאן ידועים בהתמקדות

למיטב ידיעתי, ואני מזהיר מראש שאני מומחה מאוד קטן בנושא. אבל, לפחות חלק מהזרמים של שוטקאן ידועים בהתמקדות במעט טכניקות. ובעיקר הזרם שנחשב לגדול בארץ (ובבורותי איני זוכר את שמו
). אבל, ככל שלומדים פחות טכניקות, כך ניתן להעמיק יותר את ההבנה בכל אחת מהן. וכמו שהמורה שלי אמר פעם. אפשר לנצח את כל הקרבות גם באמצעות טכניקה אחת. כי הדבר היותר חשוב בקרב הוא לא מספר הטכניקות, אלא ההבנה של הקרב, התיזמון, המיקום, ההזדמנויות. הרי כל רקדן בלט ממוצע יכול לבצע בעיטות במהירות ובגמישות שאינם פחותים משל אמן לחימה, ועדיין רובם המוחץ יובס בקרב. מקווה שבכך עניתי לך, ואשמח ללמוד יותר ממי שמכיר יותר אמיר

mapopo

New member
שוקוקאן יקר!!

לפי דעתי חודשיים זה לא מספיק לדעת אם השיטה מתאימה לך או לא.. היופי בשוטוקאן לדעתי זה הדגש על העמידות המסורתיות, על המכות החדות.. למרות שלעניות דעתי היא לא הפקטיבית ברחוב.. למתחיל שרוצה ללמוד יסודות בצורה טובה ביותר.. זאת השיטה!! ככל שאתה יותר בכיר בדרגה אתה מעמיס על הגב שלך תיק יותר גדול.. תיק הכוונה לידע.. ברור שהידע שלהם יותר רחב, כי הם הרבה שנים, הם יודעים לבצע מן הסתם בעיטות יותר טובות, יותר מסובכות, יודעים למצוא טיימינג יותר טוב למכה,, זה תהליך של שנים.. אולי נראה לך שהם עושים אותו הדבר כל הזמן.. אבל בעינים מקצועיות המכה שהם נותנים לעומת המכה שלך או הבעיטה לבטח זה שונה ...וזה תהליך של שנים.. השאלה מה אתה באמת מחפש בלימוד שלך?? זאת שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך... האם להיות כמוהם??? אומני לחימה??, או לדעת ללכת מכות ברחוב שצריך.. ופחות ללמוד את האומנות הלחימה?? MAPOPO

למעלה